Klatka jak hangar?!
Napisano Ponad rok temu
Pompki na szeroko rozstawionych poreczach tudziez oparciach krzesel (pochylacie sie do przodu bardziej przy tym) + wyzej wymieniony plecak , mozna tez sztangielki na pasie od s.w przywiazac i tak robic..
Napisano Ponad rok temu
troche mięśni zbudujesz, ale w temacie jest mowa o naprawde potężnej klaciezupelnie sie z toba nie zgodze Gubrin uwazam ze mozna zbudowac sobie klate bez obciazenia.
Napisano Ponad rok temu
Wystarczy mi treningów na nogi, jedyne czego potrzebują to dobre rozciąganie.
A co do treningów bez obciażen to kiedys w KIF-ie czytałem artykuł o legendach kultyrystyki , i był tam koles który cwiczył właśnie bez cieżarów , używał tylko cieżaru swojego ciała i napinania mięśni bez obciązenia, pewnie nie było by nic w tym dziwnego ale kolo wygrał mystera olimpia czy jakoś tak jezli dobrze pamietam.
jak bede miał czas to pogrzebie w necie.
PZDR
Napisano Ponad rok temu
Jeśli chcesz opierać się na masie ciała, to najwięcej co zbudujesz to zapewne sylwetka gimnastyka. Ale do tego musisz wykonywać ćwiczenia o podobnym stopniu trudności. Poszukaj w google i na youtube Coach Sommer i Gymnasticbodies.
Napisano Ponad rok temu
Ale mowiac szczerze, ja bardziej bylbym za cwiczeniami na estetyczna rzezbe wlasnie, a niekoniecznie na klate kolosa ( moze lekko wbrew tematowi :wink: ).
Systemow z nastawieniem na takie rezultaty tez jestem ciekaw.
I co juz podkreslalem, wykorzystujac mase wlasnego ciala, jezeli mozliwe.
Napisano Ponad rok temu
rzezba = miesnie + malo tluszczuHmm...
Ale mowiac szczerze, ja bardziej bylbym za cwiczeniami na estetyczna rzezbe wlasnie, a niekoniecznie na klate kolosa ( moze lekko wbrew tematowi :wink: ).
jak masz malo miesnie i malo tluszczu, to wygladasz jak sciana jak masz duzo miesni, duzo tluszczu, to wygladasz jak "duzy facet".
Napisano Ponad rok temu
A jakis dobry systemik zawsze sie przyda.
Napisano Ponad rok temu
Everyone I know who can do 100 pushups have great chest and shoulders. So can you!
cytat z tej stronki
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Nieźle się uśmiałem. Bo ja 100 pompek zrobie a klate mam płaską jak... brak mi słowa porównawczego
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
ps
stosowanie mniejszych ciezarow tez moze zakłocic homeostaze organizmu LECZ jest to duzo trudniejsze.
edit
itsorulez , przysiady rozumiem i martwy robisz? nastepna sprawa moze Twoje barki i triceps wykonuja wiekszosc pracy przy cisnieciu duzym ciezarem ? skupiasz sie na spinaniu cycka w trakcie tych cwiczen ? próbowales systemu 10x10 ? (German volume training , poszukaj na T nation) mozesz miec tez tak zwana"wklesła" klatke piersiową i bedzie Ci ciezko ją zbudowac.
Napisano Ponad rok temu
po roku treningu na silce raz max dwa razy w tygodniu i 4 razy w tyg aeroby poszlo mi 3,5 cm w lapie bez zmieniania diety a klata nic
ciagi i siady robie
pewnie taka mam budowe
nie narzekam bo zle nie wyglada ale mimo to "zadaszenia" pod cyckami nie moge sie dorobic
Napisano Ponad rok temu
Trenuje na Sali co 2 dni , zawsze po treningu ide na silke i robie martwy 3 serie i do tego brzuch , teraz chcialem dorzucic do tego klatke i zastanawiam sie jak to powinno wygladac
czy powinienem robic w dni nietreningowe( co raczej mi nie pasuje) czy mam cwiczyc raz martwy po treningu i raz klata ?
prosze o jakies sensowne rady
PZDR
Napisano Ponad rok temu
Nawet jak dołożysz wyciskanie leżąc to mało tych ćwiczeń, nie zaangażujesz wszystkich mięśni w odpowiedni sposób. A siła fightera tkwi poniekąd we wszechstronności
Ja proponowałbym dołączyć siady, wyciskania leżąc/stojąc, wiosłowania, podciągania, pompki na poręczach i ćwiczenia dynamiczne. Dzięki temu będziesz miał pełny, ogólnorozwojowy trening. Najkorzystniej byłoby trenować na siłce w dni wolne od treningu SW...
Napisano Ponad rok temu
siła fajtera leży w jego technice
a co do Twojej rady to nie skozystam bo potrzebueje czasu na regeneracje.
widze że probowales czytac mi w myslach , przez pojecie klata nie chodzilo mi tylko o wyciskanie leżąc
czekam na inne propozycje.
PZDR
Napisano Ponad rok temu
widze że probowales czytac mi w myslach , przez pojecie klata nie chodzilo mi tylko o wyciskanie leżąc
A powinno. Wyciskanie leżąc to podstawa (robił bym 5x5), do tego ewentualnie przeplatanie z pompkami na poręczach i szlus. Spokojnie możesz robić po martwym, nie przetrenujesz się.
Gubrin
Napisano Ponad rok temu
Dzieki za rade
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Aha jak się zdecydujesz to brzuch przerzuć na koniec treningu czyli: Martwy, Wyciskanie, Brzuch lub Wyciskanie, Martwy, Brzuch.
Gubrin
Napisano Ponad rok temu
jezeli masz mozliwosc pocwicz na linkach klate, efekt dobry daje tez:) ja podchodze do tego tak ze klata ma ladnie wygladac ale i tak kocham przysiad i martwy
mozesz jasniej z tymi linkami
w przysiad sie nie bawie ,przed tym jak zaczalem trenowac SW trenowalem na silce i nogi mialem mocne, pozniej pare lat taekwondo zrobilo swoje , teraz jak sie wezme za jakies cwiczenia na nogi to masa mi szybko idze co mnie raczej nie cieszy dlatego sobie daruje przysiady
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
wieczne kontuzje (pomocy)
- Ponad rok temu
-
ubrania treningowe z materialu PCV
- Ponad rok temu
-
ławeczka - prosze o porade
- Ponad rok temu