Łydki - trening
Napisano Ponad rok temu
Pozdr
Itosu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Podczas izometrycznego napięcia mięśni przepływ krwi jest praktycznie zatrzymany ...
Oczywiście ćwiczenia te również można stosować ale nie wolno przesadzać i sie do nich ograniczać...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A na szpilkach chodzić próbowałeś?Jak widzę kobiety w tramwajach z gogantycznymi łydkami (nie grube), nie mogę rozkminić, HOW?
Napisano Ponad rok temu
Wazne zeby robic wspiecia zarowno w staniu jak i siadzie. Inne miesnie pracuja
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jeszcze ważniejsze od wchodzenia jest schodzenie, bo wtedy łydki są poddawane znacznie większym obciążeniom. Większe obciążenia to większy bodziec do rozwoju mięśni i znacznie większe ryzyko kontuzji.wchodzenie po schodach. Staję na co drugim stopniu i tylko przednią częścią stopy (tak żeby pięta była trochę poniżej stopnia) i wybijam się jak najmocniej.
Napisano Ponad rok temu
heh, a ja robie na odwrot; dla mnie wchodzenie po schodach to cwiczenie na glwuglowe, staram sie jak najmniej uzywac lydki i czworoglowego :wink:Ostatnio po sprintach dołożyłem sobie wchodzenie po schodach. Staję na co drugim stopniu i tylko przednią częścią stopy (tak żeby pięta była trochę poniżej stopnia) i wybijam się jak najmocniej.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Może za wolne tempo? Bo ja chodzę szybko i "sprężyście", to też istotne.ja do liceum 6 km w jedna strone z buta... nawet zima
Napisano Ponad rok temu
tzn bujasz sie jak pierdlony rezus?Może za wolne tempo? Bo ja chodzę szybko i "sprężyście", to też istotne.ja do liceum 6 km w jedna strone z buta... nawet zima
ja tez chodze wszedzie (szczegolnie w pracy, 4x10h :roll: ) i niewiele to daje.
Napisano Ponad rok temu
Nie bujam się, tylko chodzę DYNAMICZNIE a to nie oznacza bujania.tzn bujasz sie jak pierdlony rezus?
ja tez chodze wszedzie (szczegolnie w pracy, 4x10h :roll: ) i niewiele to daje.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
i tak, i tak, i podajesz oba wymiaryobwod lydki mierzy sie stopa cala na ziemi czy na palcach i miesien podciagniety do gory ?? no i czy noga ma byc zgieta czy prosta ??
ale ogolnie to raczej stopa cala na ziemi, noga zgieta w kolanie, siedziac i rozluzniona lydka.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
problem z lydkami
- Ponad rok temu
-
kontuzja po balaszce
- Ponad rok temu
-
Lecznicza głodówka
- Ponad rok temu
-
czy nie za pozno
- Ponad rok temu
-
co się ze mną dzieje?! :-o
- Ponad rok temu
-
monohydrat
- Ponad rok temu
-
Zlamana jedynka (koronka) i kick-boxing
- Ponad rok temu
-
spalacze tight + scorch - tez sie tak czuliscie jak ja ??
- Ponad rok temu
-
stopy
- Ponad rok temu
-
Medytacja
- Ponad rok temu