Jak "zrobić" ręce w domu
Napisano Ponad rok temu
Juz natura o to zadbala, zeby jedni rodzili sie wieksi, a inni mniejsi (zreszta mniejsi - tacy okolo 170cm i 65 kg wagi, ogladalem gdzies reportaz na ten temat, sa statystyczie najzdrowsi i maja najwieksze szanse na przetrwanie). Jedna z galezi czlowieka - potezny niczym wspolczesni kulturysci - nie przetrwala do dzis.
Problem polega nie na malej wadze, czy wzroscie - problem polega na niewlasciwym doborze do swoich mozliwosci naturalnych dyscypliny sportu.
Jestes nie duzy - szukaj swojej szansy w gimnastyce, akrobatyce (Twoje cialo bedzie tam atutem, a swietne miesnie beda produktem ubocznym), albo sztukach walki, gdzie jest podzial na wagi, a nie zabieraj sie za kulturystyke, placzac, ze nie wazysz 100kg jak niektorzy.
Tajski fajter ma dokladnie taka wage jaka mu jest potrzebna. Idealna. Malo tego - taka waga i struktura ciala m.in, czyni go tym czym jest - wielkim zawodnikiem. Rzezba swiadczy o niskim procencie tluszczu, co jest cenne, nie musi nosic zbednego balastu. Nie wygakda groznie zapewne w ubraniu, ale jest grozny w konfrontacji.
Marzenie, ze kazdy moze byc "duzym" jest iluzja. Czym szybciej sie to zrozumie, tym lepiej.
K_P
Napisano Ponad rok temu
Wypowiadałem się TYLKO I WYŁĄCZNIE pod względem estetyki sylwetki i co ważniejsze- są to TYLKO moje osobiste odczucia.
Jeśli chodzi o trening zawodnika, jego budowę, wagę itp to zgadzam się z Tobą w 100%.
Tyle tylko, że autor tematu poruszał jedynie wątek estetyki, wyglądu, sylwetki, a nie osiągnięć w sportach walki. Do tego się odniosłem i ja.
PZDR
Napisano Ponad rok temu
Niemniej dzięki za wszystkie rady. :-)
Napisano Ponad rok temu
budo_jet napisał
Dlaczego bez skutku? I co niby machanie hantlami miałoby mieć wspólnego z "masą"? Od machania hantlami będziesz po prostu coraz lepiej machał hantlami, co w pewnym stopniu przekłada się na również na sprawność fizyczną. Skąd tu by miała się wziąć masa? To nie fizyka relatywistyczna, gdzie istnieje równoważność masy i energii.Trochę mnie sprowadziliście na ziemię w kwestii masy. Obawiam się że bez niej, to sobie mogę machać hantlami bez skutku. Ehh, czemu nie urodziłem się mezomorfikiem.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jak nie masz liny, przez drazek przewieszasz recznik i sie na nim podciagasz. W niektorych klubach bjj sa tzw. rekawy - sluza do tego samego co recznik.
Pozdrawiam
K_P
Napisano Ponad rok temu
to jest moja domowa siłka. z takim wyposazeniem wytrzymalosc silowa mozna robic lepiej niz na silowni nawet bo bardzo czesto nie sa one wyposazone wlasnie w line czy kattle belsy.
w dodatku na silowni przewaznie tlum ludzi i niezawsze mozna sie skupic nad swoim planem do zrobienia a tak,to wychodze z domu do wiaty i robie trening.swietna sprawa polecam.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
budo_ry-you napisał
do konca bym sie nie zgodzil ze to to samo
z powodeniem mozna robic takei same cwiczenia jednym i drugim
Napisano Ponad rok temu
budo_S.O.S. napisał
ale roznia sie na tyle, ze trzeba zaznaczyc, czy sie robi np zarzut sztangielka czy kettleball'em.do konca bym sie nie zgodzil ze to to samo
z powodeniem mozna robic takei same cwiczenia jednym i drugim
Napisano Ponad rok temu
Moze dlatego, ze od miesiecy nie wspinam sie na line (bo nie ma tuaj dostepu do takiej).
Myslalem, ze bedzie lepiej, bo w zasadzie zawsze cos tam na drazku zrobie, za co jestem zawsze niezmiernie wdzieczny opatrznosci, czy losowi - bo juz mialem taki czas, ze drazek byl nie dla mnie.
Czyli wychodzi na to, ze recznik jest dla mnie trudniejszy od liny... Macie jakies pomsly?
Pozdrawiam
K_P
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
btw. - dużo się różni podciąganie na pasie trzymając dwóch krańców od podciągania na "linie" (tudzież pasie trzymając w jednym punkcie)? Też was tak przy tym piecze skóra? Ja raz narazie próbowałem i musiałem jakieś rękawiczki założyć ;P
Napisano Ponad rok temu
Na pewno mam przedramiona przetrenowane, bo czasami przy banalnych ruchach jej czuje (bcepus w zasadzie robic nie moge ostatnio) - duzo teraz sparuje w bjj, a zeby probowac powstrzymywac zawodnikow z troche wyzej polki, naprawde trzeba troche pochwytac i potrzymac ich gi.
K_P
Napisano Ponad rok temu
średnia intensywnośc: 6-8 serii ma każdy czy 9-12 i 5 dni odpoczynku?
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
minusy noszenia kasku rowerowego
- Ponad rok temu
-
Dymatize super amino 4800
- Ponad rok temu
-
zwiększenie ilości podciągnięć-pomóżcie
- Ponad rok temu