Ty i bez tych dodatków wyglądasz i zachowujesz się jak na potomka szatana przystało :wink:BlackSabbath, Dio, Samael, Voivod, Slayer, Bathory, Moonspell ... czy ja rowniez spelniam wymogi na sataniste...? :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
zło kryło sie w aikido czesć nastepna...czyli nowy artykuł..
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A to szanownego kolege poznałem na stażu w Poznaniu?Ty i bez tych dodatków wyglądasz i zachowujesz się jak na potomka szatana przystało :wink:BlackSabbath, Dio, Samael, Voivod, Slayer, Bathory, Moonspell ... czy ja rowniez spelniam wymogi na sataniste...? :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
Napisano Ponad rok temu
Jasnowidz? To na pewno destrukcyjny wpływ aikido i medytacji przedtreningowejA to szanownego kolege poznałem na stażu w Poznaniu?
Napisano Ponad rok temu
Ciesz sie, ze z Wami nie pilem... :twisted: :twisted: :twisted:A to szanownego kolege poznałem na stażu w Poznaniu?
Napisano Ponad rok temu
Tia, zabrakłoby dla innych 8)Ciesz sie, ze z Wami nie pilem... :twisted: :twisted: :twisted:
A to szanownego kolege poznałem na stażu w Poznaniu?
Napisano Ponad rok temu
"Wiele stylów powstało w wyniku inspiracji z zaświatów, czy to poprzez wizje nawiedzające danego mistrza podczas medytacji nad swymi technikami, a najczęściej poprzez ukazywanie się duchów starych mistrzów podczas snu. Takim wyśnionym stylem jest np. najbrutalniejszy i najbardziej bezwzględny styl Kung Fu - Ving Tsun, który zyskał niebywałą popularność na Zachodzie głównie dzięki pokazom Bruce'a Lee. Mało kto wie, że najwyższy stopień wtajemniczenia to ćwiczenie kata, w którym ćwiczący jako przeciwników widzi duchy starych mistrzów."
całość tu [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Ale to:
"Chrystianizacji muzyki rockowej..." 8O Ta? A zespoł As I Lay Dying? Wszyscy członkowie zespołu są chrześcijanami, co widoczne jest również w tekstach piosenek i stąd często nazywani są zespołem chrześcijańskim...
Jednak sie da.
:twisted:
Napisano Ponad rok temu
" Z powodów, które przytoczyłem powyżej uważam, że nie jest możliwa chrystianizacja sztuk walki, tak jak nie jest możliwa chrystianizacja muzyki rockowej jako tworów inspirowanych demonicznie i przez to należących do królestwa ciemności z samej swej istoty."
Co prawda to prawda. Nawet zespol o newinnie brzmiacej nazwie " Kury" bezwstynie propaguje rockowe tresci , bez watpienia rodem z piekła, o czym swiadczy tekst piosenki :
Czy już widzisz kształty drzew
A czy rozumiesz ptaków śpiew
Czarna mewa goni białą mewę
Z czym ci się to kojarzy
Czy już słyszysz łoskot fal
Czy cię nie razi słońca blask
Oto nadciągają kumulusy
Chyba rozumiesz, co to znaczy
Szatan, szatan. Szatan, szatan. oł je, oł je (x4)
P.S. Wkleilem, bo i tak ten watek rozjechal sie dokumentnie w strone kafejki. Może i dobrze.
Napisano Ponad rok temu
inspirowane, doświadczeniami duchowymi, kontaktem z Bogiem itp, ale religia
monoteistyczna jaką jest Chrześcijaństwo nie dopuszcza jakiejkolwiek możliowści,
że ktoś oprócz Jezusa i kilku świetoszków, też mógł mieć kontakt z Bogiem,
Duchami Przodków(Kami).
Napisano Ponad rok temu
Jak wychodzisz z kościoła, to raczej nie powinieneś być spocony. Chyba, że to środek lata. I powinieneś mieć głowę pełną myśli.A czym Aikido różni się od Chrześcijaństwa?...
