Cykl na stackach kreatynowych przed zawodami...
Napisano Ponad rok temu
Na razie są 2 pomysły jeden żeby zacząć brać 2 tygodnie przed zawodami aby zawody wyszły w połowie cyklu. Drugi żeby zacząć brać 5 tygodni przed zawodami aby cykl skończył się tydzień przed i żeby pompa zeszła a siła jeszcze została.
Zawody to Submission Fighting więc wytrzymałościowo-siłowe, stacki to Storm i Shock Therapy od universala.
Za wszelkie rady i nowe pomysły z góry dziękuję
Napisano Ponad rok temu
Drugi żeby zacząć brać 5 tygodni przed zawodami aby cykl skończył się tydzień przed i żeby pompa zeszła a siła jeszcze została.
Cykl na kreatynie trwający 4 tygodnie (ok 28 dni) to IMO troszkę za mało. Koniec cyklu przypada wówczas na moment kiedy kreatyna jest na maxa rozkręcona :wink: Ja bym proponował raczej cykl 6 tygodniowy... ale kwestia gustu
Po cyklu poziom kreatyny w organizmie nadal jest wysoki i to nie tylko po pierwszym tygodniu, dlatego ja proponuję drugi wariant - koniec cyklu na tydzień lub dwa przed zawodami. Pompujące bajery jak sam zauważyłeś do tego czasu przestaną działać, a moc pozostanie :wink:
żeby pompa zeszła a siła jeszcze została.
Idealnie przeprowadzony cykl to taki, po którym siła nie spada :wink:
Powodzenia na zawodach
PZDR
Napisano Ponad rok temu
Jerzu nie bierz tego to swinstwo Moze lepiej pocwiczyc joge?
Napisano Ponad rok temu
Jeśli chodzi o te "świństwo" to rzeczywiście smakuje nie szczególnie, ale za to jakiego kopa daje
Napisano Ponad rok temu
Jak ktoś ma jeszcze jakieś pomysły to walcie a na razie wychodzi na to że wracam na kredke
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Krótsze przerwy nie są wskazane głównie dlatego, że jak kolega wyżej wspomniał organizm się przyzwyczaja do suplementu. Po prostu kolejny cykl, po krótkiej przerwie nie będzie na tyle efektywny co cykl na "świeżym" organizmie.
PZDR
Napisano Ponad rok temu
startuj, wlejesz im spokojnie.No nieeeee, a chcialem wystartowac w tych zawodach
Jerzu nie bierz tego to swinstwo Moze lepiej pocwiczyc joge?
z pustego i salomon nie naleje, techniki nie zastąpisz kreatyną
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Kończenie cyklu przed zawodami raczej nie jest dobrym pomysłem, bo po zakończeniu cyklu nie możesz robić treningów z taką samą intensywnością
Po 1) osobiście nie uważam, by ostatni tydzień przed zawodami był porą na najcięższe treningi
Po 2) dlaczego nie można robić treningów z taką samą intensywnością? IMO przeciwnie - ciężki trening po cyklu pozwoli zachować wszystko to co się zyskało podczas cyklu kreatynowego
PZDR
Napisano Ponad rok temu
Wookash, jak kończysz cykl, to zmieniasz trening. Nie można stale jechać na wysokich obrotach, bo dojdzie do przetrenowania.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Wookash, jak kończysz cykl, to zmieniasz trening. Nie można stale jechać na wysokich obrotach, bo dojdzie do przetrenowania.
Zgadzam się, ale po części.
Nigdzie nie jest powiedziane, że cykl treningowy musi się kończyć równocześnie z cyklem suplementacyjnym.
Ja jestem zwolennikiem, aby cykl treningowy trwał jakieś 2 tygodnie dłużej niż suplementacyjny - owe 2 tygodnie stanowią okres przystosowujący organizm do dużego wysiłku mimo braku wsparcia suplementem (w tym wypadku kreatyną).
PZDR
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Kreatyna to kreatyna
Forma w jakiej występuje nie gra tu roli
PZDR
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Glutamina
- Ponad rok temu
-
Ból pleców - pomocy
- Ponad rok temu
-
Pij mleko-czy na pewno będziesz wielki?
- Ponad rok temu
-
drazek dla duzych :) ?
- Ponad rok temu
-
Powerbreath
- Ponad rok temu
-
minerały
- Ponad rok temu
-
Affictor pomaga starszym .
- Ponad rok temu
-
Londyn, bieganie i wyścigi na muflonach.
- Ponad rok temu
-
Suplementacja!
- Ponad rok temu
-
Maślanka
- Ponad rok temu