dylematy suplementacyjne ssj7
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
po drugie, cwiczac anaerobowy cwiczymy jednoczesnie aerobowy, w druga strone to duzo gorzej dziala
po trzecie, moze i ta minuta to za malo na pelna regeneracje, ale badz co badz zupelnie zmienia postac rzeczy, bo mozna sie pozbyc co nieco mlekowego.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
ja powiem tak jeżeli chodzi o mnie po kreatynie przyrost wytrzymałości jest słaby siła owszem co zauważyłem podczas walki mam bardziej skrępowane ruchy. ...
Bo jest zbyt duża retencja wody i niestety traci się na dynamice - monohydrat powoduje największa retencję z pośród wszystkich kreatyn [wg. badań]
Napisano Ponad rok temu
AAKG to nic innego jak NO-booster. Poza pompą w czasie treningu i nieznacznym przyrostem siły nie ma mowy o efektach porównywalnych do tych osiągniętych w czasie cyklu kreatynowego. NO dobre jest na okres między cyklami kreatynowymi jako bardziej uprzyjemniacz treningu, bo w dużej dawce potrafi nieźle spompować mięso (minusem tego jest ryzyko niedokończenia sesji treningowej z powodu bolesnej pompy). :wink:ja powiem tak jeżeli chodzi o mnie po kreatynie przyrost wytrzymałości jest słaby siła owszem co zauważyłem podczas walki mam bardziej skrępowane ruchy. Polecam bcaa i AAkg z jakiejś firmy naprawde po tym mam powera konkretnego i po za tym siłowo też nie jest źle o wiele mniej się męcze i szybciej się regeneruje. pozdr. :-)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Bo tu nie chodzi o opinie innych stosujących tylko o metodą działania suplementu i "podejście naukowe" - AAKG tak jak pisał Silver poza "uprzyjemnianiem" treningu nie spełnia dodatkowych funkcji, przynajmniej w odczuwalny sposób.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Żebyśmy się zrozumieli - suplementacja AAKG faktycznie poprawia wyniki siłowe, wydolnościowe, regeneruje, nawet pomaga spalić tkankę tłuszczową co przedstawiają wyniki badań. Jednak przy suplementacji samym AAKG owe efekty są bardzo niewielkie. Ciężko wówczas faktycznie podać powód przyrostu wyników - czy to zasługa wyłącznie treningu czy AAKG też miało na to wpływ.
W większości wypadków duże znaczenie ma tutaj placebo - AAKG "uprzyjemnia" trening, przez co bardzie motywuje do ćwiczeń, a pompa daje poczucie dobrze wykonanej roboty. Tak więc najczęściej dobre wyniki są spowodowane jedynie porządnym treningiem (z kolei na jakość treningu suplement ma już wpływ). Działanie niebezpośrednie.
Tak więc jeśli komuś zależy na efektach i chce korzystać z supli ja proponowałbym kreatyne - dla mnie 1 z nielicznych supli po których faktycznie "czuć różnice". AAKG i tym podobne sprawdzają sie jako dodatek.
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Mówiłem że brałem jeszcze bcaa. A jeśli chodzi kreatyne to po niej miałem tylko i wyłącznie napompowane mięśnie oraz więcej siły przy podnoszeniu sztangi a w żaden sposób nie przeniosło sie to na mate a co gorsza miałem ograniczone ruchy przy uderzaniu takie są moje spostrzeżenia pozdr.
Napisano Ponad rok temu
Skoro wyciskałeś więcej znaczy, że siła wzrosła. Powodu przez który nie przełożyło się to na SW upatrywałbym się w doborze ćwiczeń. Napompowanie mięśni i "mniejszy zakres ruchu" to zapewne przypadłości retencji wody. Ale to szybko mija po cyklu, a masa i siła pozostaje (przynajmniej większość).
BTW mam nadzieję, że nie odbierasz tego w ten sposób, że próbuję obalić Twoje teorie itp :wink: Po prostu próbuję dobrze doradzić.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
jakie rolki kupic ?
- Ponad rok temu
-
Pomiar poziomu tluszczu
- Ponad rok temu
-