Skocz do zawartości

Zdjęcie

Ile macie wzrostu i ile ważycie?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
273 odpowiedzi w tym temacie

budo_maveric
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 651 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Re: Ile macie wzrostu i ile ważycie?
ja sie zmiesciłem w prawidlowej :) ale to jest jakies nie tak , kiedys mialem gdzies taka tabelke ale nie moge znalezć, poszukam jeszcze :D
  • 0

budo_s.o.s.
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 2777 postów
1
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

BMI dla sportowców ? Bez sensu, zupełnie się nie sprawdza.

Ciekawostka:
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]

Gubrin

tez tak srednio sie sprawdza:D...juz waze 90 przy malej ilosci sadla a wychodzi mi ze max to 101, przedramie mam 34 a wychodzi mi ze max to 35 :D
  • 0

budo_gubrin
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 1323 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

tez tak srednio sie sprawdza:D...juz waze 90 przy malej ilosci sadla a wychodzi mi ze max to 101, przedramie mam 34 a wychodzi mi ze max to 35 :D

Te wymiary są obliczane dla 8% body fat ... ;) Masz pewnie 2x więcej w tej chwili ;)

No i nie można zapomnieć, że to tylko na podstawie danych statystycznych (sprawdzali wymiary kulturystów z "ery przed dopingowej") więc trzeba to traktować jako ciekawostkę.

Gubrin
  • 0

budo_mellvin
  • Użytkownik
  • Pip
  • 27 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

BMI dla sportowców ? Bez sensu, zupełnie się nie sprawdza.

Ciekawostka:
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]

Gubrin

To jest raczej dla nie uprawiających sporu lub tylko rekreacyjnie. BMI to tylko jakiś punkt odniesienia ile powinno się optymalnie ważyć. A pozatym wiadomo że większość takich wzorków można sobie o dupe potłuc :lol:

Według twojego kalkulatora powinienem ważyć ok 95kilo i mieć w klacie 125cm :lol:
  • 0

budo_gubrin
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 1323 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Według twojego kalkulatora powinienem ważyć ok 95kilo i mieć w klacie 125cm :lol:

MAKSYMALNIE bez koksów po wielu latach ćwiczeń.

Gubrin
  • 0

budo_s.o.s.
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 2777 postów
1
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Te wymiary są obliczane dla 8% body fat ... ;) Masz pewnie 2x więcej w tej chwili ;)

No i nie można zapomnieć, że to tylko na podstawie danych statystycznych (sprawdzali wymiary kulturystów z "ery przed dopingowej") więc trzeba to traktować jako ciekawostkę.

Gubrin

nie cale 2 razy wiecej ;)
wiem ze to tylko zabawa ale musialme wtracic swoje 2 grosze-z reszta ile moge miec tluszczu na przedramieniu:D
  • 0

budo_pepe
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 677 postów
0
Neutralna
  • Zainteresowania:MMA

Napisano Ponad rok temu

185/70

Pracuje ostatnio nad masa, jem wszystko, zadnych suplementow, za to duzo bialego miesa i slodyczy.
  • 0

budo_gubrin
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 1323 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

185/70

Pracuje ostatnio nad masa, jem wszystko, zadnych suplementow, za to duzo bialego miesa i slodyczy.

Tłuszczową ? ;)
  • 0

budo_pepe
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 677 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

185/70

Tłuszczową ? ;)

Kurczak,ryba, indyk to raczej proteiny :D , do tego jakies warzywka gotowane na parze ;-) . Mieso gotowane w wodzie, badz smazone na patelnii bez oleju (thx Tefal). Masz jakies wskazowki? I znow polecimy w temat jak robic mase beztluszczową ;D

Tylko jest problem, chodze teraz na silownie wiec spalam to co zjadam. Ogolnie staram sie wyrabiac 3000 kcal na dzien. Zakladam ze przy treningu spale cos ponizej 1000 ;]. Co do slodyczy.. duzo maja weglowodanow.
  • 0

budo_horus
  • Użytkownik
  • Pip
  • 17 postów
0
Neutralna
  • Zainteresowania:Muay Thai

Napisano Ponad rok temu

A co powiecie w sytuacji kiedy większość znajomych daje mi na oko 80-88 kg, a w rzeczywistości mam 98 przy wzroście 178,5 cm? Słyszałem podobno, że w takim przypadku człowiek może tyle ważyć z powodu innych tkanek, nawet kości. Jak z tym jest?
  • 0

budo_feniks
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 1152 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

197 cm/ 116kg :oops:

Pierwszy stopien otylosci i cholera zejsc nie chce, szczegolnie z brzucha :oops:
  • 0

budo_pepe
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 677 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

A co powiecie w sytuacji kiedy większość znajomych daje mi na oko 80-88 kg, a w rzeczywistości mam 98 przy wzroście 178,5 cm? Słyszałem podobno, że w takim przypadku człowiek może tyle ważyć z powodu innych tkanek, nawet kości. Jak z tym jest?

