Klatka jak hangar?!
Napisano Ponad rok temu
Moze jakies systemy?
Zapraszam do dyskusji :wink:
Napisano Ponad rok temu
, najlepiej zeby to jakis system był
PZDR
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Co do systemu, na masę ponoć najlepszy [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników], więc możecie się na nim opierać.
Z masą właśnego ciała: pompki w szerokim rozstawie ramion (i z czymś ciężkim na plecach) + pompki z nogami na podwyższeniu + T-rollouts*
*) potrzebne będą [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] albo sztangielki, kładziecie je na ziemi (ciężarki na sztangielkach mają się swobodnie obracać) chwytacie jak do robienia pompek na poręczach i rozsuwacie powoli ręce na boki tak, żeby na ziemi ułożyć się w ładne T po czym wracacie do pozycji wyjściowej
I nie zapomnijcie o przysiadach.
Napisano Ponad rok temu
Dziek bardzo moje nogi maja to do siebie że bardzo szybko łapią mase a ja juz wiecej nie chce, dlatego pieprze robienie czegokolwiek co mam zwiazek z cwiczeniami siłowymi na nogi.ehh... ciezkie przysiady byscie zaczeli robic, a nie martwili sie o klate :roll: :wink:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
btw. ciekawe kiedy będą pierwsze zawody MMA drużynowego
Napisano Ponad rok temu
albo Fedor kontra drużyna rugbystów xD
a tak a propo klaty to ja chetnie posłucham o jakiś skutecznych metodach bo na mojej możnaby koszule prasować
Napisano Ponad rok temu
Trening B: Brama.
Systemem 15-10-5
Dziek bardzo moje nogi maja to do siebie że bardzo szybko łapią mase a ja juz wiecej nie chce, dlatego pieprze robienie czegokolwiek co mam zwiazek z cwiczeniami siłowymi na nogi.
Taaa jasne ... ale twoja sprawa.
Gubrin
Napisano Ponad rok temu
Poprobuje tego ze sztangielkami.
A ja bym poparl pytanie odnosnie cwiczen z uzyciem wlasnego ciezaru ciala.
Niespecjalnie przepadam za atmosfera na silowni :wink:
Napisano Ponad rok temu
Hmm...
Poprobuje tego ze sztangielkami.
A ja bym poparl pytanie odnosnie cwiczen z uzyciem wlasnego ciezaru ciala.
Niespecjalnie przepadam za atmosfera na silowni :wink:
Nie zbudujesz dobrej masy klaty własnym ciężarem.
Jak już to pompki z obciążeniem wszelkie wariacje (w tym te na poręczach/krzesłach).
Gubrin
Napisano Ponad rok temu
Nie pierdziel - powtórzenia od 15-20. Nie złapiesz masy, ale poprawi Ci się definicja, stamina i siła (opcjonalnie możesz sobie zapodać holistyczny trening rónomiernie pobudzając wszyskie włókna mięsniowe)Dziek bardzo moje nogi maja to do siebie że bardzo szybko łapią mase a ja juz wiecej nie chce, dlatego pieprze robienie czegokolwiek co mam zwiazek z cwiczeniami siłowymi na nogi.ehh... ciezkie przysiady byscie zaczeli robic, a nie martwili sie o klate :roll: :wink:
A co do tego łapania masy, to nie Ty pierwszy oceniasz swoje nogi jako grube - wielu ludzi tez tak mysli, ale w rzeczywistości te zajebiscie umiesnione nogi są slabe. Zresztą nie ma bata, żeby góra nie rosła jak zaczniesz ćwiczyć nogi. :wink:
A co do klatki jak stodoła, hangar, klatka czy inny "rzemieślniczy" budynek, to probować różnych metod - brać sztange szeroko, robić do 6 powtórzeń w serii, zmieniać trening co jakieś 4-6 tygodni i jak zaczynało się od sztangi na płaskiej, to zaczynać od rozpiętek, a sztange dawać jako 3-cie ćwiczenie albo całkowicie przenieść się na sztangę treningiem 10x10, nie unikać hantelek, bo dzieki nim zakres rozciągnięcia jest większy, w czasie przerwy między seriami dodatkowo napinać i rozciągać mięsień i takie tam inne metody zaczęrpnięte od weteranów kulturystyki.