Jak wychodzisz z dojo, to powinieneś być spocony. I poza pomyślunkiem o zimnym piwie nic nie powinno cię gnębić.
PS. Słabnę jak czytam ten wątek... Idźcie się spocić na treningu. Problemy same znikną ;-)
Napisano Ponad rok temu
Ja wiem, czym sie rozni kosciol od knajpy...A czym Aikido różni się od Chrześcijaństwa?
Napisano Ponad rok temu
Dlatego trzeba go rozjebaćPS. Słabnę jak czytam ten wątek... Idźcie się spocić na treningu. Problemy same znikną ;-)
Co tam Kury...
"Jam czarna śmierć
- śmierć w oczach wrogich paszcz
Poddajcie się
Świat był zawsze nasz
Szatan, Szatan!
Z nim konać
Nawet żyć Szatan
Szatan i rum!
Devil
Szatan, Szatan!
- jest panem zła
W nim rozum tkwi i mądrość
- mówię wam
Trzy szóstki, szóstki trzy
Mój i ludzi znak"
Nieeeee, KAT i Roman Kostrzewski wcale nie śpiewają o sataniźmie...
:twisted: :twisted: :twisted:
Aikia - Wspomnialem juz o As I Lay Dying...to death metalowy zespoł spiewający o chrześcijaństwie. Wiec ja sie nie zgadzam z tymi bzdurami ze metalowa muzyka jest w całości wyssana z piekła. Nawet księża lubią metal i spotkalem sie z tym. Nawet księża ćwiczą karate i z tym tez sie spotkalem...
Irimi ma racje. Chodzmy sie spocić poprostu a potem na zimne piwo i dość tych banialuków. :?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A co do księży słuchających metalu i ćwiczących karate, to przecież sami wiecie że są tylko ludźmi i popełniają błędy jak wszyscy. Nie możecie przez pryzmat ich działalności patrzeć na cały kościół ^^
Tak wiem jestem złośliwy ^^
Napisano Ponad rok temu
Rada Twoja Irimi jest też nieekologiczna, konferencja klimatyczna nie pomogła, mimo że miałeś blisko . Spocisz się - musisz się umyć, raczej nikt nie zniesie na dłuższą metę ostracyzmu otoczenia. I zanieczyszczasz to piękne miejsce zwane Ziemią (nota bene jedyne pewne miejsce przebywania Szatana, a istnienie tej postaci znacie z pisemnych przekazów tych, z których tak kpicie, wyzywając od ciemnogrodu itd.). A jeśli Panowie życzą sobie odpocząć od bełkotu o zanieczyszczeniu kulturowym sztuk walki, należy zacząć ćwiczyć boks angielski, savate, krav-magę i pewnie sambo, ale tego ostatniego już pewny nie jestem .
Napisano Ponad rok temu
Niemal jak samba. Tak jakoś zawsze mi się kojarzy...... i pewnie sambo...
Co do ekologii i konferencji wew Poznaniu... [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Na marginesie - za wrzucenie mnie do jednego wora ze Świadkami Jehowy, jako katolika, niepomny na zalecenia ekumenizmu, zrobię Ci z dupy to co Akahige obiecał Irimiemu.
A czym się różni katolik od świadka jehowy?, pewnie myślisz, że jesteś kimś lepszym :? , jestem przeciwnikiem ekumenizmu w takim wydaniu jaki wprowadził twój ukochany JP2, bo to żaden ekumenizm i licz się trochę ze słowami, bo ja ci z nie tylko z dupy mogę zrobić wiatrak .
Napisano Ponad rok temu
Stopniem komplikacji tego samego mechanizmu.Mistyk, słuchaj czym się różni drożdż od człowieka
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Urodziny Mistrza
- Ponad rok temu
-
Dojo Stara Wieś
- Ponad rok temu
-