silownia + bjj/mma - jak to polaczyc w calosc ?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
co do podrzutu, moj to 60% mojego martwego, a daje mi calkiem niezly wycisk.
przysiad tylni jest pelnym cwiczeniem na nogi, daje popalic i i czworoglowym, i dwuglowym. nie mowie tu o zadnych pol czy cwierc przysiadach oczywiscie.
epss, jeszce raz wkleisz trening z "uginaniem nog na maszynie" a wysle ci wirusa skowron ma 100% racji co do maszyn. maszyny sa zle i zarazisz sie od nich HIV, pamietaj.
co do planow, wg mnie dla poczatkujacych nie ma nic lepszego niz
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] i trudno bedzie mnie przekonac :roll:
Napisano Ponad rok temu
pozatym juz mnie glowa boli i mam straszny metlik co do tego planu pod mma, kazdy ma inna wizje na trening
Napisano Ponad rok temu
Novocaine ja Twoje argumenty rozumiem. Tyle, że Ty odnosisz je bardziej do 5x5. W wypadku pracy na dużych ciężarach faktycznie podany przeze mnie plan byłby nie do zaakceptowania.
Ale "mniej siłowe" FBW'y chociażby 15-10-5 rządzą się innymi prawami. Mogą zawierać i 10 ćwiczeń. Baaa nawet więcej. Wszystko zależy od intensywności i liczby serii.
P.S. Ja robiąc przez dłuższy czas aby siady (głebokie rzecz jasna) bez martwego dorobiłem się silnych dysproporcji dwójki/czwórki.
Napisano Ponad rok temu
Bo to wszystko pic na wode. Znajdź sobie sponsora, potem doświadczonego trenera siłowego i trenera SW + 3 sparring-partnerów. Treningi zaczynaj od porannej zaprawy ok. 1 godziny z rozciąganiem, koło południa siłownia (najpierw 15-30 minut na bieżni), a potem zaczynasz właściwy trening siłowy wg. zaleceń trenera, który cały czas będzie obserwował czy wykonujesz ćwiczenia poprawnie technicznie (przeważnie połączenia ćwiczeń siłowych z wytrzymałościowymi). Koło 17-18 wchodzisz na matę i też zaczynasz od rozgrzewki ze swoimi partnerami, nastpnie technika, potem sparringi z każdym kolejno (bez odpoczynku). Oczywiście jesz bogate w białko posiłki, codziennie rano na czczo się wazysz w obecności trenera, do tego dochodzą suplementy poprawiające regenerację ciała, żebyś następnego dnia był sprawny i gotowy do nowego treningu.pozatym juz mnie glowa boli i mam straszny metlik co do tego planu pod mma, kazdy ma inna wizje na trening
A w weekend ciśniesz na wioske i tam w czasie wiejskiej dyskoteki sprawdzasz swoje umiejętności w praktyce.
Napisano Ponad rok temu
czy trening [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] ma sens w te same dni co trening sw ?
inaczej bedzie mi to ciezko polaczyc bo sw pon srod pt wieczorem a 5x5 moglbym robic wtedy z rana. wtedy odpoczywal bym w pracy ktora nie jest ciezka bo jako sprzedawca w sklepie, odpoczywalbym wtorki czwartki soboty i niedziele.
co myslicie ?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
silownia nie spowalnia. szczegolnie jesli w tym samym czasie trenujesz ma. cwiczenia wykonuje sie szybko, tzn jak masz ciezki martwy ciag czy przysiad to nie spowalniasz ruchu, tylko jak najmocniej jak najszybciej ciagniesz do gory (bez szarpania oczywiscie).
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
chcial zwiekszyc mase miesniowa i znalazl taki trening i chcialby uslyszec opinie czy jest ok w celu poprawy sily i masy.
Wtorek
Klata+biceps
Wyciskanie sztangi na gornym skosie 4x12/10/8/8
Wyciskanie sztangi na lawce poziomej 4x12/10/8/8
rozpietki hantlami 4x10
+baterfly na maszaynie- swietny na dopompowanie 3x10
Uginanie ramion ze sztanga lamana 4x12/10/8/8
Naprzemienne uginanie ramion z hantlami(ze skretem w przedramionach) 4x12/10/8/8
Modlitewnik ze sztanga 3x10/8/8
Czwartek
Plecy+triceps
Przyciaganie drazka do karku 4x12/10/8/8
Podciąganie sztangi do brzucha nachwytem w opadzie tułowia 4x12/10/8/8
Martwy ciąg 3x10/8/8
+Przyciaganie drazka do klatki 3x12
Wyciskanie francuskie ze sztangą łamaną 4x12/10/8/8
Prostowanie ramion na wyciągu 4x15/12/10/8
Pompki na poreczach 4x12
Sobota
Wyciskanie sztangi z za karku 4x12/10/8/8
Unoszenie ramion ze sztangielkami na boki 4x10
Unoszenie ramiom ze sztangielkami na boki w opadzie tułowia 4x12
Szrugsy ze sztangą 4x
Przysiady ze sztangą 4x12/10/8/8
Prostowanie nóg siedząc 4x12/10/8/8
Uginanie nóg leżąc 4x12/10/8/8
Wspięcia na place 4x15
Pozdrawiam w swoim i jego imieniu.
Napisano Ponad rok temu
Nie mniej ja bym rozważył jakiś FBW Może koledze przypadnie do gustu np. HST?
A jeśli skusi się koniecznie na split to zrezygnowałbym w całości z ćwiczeń izolujących.
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
moglbys w swoim i jego imieniu przeczytac ten temat.. i ten przylepiony, zatytuowany "budowanie masy"...witam ponownie, niechce zakladac nowego tematu zeby nie zasmiecac forum. pisze ten temat w imieniu mojego kumpla. trenuje on na silowni ponad 7 - 8 miesiecy ma 175 cm wzrostu i 77 kg wagi.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
bo ma racje. brzuch sie robi w kuchni, nie na silowni czy sali.on trenuje ze mna mma ale jest jakis niemrawy.. ciagle marudzi ze mma to jedno a kaloryfer na brzuchu to drugie
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam
K_P
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
wyciskanie sztangi na ławce poziomej 5×5
wiosłowanie sztangą w opadzie 5×5
przysiady ze sztangą na barkach 5×5
martwy ciąg 5×5
na zasadach progresji ciezaru tygodniowej, jedziesz 2 x w tyg miedzy sw i wsio
wedlug mnie mozesz dodac ew. superserie na lapy jeszcze.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Sprzęt do ćwiczeń - pytanie do grapplerów
- Ponad rok temu
-
Poranna pobudka
- Ponad rok temu
-
Nie garb się!
- Ponad rok temu
-
mdłości
- Ponad rok temu
-
ćwiczenia wzmacniające barki
- Ponad rok temu
-
Bez czego żyć nie możecie a co omijacie szerokim łukiem :D
- Ponad rok temu
-
Ćwiczenia bez siłowni-w domu
- Ponad rok temu
-
problem z kręgosłupem
- Ponad rok temu
-
nadciągnięte ściegna, sposoby szybkiej regeneracji????
- Ponad rok temu
-
Maść przeciwbólowa i przeciwzapalna
- Ponad rok temu