Klatka jak hangar?!
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
co do bolu to pisze o martwym ciagu
Mozesz edytowac swoje posty przez 10 minut po napisaniu :-)
Napisano Ponad rok temu
wiadomo ze skos robic glowa do gory w dol to podcinasz klatke.
Że co robisz ?
A tak ogólnie do tematu to płaska to podstawa, skos jedynie w razie gdy chcemy wyrównać dysproporcje dołu/góry.
Gubrin
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
a jak mamy klate plaska na dole i na gorze tak jak ja mozna przyjac ze nie ma dysproporcji bo ja tez w zasadzie robie wiecej na plaskiej 8)
Wtedy można przyjąć, że masz robić na płaskiej
Nie ma magicznych ćwiczeń, które mimo braku masy zrobią z nas kulturystów, a do nabierania masy klaty płaska rządzi.
Gubrin
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
my wolimy wydac te kilka zlotych na deski do prasowania
toz to potwarz wyzywam Cie na ubita ziemie na miecze, topory i deski do prasowania
a tak na powaznie to nie jest zle... przychodzi taki suchar jak ja na silownie, kladzie 100 i sztanga idzie w gore koksy patrza na swoje kable i zaczynaja myslec co jest nie tak
PS. nie zmienia faktu ze troche miesa na klacie by sie przydalo... ale pracuje nad tym
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
gubrin skoro myslisz ze plaska lawka to podstawa na wybicie klatki to zycze powodzenia .
Dzięki, klata idzie mi świetnie.
Pokaz mi kogos ktory zajmuje sie zawodowo ta dziedzina ktory uwaza tak jak ty.
To ty mi raczej pokaż jakiegokolwiek kulturystę, który od początku jako główne ćwiczenie używał skosu ...
zeby miec wybita klatke do przodu same skosy sie robi czy to na sztandze czy ciezarkami.Plaska lawka rozciaga ci klatke
A to samo wyciskanie na skosie już nie rozciąga klaty ?
No i powiedz jak te skosy "wybijają" klatę ? Które konkretnie mięśnie stymulują ?
Gubrin
Napisano Ponad rok temu
oczywiscie ze rozciaganie ma znaczenie i jest niezbedne ale to cwiczenie dodatkowe. na rozciaganiu masy sie nie robi
im wiekszy kat w skosie do gory tym bardziej pracuje gora klaty i przod barkow az do praktycznie samych barkow w military press siedząc. mysle ze Gubrin celuje w plaskiej bo jest to najogolniejsze cwiczenie na klatke no i wieksze niz w skosie do gory ciezary tym mozna przerzucac a to ma znaczenie kiedy cos tam ma urosnac
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Osobiście sam nigdy nie mogłem się przekonać do skosu. Chociaż nie umniejszam jego roli w budowie mięśni klatki piersiowej.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
wieczne kontuzje (pomocy)
- Ponad rok temu
-
ubrania treningowe z materialu PCV
- Ponad rok temu
-
ławeczka - prosze o porade
- Ponad rok temu