Taktyka i strategia walki z bokserem...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
natomiast generalnie wykorzystuje sie zawsze te aspekty w ktorych przeciwnik jest slaby - czyli generalnie bokser powinien byc dosc wrazliwy na kopniecia (szczegolnie low-kick), jak rowniez slabo powinien sobie radzic z obaleniami i walka w parterze (bjj, zapasy, judo..)
natomiast zlym pomyslem jest starac sie wchodzic w poldystans czy klincz z bokserem - bo to jego zywiol..
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
chodzi o walkę z bokserem na ulicy
obalenie + ground and pound
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
a odnośnie zwyklych kolesi,którzy stosują techniki ręczne żywcej ściągnięte z ulicy..ot takie cwanaiczki którzy machają pięsciami rozganiając wiatr.......jakie rady?
Napisano Ponad rok temu
....
a odnośnie zwyklych kolesi,którzy stosują techniki ręczne żywcej ściągnięte z ulicy..ot takie cwanaiczki którzy machają pięsciami rozganiając wiatr.......jakie rady?
robić swoje
Napisano Ponad rok temu
Do tego dochodzi kwestia tego, skąd będziesz wiedział, że bijesz się z bokserem? Zapytasz się go?
kompletna bzdura, trenowałem boks, wiem jaki to sport, jacy zawodnicy tam trenują i śmieszy mnie w jakiej prostocie piszecie o tym jak pokonać "boksera".
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Do tego dochodzi kwestia tego, skąd będziesz wiedział, że bijesz się z bokserem? Zapytasz się go?
Często bokserzy w bardzo charakterystyczny sposób unoszą barki i przyjmują specyficzną postawę...
Ależ nikt wcześniej nie napisał, że jest lekko i łatwo. Takie sobie gdybanie na temat strategii. Po prostu trzeba nie dać wykorzystać atutów a celować w słabsze strony(np. brak odruchów na kopnięcie). Na każdego przedstawiciela jest jakaś z grubsza nakreślona strategia. Inna kwestia to taka, czy uda się ją umiejętnie zastosować. Wejście w nogi jak ktoś napisał - ok, ale trzeba pamietać, że bokser moze uderzyć zanim się wykona tę technikę.Takie symulowanie jest bez sensu. Ilu z was biło się z bokserem z prawdziwego zdarzenia? I co tak hop siup go skasowaliście ? Wejście w nogi i bum cyk cyk? Bo mnie się wydaje ,że szybciej by było lewy, prawy i "dobranoc".
[...]
kompletna bzdura, trenowałem boks, wiem jaki to sport, jacy zawodnicy tam trenują i śmieszy mnie w jakiej prostocie piszecie o tym jak pokonać "boksera".
Do tego dochodzą indywidualne cechy zawodnika - to że ktoś trenuje boks nie znaczy, że nie przyjmie low-kicka albo jak trenuje zapasy to nie znaczy, że nie umie dobrze uderzać(mimo, ze na treningach tego nie ma).
Napisano Ponad rok temu
ja sie wypowiedzialem jak bym walczyl z nim na macie , bo i pare razy mi sie zdzaylo i napisalem co bylo najskuteczniejsze , napisalem co moze pomoc wygrac a nie ze to Ci zapewni wygrana . W sumie na ulicy trzeba sie spodizewac niespodziewnageo, zawsze tak mysle i stosuje sie do tego . pozdroTakie symulowanie jest bez sensu. Ilu z was biło się z bokserem z prawdziwego zdarzenia? I co tak hop siup go skasowaliście ? Wejście w nogi i bum cyk cyk? Bo mnie się wydaje ,że szybciej by było lewy, prawy i "dobranoc".
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Taktyka i strategia walki z osobą posiadającą kij z kupą :wink: .
Napisano Ponad rok temu
Często bokserzy w bardzo charakterystyczny sposób unoszą barki i przyjmują specyficzną postawę...
wydaję mi się, że nie tylko bokserzy "unoszą ręcę tworząc gardę" :wink: każda osoba mająca wiedzę o sportach walki potrafi w gorszy lub lepszy sposób trzymać gardę a nie wydaję mi się, że w czasie spięcia jest czas na oglądanie czy jest ona prawidłowa czy nie. Pozdro
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
jakby takiemu połamać ręce to idzie chyba do domu z płaczem nie?
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Asertywnosc
- Ponad rok temu
-
Co zrobić?
- Ponad rok temu
-
NOŻE w Warszawie
- Ponad rok temu
-
Brak honoru u "uliczników"
- Ponad rok temu
-
Wyrzuty sumienia....
- Ponad rok temu
-
Mały problemik z obroną
- Ponad rok temu
-
Szkolenie treserow psow
- Ponad rok temu
-
Strzelanina - widzieliście to ?
- Ponad rok temu
-
dylemat -jak potrktwowac przeciwnika kobirte na ulicy ???
- Ponad rok temu
-
pomocne texty-walka psychologiczna
- Ponad rok temu