Sposób na zwiększenie szybkości ?? ;p
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Praca beztlenowa polega na tym, że podczas szybkiego i nagłego wysiłku organizm pracuje w trybie beztlenowym [do kilku, max kilkunastu sekund] i dzieje sie to jedynie w początkowych fazach wysiłku, później organizm przechodzi na prace tlenową.
Szczęki i inne gadżety nie maja na ten proces akurat żadnego wpływu, przyspieszą jedynie zmęczenie i przejście w tryb tlenowy - czyli w odwrotny sposób niż myślałeś.
Pozatym powiedz jeszcze jaką szybkość chcesz wyrobić ??
Szybkość biegową\sprinterską szybkość uderzeń określ ...
Napisano Ponad rok temu
pzdr
Napisano Ponad rok temu
Ja strasznie tego nie lubię jak robiłem stójkę to używałem ale teraz trenując delikatną sztukę grapplingu nie muszę i do tej pory się na tym nie przejechałem.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A tak powaznie to mysle ze tutaj dobrze sprawdzaly by sie cwiczenia na expanderach. Poza tym kopac, kopac i kopac
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
robisz max 10 ruchow i okolo 5 minut przerwy, relaksu
serie wykonujesz tak dlugo az nie poczujesz ze spada Ci szybkosc. w momencie w ktorym czujesz ze szybkosc leci na dol ubierasz sie i idziesz do domu. trening szybkosciowy ma sens tylko wtedy kiedy robisz go na niezmeczonych miesniach i tylko wtedy kiedy jestes w stanie dac z siebie 100% szybkosci.
to tyle jesli chodzi o podnoszenie szybkosci kurczliwosci wlokien. pamietaj ze tzw. szybkosc w sztukach walki to czesto nie szybkosc ruchu ale kombinacja techniki i timingu a to wyrabia sie jedynie treningiem technicznym i sparingami.
pozdr
Itosu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
sprinty 20m max powrot do startu i tak razy 5.a swoja droga to ronze sa opinie jak waszym zdaniem mozna zwikeszyc szybkosc uderzen, szybkos zejsc, unikow ?
lepszy doskok z uderzeniem lepsze zejscia itd..dzieki sprintom.
a wyrabianie szybkosci w ruchach to juz co innego i tu nalezalo by pocwiczyc refleks.a to wszystko mozna nazwac sprytem.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Sen, drzemka po treningu
- Ponad rok temu
-
siłownia jako dodatek do ju jutsu/mma
- Ponad rok temu
-
Dieta , prosze o pomoc!
- Ponad rok temu