Zaleznie jakiej budowy jestes i czy ta masa ktora masz to jest masa tluszczowa czy miesniowa . Jezeli tluszczowa to zmien diete i chodz na silownie.
  • 0

budo_horus
  • Użytkownik
  • Pip
  • 17 postów
0
Neutralna
  • Zainteresowania:Muay Thai

Napisano Ponad rok temu

Przy takiej masie tłuszczowej nikt by mi na oko tyle nie dawał. :wink: Budowa raczej bycza, ale zgodnie z tym kalkulatorem mieszczę się jeszcze w przedziale.
  • 0

budo_gubrin
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 1323 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Kurczak,ryba, indyk to raczej proteiny :D , do tego jakies warzywka gotowane na parze ;-) . Mieso gotowane w wodzie, badz smazone na patelnii bez oleju (thx Tefal). Masz jakies wskazowki? I znow polecimy w temat jak robic mase beztluszczową ;D

Tylko jest problem, chodze teraz na silownie wiec spalam to co zjadam. Ogolnie staram sie wyrabiac 3000 kcal na dzien. Zakladam ze przy treningu spale cos ponizej 1000 ;]. Co do slodyczy.. duzo maja weglowodanow.

Mięso OK, ale słodycze to "puste kalorie", które w najlepszym przypadku nic ci nie dadzą, a w najgorszym i tak dzieje sie praktycznie zawsze idą w czysty tłuszcz. Jeżeli jesz je tylko dlatego, że to węglowodany to przestań i zainteresuj się ryżem czy nawet makaronem ;)

Co do tego ile musisz jeść to po pierwsze musisz sam sobie obliczyć, lub jeść na czuja. Oczywiście szamając dużo słodyczy raczej się na tym przejedziesz bo słodycze cię napchają kaloriami, a tak jak pisałem one ci nic prócz tłuszczu nie dadzą.

Jeżeli nie masz kupy tłuszczu (który nie koniecznie musi być widoczny dla osób postronnych, zależy jak i gdzie się odkłada) to zostaje to co mówisz (gruby kościec etc). Najlepiej spróbuj znaleść gdzieś (apteki ?) profesjonalny przyrząd do pomiary % tłuszczu (i nie mówię tu o wadze łazienkowej ;) ).

Gubrin
  • 0

budo_pepe
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 677 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Ee slodycze nie sa w duzych ilosciach bo poprostu ich nie lubie, ale maja duzo kalorii, nie wiem dokladnie jakie to ma przelozenie jezeli zjem czekolade przed treningiem (niby ma 600kcal). Tak zainteresowalem sie ryzem, makaronami, jogurtami bananowymi ;P .. czytam sfd ;-)
  • 0

budo_batmanhq
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 642 postów
0
Neutralna
  • Zainteresowania:KB

Napisano Ponad rok temu

.. czytam sfd ;-)

Skarbnica wiedzy według mnie .
  • 0

budo_novocaine
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 5882 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

185/70

widze, ze obic cie bedzie latwiej niz myslalem :P

przestan czytac sfd, a zacznij rossa i t-nation. slodyczom mowimy nie!
  • 0

budo_pepe
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 677 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

185/70

widze, ze obic cie bedzie latwiej niz myslalem :P

przestan czytac sfd, a zacznij rossa i t-nation. slodyczom mowimy nie!

Ty mnie prowokujesz czy jak ? 8)

Zarzuc mi na priv dokladniej o co chodzi w rossie, wszedlem na t-nation i kurczaki z kreatynka proponują ;]

sry za OT.

EOT.
  • 0

budo_novocaine
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 5882 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Ty mnie prowokujesz czy jak ? 8)

przyniose kamere :wink:
  • 0

budo_itosu
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 3089 postów
0
Neutralna
  • Zainteresowania:Karate

Napisano Ponad rok temu

180 cm i 74 kg

i chyba sie z tym pogodzilem
trzeba orac co sie ma ;)
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych

Ikona FaceBook

10 następnych tematów

Plany treningowe i dietetyczne

Forum: 2002 : 2003 : 2004 : 2005 : 2006 : 2007 : 2008 : 2009 : 2010 : 2011 : 2012 : 2013 : 2014 : 2015 : 2016 : 2017 : 2018 : 2019 : 2020 : 2021 : 2022 : 2023 : 2024