Karate tradycyjne i wyroby sportowo karato-podobne
Napisano Ponad rok temu
Czy gdzieś jeszcze jest praktykowane takie kyokushin czy wszędzie dominuje formuła sportowa (ni cholery mi nie odpowiadająca)?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Po prostu zastanawiam się czy "ciążenie" ku walce sportowej nie zmienia karate w coś czym być nie powinno.
Napisano Ponad rok temu
Kyokuhsin próbuje w jakimś sensie wracać do podstaw, ale jak to było w piosence "... długa droga daleka ...". Poczytaj wątek o kyokushin-kan... ta organizacja jest chyba na dobrej drodze, ale i tak system treningowy jest podporządkowywany w znacznym stopniu przepisom walki sportowej systemu knockdown.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Czy gdzieś jeszcze jest praktykowane takie kyokushin czy wszędzie dominuje formuła sportowa (ni cholery mi nie odpowiadająca)?
Tego typu walki znajdziesz u nas... w Sei Budokai A swoja droga ten problem jest mi dobrze znany: biedne, fizyczne i pozbawione rzeczywistego dazenia do doskonalosci plytkie karate. I nikt nie ma recepty na to, co bedzie kiedy karateka-sportowiec skonczy piecdziesiatke, lub wczesniej - kiedy skonczy walczyc na zawodach. Mas Oyama cwiczyl jednak inaczej, i to cale zycie. Wcale nie trzeba byc 10tym danem zeby cwiczyc i rozwijac sie przez cale zycie! Tak ja rozumiem karate. Pozdrawiam i gratuluje ciekawego tematu.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Kolory kimon
- Ponad rok temu
-
IFK Polish Summer Camp 2008
- Ponad rok temu
-
Worek ?
- Ponad rok temu