jakie rolki kupic ?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
czy na tych rolkach co macie można jeżdzić szybko po chodniku ?
Ja jezdze po wszystkim, chodnik, kostka bauma, jakies betonowe wylewki itp
Przydaja sie wtedy w rolkach absorber shockery i miekkie kolka amortyzujace nierownosci kosztem szybkiej scieralnosci.
Ale nie jest to przyjemnosc zbyt duza jezdzic po czyms takim raczej tylko - mozna jechac jesli to jest polaczenie miedzy jedna dobra trasa a druga.
Tylem raczej nie ryzykuje jazdy po innej powierzni niz asfalt, klepka i specjalne gladkie powierzchnie. Przodem no coz zbyt duzej roznicy preskosci nie odczuwam ale wygody tak
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
to spoko, bo chce je używac jako środek komunikacji zastępczy zamiast roweru, wtedy trzeba po chodniku. ktos mi mowił jeszcze o jakichś rolkach z dużymi kółkami, do szybkiej jazdy terenowej. Czy słyszeliście o takich?
To sa tak zwane landrollery - mialem to na nogach ale osobiscie wole jezdzic na rolkach i moje sa znacznie szybsze od tego no ale to i po piachu Ci przejedzie choc je wtedy szybko wykonczysz.
Do rolek zawsze nowe zestawy kolek dostaniesz a nie wiem jak z osprzetem do tego
link do lanrollerow [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
ja juz bym drugi raz tych salomonow chill lx nie kupil,jak zaczynam jezdic na dzialce to sie w kolejce brat ze starym odrazu ustawiaja bo na kazdego buta da sie je zalozycczego wynikiem sa juz zajebiscie porysowane rolki
Ale ogolnie to noga w nich sie dobrze trzyma ?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
jemu nie chodzi o landroller tylko o rolki do jazdy szybkiej sa takie mozna je dostac sie drozsze i eksploatacja jest drozsza poniewaz kolka trzeba kupywac wieksze najczesciej zamawiac. Kolega na takich jezdzi.
Przeczytaj co napisal na duzych kolkach do szybkiej jazdy terenowej - rolki do jazdy szybkiej nie nadaja sie do jazdy terenowej sa dlugie i malo zwrotne - tak jak w panczenach w hokeja nie zagrasz ze wzgledu na zwrotnosc. Nie usztywniaja kostki i nadaja sie glownie na dobra powierzchnie - to ze maja kolka okolo 90-110 i jest ich po 5 nie zapewnia jazdy po terenie jako ze sa to kolka najczesciej o wiekszej twardosci niz 82A powoduje spore drgania na i nierównej twardej powierzchni. Po krawedziaj chodnikach itp na nich juz nie pojezdzi za przyjemnie
rolkami do szybkiej jazdy "terenowej" nazywane sa wlasnie landrollery.
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Pomiar poziomu tluszczu
- Ponad rok temu
-
Żeń-szeń
- Ponad rok temu
-
Yerba Mate