zapalenie przyczepu mięśniowego
Napisano Ponad rok temu
Pan dochtór mnie zdiagnozował "pourazowe zapalnie przyczepu mięśniowego" i nazwał je "łokciem tenisisty"
Dostałem ortezę oraz środki przeciwbólowe ( ketonal), plus zalecenie " nie ruszać ręką,najlepiej temblak"
Ketonal odstawiłem, bo chociaz pomagał, to nie chcę cały czas ciągnac na prochach.
Zna ktoś może jakąś domowa metodę ( typu wcieranie tego lub tamtego itp) aby przyśpieszyć proces leczenia?
Brak treningów doprowadza mnie do nerwicy
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Po drugie, mozesz robic akupunkture, 2 razy tygodniowo, u mnie efekt byl dobry, zdejmowala stopniowo zapalenie. Gosciu podlaczal prad elektryczny do igiel. Jednakze zejscie zapalenia nie oznacza wyleczenia.
Uzywalem tez roznego rodzaju masci zamiast chemii do zoladka. Voltaren i Ketum (Fastum? nie wiem jaki jest polski odpowiednik) daja dobre rezultaty. Dobre sa wszystkie mascie ktore zawieraja kamfore, uzywalem glownie przed polozeniem sie do lozka. Chinczycy maja niezle mascie na stawy zawierajace rowniez kamfore, dodatkowo kosztuje grosze - kupowalem w aptece chinskiej.
Jak zapalenie zejdzie mozesz robic masaz - najlepiej u specjalisty z medycyny sportowej (facetka u ktorej mialem zabiegi zajmuje sie kadra judokow). Uzywala ultradzwieki oraz masaz miesni i sciegien wokolo lokcia. U mnie organizm na kontuzje reagowal skurczniem miesni przedramienia i tych od lokcia w gore do barku, wiec stosowalem tez masaz ktory rozciagal te miesnie, a wlasciwie rozrywal zrosty miesniowe.
teraz jak czuje ze ktos probuje mi lokiec przeprostowac to mu robie KO bezlitosnie.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Twarde dragi
- Ponad rok temu
-
Suplementy i BJJ
- Ponad rok temu
-