>2008-08-29 do dnia 2008-08-31
Prowadzący: Minoru Kanetsuka 7 dan
Miejscowość Opole
Informacje dodatkowe w późniejszym terminie
Staż z Minoru Kanetsuka 7 dan
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Miejsce
Opole, Gimnazjum Publiczne nr: 3, ul. Lelewela 9,
Koszt stażu
całość: 90zł,
Koszt jednego dnia
sobota - 60zł,
niedziela - 40zł,
Nocleg na macie w dojo: 10zł,
Rozkład zajęć
Piątek: 20.00 - 21.00 ( trening dla posiadaczy stopni dan, płatny dodatkowo 20zł) *
Sobota: 10.00 - 12.00,
16.00 - 18.00 ( egzaminy dan),
Niedziela: 10.00 - 12.00,
Organizator stażu:
Polskie Stowarzyszenie Aikido,
Opolskie Stowarzyszenie Aikido.
* Ostateczna informacja o organizacji piątkowego treningu zostanie podana na początku sierpnia.
Napisano Ponad rok temu
Ja słyszałem, że było ciekawie.... :wink:
Napisano Ponad rok temu
Ja nie byłem, ale za to czytałem dwie opinie o stażu. Jedna była w zasadzie "pro" druga zaś w zasadzie "wręcz przeciwnie". Egzaminy na dan oblano w każdym bądź razie. Źródła informacji nie podam, co by nie łamać regulaminu vortalu (inne forum).Jak tam po starzu z Kanetsuką?
Napisano Ponad rok temu
Ja nie byłem, ale za to czytałem dwie opinie o stażu. Jedna była w zasadzie "pro" druga zaś w zasadzie "wręcz przeciwnie". Egzaminy na dan oblano w każdym bądź razie. Źródła informacji nie podam, co by nie łamać regulaminu vortalu (inne forum).Jak tam po starzu z Kanetsuką?
A Gdzie to czytałeś?
Egzamin nie był oblany, tylko przerwany...A to różnica :wink:
Napisano Ponad rok temu
A Gdzie to czytałeś?
Egzamin nie był oblany, tylko przerwany...A to różnica :wink:
O żesz kurwa jego mac jebana juz coś się we mnie gotuje i eksploduje ...... :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: Już nie mogę tego bełkotu takich popierdoluchów zcierpiec. A co to Twoim jebanym zdaniem kurwa mac znaczy tekst "All fail". Siedziałem wystarczająco blisko, żeby to usłyszec. "Przerwałem egzamin bo robiliście materiał na 6/5 kyu i nie mieliście tego materiału opanowanego a zdawaliście na 1-4 DAN więc nie było sensu tego egzaminu prowadzi dalej ale egzamin się odbył" tak powiedział sensei pomijając pomniejsze fakty np. że mistrz Marian nie miał poprawnie zawiązanego obi czym wzbudził komiczną wesołośc Sensei'a (człowiek, który zdawał na 4 DANA i jest podobno prekursorem Aikido w Polsce) a np. ludzie nie umieli siedziec przez 15 minut w seiza. To są małe przykłady tego co się działo. Przez cały niedzielny trening był właśnie omawiany ten egzamin a w przerwach monologu Sensei'a ciczyliśmy to co sensei nam pokazywał. Takie seminaria powinny by obowiązkowe dla różnego rodzaju krzykaczy z tego forum i polskich mistrzów co to się np. chwalą, że prowadzą najlepszą sekcję Aikido w Polsce (jak Robert Krac z Opola na jednym z kolejnych spędów z okazji XX ... opolskiej sekcji Aikido).
Nie wiem kiedy w tej popierdolonej Polsce ludzie wreszcie zrozumieją, że dawanie następnych kyu (fabryka) ludziom, którzy są po prostu słabi mija się z celem.
Megalomania i pogoń za stopniami niczego nie dają a już na pewno od tego nie przybywa umiejętności. Sensei wyrażnie powiedział że jest coraz starszy i stwierdził, że będzie przyjeżdżał coraz rzadziej. Zapytał się również kto idzie jego drogą ......
