Re: zło kryło sie w aikido czesć nastepna...czyli nowy artykuł..
A kto powiedział ze sataniści noszą tylko długie hery? i ze są pojebami? Niejeden jest łysy i niejeden jest znacznie mądrzejszy od "normalnego" człowieka. To tak na marginesie...
Ja nim nie jestem, zeby bylo jasne.
No zobacz jak ktoś niesprawiedliwie dorobił mordę tym miłym urzekającym wolnym intelektom A ja jak ostatni frajer powtarzam propagandowe kalki .
Wiekszosci ludzi wydaje sie ze satanista to taki co ma dlugie hery, slucha metalu ,ubiera sie na czarno...
A widzisz...niekoniecznie. Poczytaj sobie o tym. Rownie dobrze normalnie schludnie wygladający człowiek w garniturze moze byc wlasnie satanistą. Inteligentny i kulturalny.
Wiec na czym to polega?
W skrócie:
Ludziom wychowanym w kulturze katolickiej niejako instynktownie wydaje się, że sataniści to ludzie którzy czczą biblijnego anioła Szatana. To jest podstawowy błąd! Dla większości satanistów Szatan jest jedynie symbolem. Sama nazwa bardziej pochodzi od hebrajskiego ha-satan, czyli "ten, który się przeciwstawia" czy też "oponent". Sataniści w największej ogólności są to ludzie, którzy sprzeciwstawiają obłudnej nauce kościoła w oparciu o:
- racjonalizm poznawczy;
- egoizm;
- amoralizm;
- naturalizm;
- indywidualizm.
Jest jeszcze cos takiego jak satanizm teistyczny - to ludzie wierzący w istnienie Szatana i oddający mu boską cześć. Wg nich Szatan jest najwyższym z bogów zajmujących się ludzkością i reprezentujących prawdziwą naturę człowieka. (teizm z gr. pogląd filozoficzno-religijny uznający istnienie poza i ponad przyrodą jedynego osobowego Boga, będącego stwórcą świata i rządzącego nim).
Troche zboczylismy z tematu...no ale to tak gwoli wyjaśnienia.
Zatem czy aikidocy to sataniści czy sekta? Jak Ci sie wydaje?