Polamana ręka...niby zdrowa ale...
Napisano Ponad rok temu
7 tyg temu, nieszczesliwie upadlem, polamalem lewy trzon kosci promieniowej z paskudnym przemieszczeniem w kazdej plaszczyznie z licznymi odlamami...ogolnie sytuacja paskudna... mija 6 tygodni, wyciagnolem reke z gipsu i ...... tu zaczyna sie gechenna... reka wyglada jak "lodka"... Caly tok leczenia zglaszalem lekarzowi prowadzacemu ze reka mi "trzeszczy"... czulem jak cos mi sie przesowa... lekarz na to: " prosze nie ruszac reka ;]"... Sluchajcie, nie pytam jak to leczyc, co z tym robic... Mam pytanie odnosni zaskarzenia szpitala ze spartolili mi reke... Czy ktos mial taki problem, Czy sam ciag skarzenia ciagl sie latami, Co moge rzadac?? Pytam dlatego ze chce miec jakies pojecie niczym pujde do adwokata, poprostu nie chce byc zielony i chce wiedziec o co mniej wiecej mam postulowac...Ogolnie nie chce zostac wystawiony do wiatru przez adwokata :? Prosze o powazne odpowiedzi... Z góry dzięki za pomoc
Napisano Ponad rok temu
www.nil.org.pl
Sady lekarskie musza stwierdzic czy byla jego wina czy nie.
Jak juz bedziesz mial orzeczenie wtedy udaj sie do adwokata i wywalcz odszkodowanie.
przejdz sciezke: OIL - NIL - Ministerstwo Zdrowia (ale oni nic nie moga, ale nie zaszkodzi)
POzdrawiam
WhD
Napisano Ponad rok temu
Dlatego tak, dla prywatyzacji służby zdrowia
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
zaloze sie ze sally ci wszystko dokladnie wytlumaczy:)
haha
Napisano Ponad rok temu
Szczerze mówiąc nie wierze żeby udało Ci sie w tej sytuacji cokolwiek wywalczyć. Dla mnie oczywiste jest ze powinno się zrobić rentgena po złożeniu reki a przed włożeniem w gips ale dla lekarzy to oczywiste nie jest. Lecz tą rękę póki jeszcze się da.Jak już to spisz gościa co to składał (nazwisko, szpital, adres domowy)i zrób mu opinie gdzie się da, będziesz miał satysfakcje w odszkodowanie wątpię.Ale pisz do sadów i jakiś organizacji najlepiej które się takimi rzeczami zajmują, być może da to jakiś efekt.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
tu jest jakaś, może zapytaj tam: [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Czesc drodzy forumowicze
Caly tok leczenia zglaszalem lekarzowi prowadzacemu ze reka mi "trzeszczy"... czulem jak cos mi sie przesowa... lekarz na to: " prosze nie ruszac reka ;]"...
Ile razy ja już podobne texty słyszałem .
JA : Boli mnie jak wyciskam sztangę
Lekarz : To niech pan nie chodzi na siłownie .
Proste . Lekarz znalazł rozwiązanie :roll:
Napisano Ponad rok temu
Miałem bardzo podobne złamanie, tylko z mniejszym przemieszczeniem. Całe szczęście, bo lekarz popatrzył na rentgena przez 3 sekundy i włożył mi rękę na 6 tygodni w gips. Gdyby to było poważniejsze złamanie miałbym teraz pewnie to samo co Ty.
Ja bym lekarzowi nie odpuszczał. Ciekawe jak by się zachował gdyby to o jego rękę chodziło...
Szanse faktycznie nie są wielkie, ale ale właśnie dlatego tak jest, że większość ludzi odpuszcza.
Pozdro!
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Mi lekarz powiedział żebym się zajął szachami
Miałem bardzo podobne złamanie, tylko z mniejszym przemieszczeniem. Całe szczęście, bo lekarz popatrzył na rentgena przez 3 sekundy i włożył mi rękę na 6 tygodni w gips. Gdyby to było poważniejsze złamanie miałbym teraz pewnie to samo co Ty.
Ja bym lekarzowi nie odpuszczał. Ciekawe jak by się zachował gdyby to o jego rękę chodziło...
Szanse faktycznie nie są wielkie, ale ale właśnie dlatego tak jest, że większość ludzi odpuszcza.
Pozdro!
a to świnia... w gips włożył no popatrz Pan!!!
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
no ta... powinien nierutynowo wsadzic w gips...
Dokładnie tak.
Powinien porządnie oglądnąć, zlecić rtg przed i po włożeniu w gips, wyznaczyć wizyty kontrolne i w razie jakiś problemów zlecić dalsze badania by wyjaśnić co się dzieje. Nie po to płace kupę kasy na ubezpieczenia by raz na rok zostać obsłużonym w 5 minut na oko podstarzałego konowała.
W dupach się konowałom poprzewracało bo są w tej chwili nietykalni i nic nie tracą olewając interesantów ... Z prywatnych klinik wylecieli by szybciej niż weszli z odpowiednią opinią od pracodawcy ...
Gubrin
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
a niby tak nie było?? obejrzał RTG zapewne zlecił wizyty kontrolne czego juz kolega nie opisał i ręka się zrosła...
Wybacz, ale rzucenie okiem przez parę sekund na rtg (albo sam opis do rtg ) mnie nie zadowala.
Wizyty kontrolne, na których dowiem się że jak "trzeszczy" to mam ręką nie ruszać, a jak boli to przestać ćwiczyć również nie do końca mi odpowiadają.
Brak sprawdzenia poprawności "złożenia" jak w przypadku założyciela tematu również nie bardzo.
Lekarzem nie jestem, ale składanie paskudnego złamania z przemieszczeniami oraz odłamkami samym gipsem też nie wydaje mi się prawidłowe.
a mozna zrobic RTG po załozeniu gipsu??
Nie mam pojęcia, jak nie rtg to rezonans, jak nie rezonans to cokolwiek innego by potwierdzić poprawność złożenia kości.
Gubrin
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
a sole wapnia nie pochłaniają promieni RTG ??
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Pro-ochraniacze
- Ponad rok temu
-
Co to jest stres ?
- Ponad rok temu
-
Ból pleców
- Ponad rok temu