jak NALEZY bronic sie przed nozem
Napisano Ponad rok temu
techniki mamy różne, ale wyższy poziom możliwości ruchowych, poprawiona orientacja przestrzenna, wyższy poziom reakcji prostej i złożonej. Do tego koordynacja ruchowa. To jest esencja walki (IMHO). Znam osoby używające 2 może 3 technik do tego ze 2 zwody i ... WYMIATAJĄ
I to już prawie wszystko I wcale nie zajmuje to całego dnia.
Panowie, Panie, to jest inwestycja w siebie.
Bierzcie przykład, ćwiczcie.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Zawsze chcialem sie ogolic brzytwa za pomoca nogi
Wyobrazcie sobie pokazowke podrzucam brzytwe lapie ja noga w locie i wykrajam znak zorr.... znaczy Warheada na klacie napastnika
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
trzeba byc idiota zeby brac na powaznie wyobrazenia o trzymaniu brzytwy palcami stop w walce
Dziękuję za opinię. Myślałem, że ta buźka zasugeruje ironię.
Pozdrawiam Cię kolego.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Teraz pracuje w Afryce dla BP. Na weekendy smiglowiec zawozi nas na lad,aby odpoczac. Poszedlem do baru z kolega aby sie zresetowac, podczas drogi powrotnej,napadlo nas 2 czarnych z maczetami. Bylem bardzo odwazny i zastosowalem metode strusia pedzi wiatra.
Jednak te debile pognaly za nami. Mialem szczescie jeden sie przewrocil drogi byl dosyc daleko w tyle. Doskoczylem do niego,zawsze mam kastet w kieszeni, dostal w lep. Jego sznowny kolega ucekl,cale szczescie.
Wrocilem do hotelu i zaczalm analizowac jaki jestem glupi, przecez moglem zginac.
Mimo ze trenowalem roze style nie widze mozliwosci obrony przed maczeta. Nawet w wykonaniu idiotow jest ona jak miecz,przecina wszystko.
Jak sie bronic przed takim diabelstwem??
Napisano Ponad rok temu
odpowiedz:Jak sie bronic przed takim diabelstwem??
zastosowalem metode strusia pedzi wiatra
i to zupelnie serio - jak masz gole rece i chcesz walczyc z gosciem co ma w rece noz to od razu mozesz szukac kwatery na cmentarzu.. szanse ze ci sie uda obronic sa minimalne.. oczywiscie mozesz miec farta (gosc sie poslizgnie, nie trafi, ty zlapiesz go za reke z nozem itd..) ale bazowanie na farcie w przypadku noza to dosc glupi pomysl..
wiec jedyne opcje ktore ja widze: to miec ze soba pistolet i odpowiednia odleglosc od celu, palke+gaz itd.. albo jak w przypadku powyzej - szybkie nogi..
Napisano Ponad rok temu
Nastepnie probowalem za pomoca noza,tez tragedia. Byc moze dlatgo ze obaj w miare trenujemy,jest to takie trudne. Co do mozliwosci uzycia broni odpda,wiezienia nigeryjskie nie sa najlepszymi kurortami wypoczynkowymi, nie polecam. Mam bron ale na obiekcie, na ladzie jest ona zabroniona,niestety. Gaz i palka ciekawe rozwiazanie jednak maczeta jest dluga,cieko dojsc i trafic. Pamietaj,ze jedno trafienie maczeta i lezysz. Co do gazu odpada,zalozyc nlezy ze gosc jst pod wplywem dragow i alku. Obniza to wplyw gazu na organizm.
Taki news z dupy: Strailismy znajomego, napadli go jak pilnowal statku. Rano policja znalazla jego i 2kolegow zasiekanych . No nic kazdy ponosi ryzyko, szkoda ze nie mozna miec broni po dobiciu do kei.
Napisano Ponad rok temu
gaz, pałka, nóż vs maczeta - w najlepszym przypadku 50/50 - a to nie sa szanse ktorym chcesz powierzac zycie
sprawdza sie tylko tradycyjny overkill - czyli bycie wyposazonym w cos o wiele wiekszym zasiegu - czyli np bron palna - a nawet to nie da ci gwarancji
wiec zasadniczo - unikac i planowac przed, jak sie nie da - poszukac czegos dzialajacego w dystansie - jesli zdobycie broni palnej jest poza zasiegiem pomysl nad "powaznym" taserem lub cudenkami wystrzeliwujacymi ladunki obezwladniajace - np gumowe
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ale jak sie wypije pare piwek to wlacza sie niesmiertelnosc :-) . Trzeba unikac pewnych dzielnic i nie chodzc po zmroku. Kastet juz mam,nie mam zamiaru bic golymi rekami czarnucha. Duzo HIV w Nigeri,ryzyko jest. Dzisiaj bede pisal do firmy o gazy i battony.
Dzieki za rady
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
pozdrawiam
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
testy aniola z mieczem pod komenda
- Ponad rok temu
-
jak NIE nalezy bronic sie przed nozem