Parówy
Napisano Ponad rok temu
2 - Normalnie
2 - Mikrofalowce
I musze stwierdzić ze maja odlegle inny smak niz berlinki a różnica miedzy odgrzewana parówka a z mikrofalówki jest zajebista.
Nie porownywalem jeszcze commonersów ze sklepu bo nigdy wczesniej nie zastanawialem sie nad smakiem parówek a wy ?
Napisano Ponad rok temu
po drugie primo, parówki to syf, kup se lepiej j kaas kielbase, albo u rzeznika parowki
pzdr
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ale rzec muszę, że jak w Czechach uprawialiśmy sezonowy satanizm w tym roku to się okazało, ze ichne parówy z supermarketu są jeszcze bardziej uczciwie mięsne od naszych najlepszych z najlepszych. W low budgetowej takiej parówce musi 60+% mięsa musi być bo tak czeskie prawo stanowi ponoć.
Tak więc znowu wychodzi, że to błogosławiona kraina żesz fuck :roll:
Napisano Ponad rok temu
jesli sa dobre, moge jesc parowki nawet z pokrojonych mózgów, zębów, małżowin usznych i jakoś nie bede czul sie gorzej niż żrąc dupę świni albo mięcho napakowane do jelita. Chyba, żę chodzi Wam o zdrowie, ale po wypowiedziach wnioskuje, że jednak o walory estetyczne. Zresztą czy w ogóle jest pewne, że szynka jest zdrowsza niż małżowinka?
Napisano Ponad rok temu
Zresztą czy w ogóle jest pewne, że szynka jest zdrowsza niż małżowinka?
Chuj z małżowinką, przeczytaj skład takich parówek paczkowanych to się dowiesz co jesz ;]
Jeśli o mnie chodzi to liczy się zarówno zdrowie jak i smak- jedno i drugie wypada kiepsko w przypadku parówek, dlatego ich nie tykam.
Napisano Ponad rok temu
Otóż krabie nóżki to tak naprawdę rybie nóżki, a jak wiemy ryby nóg nie mają, więc są to po prostu resztki ryb, odpowiednio przetworzone, zmielone i uformowane w nóżkę ktoś powie, ale przecież mają taką ładną pomarańczową obwódkę..no ba..jest i kolor, ale robi się to sprayem..podobnie z parówkami..ogłasza się czyszczenie zakładu..to, co da się zmielić idzie na parówki, reszta na salceson 8)
Napisano Ponad rok temu
Ja pamiętam.... I boczek prasowany, zwijany w puszce... I sezamki z Baltony...A najlepsze to były za mojego dzieciństwa parówki baltonowskie z puszki. Ktoś pamięta?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Teraz wyjawię Wam przepis na krabie nóżki, które można kupić w sklepach:D
Otóż krabie nóżki to tak naprawdę rybie nóżki, a jak wiemy ryby nóg nie mają, więc są to po prostu resztki ryb, odpowiednio przetworzone, zmielone i uformowane w nóżkę ktoś powie, ale przecież mają taką ładną pomarańczową obwódkę..no ba..jest i kolor, ale robi się to sprayem..podobnie z parówkami..ogłasza się czyszczenie zakładu..to, co da się zmielić idzie na parówki, reszta na salceson 8)
Slyszalem, ze nazywaja je wlasnie "kielbasa morska" czy "parowki morskie" Za parowkami nie przepadam, czasami sobie hot doga zrobie i git, ale zeby je jesc jakos czesto, to niebardzo.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Kontuzja
- Ponad rok temu
-
BO sport to zdrowie
- Ponad rok temu
-
Konkurs "Grip Master" Takedown
- Ponad rok temu
-
motywacja
- Ponad rok temu
-
jak brac animal pak?
- Ponad rok temu
-
Suplementacja HMB
- Ponad rok temu
-
Cwiczenia na masę - BJJ
- Ponad rok temu
-
Siła proporcjonalna?
- Ponad rok temu
-
pan pod mma
- Ponad rok temu
-
skrzywiona przegroda nosowa?
- Ponad rok temu