No i na koniec nie żałować sobie w czasie treningu nóg i plerów - min. 16 serii na każdą partie (ja na plery robie 20, bo to takie moje zboczenie), a przekonacie się, że siła pójdzie w górę. Pamiętać o żarciu - nie tuczyć się jak prosie, tylko jeść z głową jeżeli nie można trzymać diety kulturysty (bo różne są tego przyczyny).
Napisano Ponad rok temu
Pompki z wyniesionymi nogami, ręce na podwyższeniach (książki na przykład), szeroki rozstaw. Do 10 powtórzeń, jak najgłębiej, na dole izometryczny przystanek ok 5 sekund. Jak z czasem okaże się, że to łatwe, dołożyć 2 serię i dłużej trzymać na dole.
Poręcze/2 krzesła. Jak najszerszy (rozsądnie, by było trochę ROM) rozstaw. Schodzimy w dół i trzymamy jak przy pompkach. Ćwiczenie należy wykonywać tak, by ciało było pochylone w przód, co bardziej obciąża klatkę niż triceps.
Na końcu robimy pompki, szeroko. Schodzimy do gleby, następnie podskakujemy w tej pompce, nie przekraczając połowy drogi do góry. Jak już się nie da więcej, to po prostu pompujemy.
Raczej nie więcej niż 2x w tygodniu, w tej kolejności i ilości. Jak ktoś chce urosnąć, to musi zjeść.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
+ wykroki + martwynogi tylko przysiady ze sztangą
+ rozne wersje tych trzech
Napisano Ponad rok temu
Przysiady, wykroki, wspięcia na palce - wszystko ze sztangą + kilka wersji martwego ciągu.
Do tego klatka i biceps czasami i... to działa
Napisano Ponad rok temu
W sumie jak ktoś chce sobie ciutke zwiększyć intensywność treningu, a nie ma ochoty marnować koło 20-30 minut na małe partie jak triceps czy biceps, to można je "włożyć" pod koniec treningu w przerwach między seriami dużych partii, np. robiąc 4-5 serii martwego w przerwie zaczynasz robić biceps, a że łączył plery z bicepsem na jednej sesji, to nie trzeba wykonywać tych 9-12 serii, ale 6-8 (poza tym fajnie to przedramie katuje - najpierw seria martwego, potem łamana stojąc i znów martwy - poprawia się wytrzymałość uchwytu). Po skończonym treningu dużej partii można sobie izola zrobić i jazda na brzuch. Takie to jest lekkie kombinowanie, ale daje efekty (jak ktoś będzie próbował, to na początku polecam paski do martwego, po przedramie może być kaput - jak trenujecie w piwnicy to sie nic nie stanie, ale jak na profesjonalnej silowni, to można dostac opierdol, bo cegly bedą wypadać z podłogi ).
Napisano Ponad rok temu
Ja kazde cwiczenia dziele na 6 seri
zaczynam od pompek na poreczach lub krzeslach 6 razy po 10 powtorzen (stponiowo zwiekszam maksymalnie do 15)
pompki z malym rozstawem rak lokcie blisko zeber 6razy po 12
pompki z szerokim rozstawem 6 razy po 12
odpoczywam 25 sekund pomiedzy seriami i cwiczeniami z czasem w kazdym cwiczeniu opuszczam sie coraz nizej.
jak odpoczne 3 minuty robie drazek podchwytem 6 razy 10 i przyciagam sie klatka jak najblizej drazka
Napisano Ponad rok temu
Nie widziałem jeszcze kogoś kto zrobił masę bez dużych ciężarów. Estetyczną sylwetkę owszem, ale zawsze byli "chudzi".
Gubrin
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
wieczne kontuzje (pomocy)
- Ponad rok temu
-
ubrania treningowe z materialu PCV
- Ponad rok temu
-
ławeczka - prosze o porade