Lecznicza głodówka
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
edit: [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
do poczytania.
Napisano Ponad rok temu
Ramadan to nie głodówka. Znajomi muzułmanie uwielbiają ramadan, szczególnie ze w ostatnich latach wypadał w zimie i na jesieni, gdy dzień krotki, a noc długa. W dzień nie jedzą, nie pala, snuja się zmęczeni, ale w nocy permanentna balanga. Tak mocno imprezują, że podobno im nie przeszkadza brak seksu przez cały miesiąc.ramadan w skroconej wersji nie jest zle
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Piątego dnia pojechałem do pracy. Wysiadłem z auta, dostałem zawrotów głowy. Doszedłem jakoś z parkingu (może ze 100 metrów) a rzeczywistość wirowała mi jak ustawiona pod kątem karuzela. W pracy tyle co zdążyłem, to doczołgać się do kibla. Tam spędziłem pół godziny, wymiotując żółcią i poranną herbatą. W pozycji półleżącej, bo na inną nie miałem za bardzo mocy. Odwieźli mnie z pracy do domu, gdzie przeleżałem cały dzień, usilnie próbując utrzymać w żołądku kaszkę z mlekiem, taką dla dzieciaków. Ze zmiennym skutkiem :wink:
Nigdy więcej. A na pewno nie w takiej formie.
Napisano Ponad rok temu
jak glodowka, to glodowka
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
pierwsze kilka dni, tydzien przystosowujesz organizm: najpierw wyrzucasz mieso, potem reszte produktow pochodzenia zwierzecego, potem owoce i potem zaczynasz kilka dni do tygodnia okresu wlasciwego gdzie pijesz tylko wode, pozniej ostatnia faza odwrotna do pierwszej czyli soczki -> owoce -> serek -> full z miesem
Napisano Ponad rok temu
co do glodowki- jak ktos nigdy nie robil to polecam zaczynac od krotkich, 2 albo 3 dniowych. Potem mozna sobie robic tygodniowe jak ktos juz cos wie na ten temat. Pic wode, soki, dobra jest tez kawa z mlekiem (zbozowka). Dla tezszych osob taka glodowka to tez dobry sposob, zeby troche zrzucic
Napisano Ponad rok temu
tia. spowolnic na maksa metabolizm i uruchomic mechanizmy magazynujace tluszcze :wink:Dla tezszych osob taka glodowka to tez dobry sposob, zeby troche zrzucic
Napisano Ponad rok temu
głodówka==brak treningów => pogrzało? :wink:
buahahahahahahahahahaha
Napisano Ponad rok temu
tia. spowolnic na maksa metabolizm i uruchomic mechanizmy magazynujace tluszcze :wink:
Niet- przy glodowce trwajacej ok tygodnia, albo troszke dluzej naprawde mozna zrzucic i to sporo. Ludzie pisza, ze zrzucaja kilka kilo w tydzien- zle? Poza tym w czasie glodu organizm wlasnie zuzywa rezerwy, a nie tworzy nowe, bo kurde skad? :roll: :roll:
Napisano Ponad rok temu
oczywiscie, ze traca. nie napisalem, ze nie. w czasie glodu organizm wlacza system oszczedzania. dlatego rezerwy zuzywaja sie wolniej. popatrz na spadek sily i kondycji po glodowce. i pomysl o efekcie jojo, bo zajmie troche czasu powrot do szybkiego metabolizmu. podobnie sytuacja sie ma przy dlugich biegach, korzystajacych z tluszczu jako zrodla energii - organizm staje sie wydajniejszy w zuzywaniu tych tluszczow, przez co ten sam wysilek spala mniej tluszczu. i traci sie wszystkie niepotrzebne (do biegania) miesnie.Niet- przy glodowce trwajacej ok tygodnia, albo troszke dluzej naprawde mozna zrzucic i to sporo. Ludzie pisza, ze zrzucaja kilka kilo w tydzien- zle? Poza tym w czasie glodu organizm wlasnie zuzywa rezerwy, a nie tworzy nowe, bo kurde skad? :roll: :roll:
tia. spowolnic na maksa metabolizm i uruchomic mechanizmy magazynujace tluszcze :wink:
Napisano Ponad rok temu
schudniesz 2 kilo a jak sie skonczy glodowka przestawiony na tryb oszczednosciowy organizm zlapie z powrotem 10 kg
chyba ze zle zinterpretowalem Twoje slowa novo...
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
czy nie za pozno
- Ponad rok temu
-
co się ze mną dzieje?! :-o
- Ponad rok temu
-
monohydrat
- Ponad rok temu
-
Zlamana jedynka (koronka) i kick-boxing
- Ponad rok temu
-
spalacze tight + scorch - tez sie tak czuliscie jak ja ??
- Ponad rok temu
-
stopy
- Ponad rok temu
-
Medytacja
- Ponad rok temu
-
jak to zrobic
- Ponad rok temu
-
Pas treningowy