Z samego Opola nie zdało chyba z 6 ludzi ... Oczywiście w Niedzielę nie było dużo osób z wiadomych względów To tyle w tym temacie. :? Kto nie był niech żałuje. Jak dla mnie najlepsze seminarium w tym roku w Polsce (w Wrocławiu nie byłem ). Sensei oprócz tego, że propaguje unikalne Aikido uczy również prawdziwego BUDO a nie machania rękami i nogami co kurwa uskutecznia wielu.
Nie chce mi się już więcej pisac ........ :twisted: :twisted:
Napisano Ponad rok temu
...Sensei oprócz tego, że propaguje unikalne Aikido uczy również prawdziwego BUDO a nie machania rękami i nogami co kurwa uskutecznia wielu...
M. Oyama też ćwiczył Budo, a jednak machał rękoma i nogami! :wink:
Napisano Ponad rok temu
...Sensei oprócz tego, że propaguje unikalne Aikido uczy również prawdziwego BUDO ...:
To jest dopiero pierdolenie..... 8O
Napisano Ponad rok temu
Hola Hola wstrzymaj swoje konie - jak mawiał jeden populanrych aktorów westernowych.w tej popierdolonej Polsce :
Napisano Ponad rok temu
prosze dyskutowac na temat stazu a nie na temat kolegow bioracych udzial w dyskusji :twisted:
mod off
Napisano Ponad rok temu
Piątek: 20.00 - 21.00 ( trening dla posiadaczy stopni dan, płatny dodatkowo 20zł) *
HA HA HA a to niby czemu "mistrzowie" mają dopłacać ??? Chyba powinni mieć zniżkę bo co nowego mogą zobaczyć ???
Napisano Ponad rok temu
HA HA HA a to niby czemu "mistrzowie" mają dopłacać ??? Chyba powinni mieć zniżkę bo co nowego mogą zobaczyć ???
No raczej nie.. takie treningi dają wiele ba są one robione w mniejszej ilości osób co pozwala prowadzącemu skupić się bardziej na jednostce, a poza tym posiadacze stopni mistrzowskich moga się wiele nowego nauczyc. wychodzenie z zalożenia że osoba która ma 3-5 dan wie wszystko to jakaś parodia
Clitgengar... Z tego co opowiadasz to rzeczywiście staż nie był kiepski, tylko komiczny
Napisano Ponad rok temu
To jest dopiero pierdolenie..... 8O [/quote][/quote]
ciach!
Co do Kanetsuki to trzeba było przyjechac na seminarium i spróbowac się z sensei'em jak taki z Ciebie forumowy mistrz
Pozdrawiam ciepło
Napisano Ponad rok temu
btw... wyrażaj się 11 postowy cwaniaczku....
Napisano Ponad rok temu
Mnie to ani ziębi ani grzeje ale wkurwia mnie to na max'a bo jestem Polakiem zyjącym na co dzień w Polsce i takie sytuacje nie wystawiają najlepszego świadectwa ogółowi.
Napisano Ponad rok temu
jest jakas opcja ignora?? 8O :?
btw... wyrażaj się 11 postowy cwaniaczku....
ciach!
Myslę o Tobie w dalszym ciągu ciepło.
Napisano Ponad rok temu
...ciach!
Co do Kanetsuki to trzeba było przyjechac na seminarium i spróbowac się z sensei'em jak taki z Ciebie forumowy mistrz
Pozdrawiam ciepło
Miły Gość jestać! A jaki rozgarnięty!!!!
-Pozazdrościć elokwencji
Napisano Ponad rok temu
... generalnie w Polsce ludzie się nie uczą tj zgodnie z tym co mówił sensei nie wkładają w to co robią serca.
Mnie to ani ziębi ani grzeje ale wkurwia mnie to na max'a bo jestem Polakiem zyjącym na co dzień w Polsce i takie sytuacje nie wystawiają najlepszego świadectwa ogółowi.
Może nie mają się od kogo uczyć?
A poza tym: "Jaki mistrz, taki uczeń". :wink:
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
aikido szczecin
- Ponad rok temu
-
trening jo w Aikido
- Ponad rok temu
-