Dupa biskupa,do domu jade w sobote. Nie zdazylem zamowic tych cudeniek,ale zostwilem w handover dla mojego zmiennika. Pewnie zamowi bo to kumaty gosciu,Grek ale w porzadku. Napisalem aby 1 przetestowal i wyslal na maila spostrzezenia.
Pozdrawiam

Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
i tego bym sie trzymal - pozostale opcje sa dla mnie mocno dyskusyjne..1) Najskuteczniejsza: albo uciekać albo jakąś pałą przyładować w rękę trzymającą nóż żeby już nie był w stanie go trzymać. Podstawowa zasada: nie skupiamy się na niczym innym jak na zniszczeniu dłoni przeciwnika trzymającej nóż.
sparowalem z takimi magikami co teorie mieli wykuta na blache i wiedzieli jak teoretycznie ciac zeby kaleczyc, zabijac itd.. szkoda tylko ze przy tym nie cwiczyli motoryki i konczylo sie na tym ze dostawali ciecie/pchniecie zanim zdazyli wyprowadzic ktorykolwiek 'smiertelny' atak.. wiec technika fajna rzecz - ale motoryka to jednak dla mnie podstawa..Eskrima mówi, że zaczynamy ciąć od zewnątrz do wewnątrz. Czyli zaczynamy od ścięgien nadgarstka poprzez łokieć ..
Napisano Ponad rok temu
2) Pięści: musimy być szybcy w tej technice. Uderzamy pięścią w rękę trzymającą nóż.
3) Wybicie noża: uderzamy klaśnięciem obu dłoni w rękę trzymającą nóż.
Napisano Ponad rok temu
Napisałem, że Eskrimę od 1,5 roku. Masz rację Eskrimę niewiele. Ale sztuki walki ćwiczę od 20 lat i muszę powiedzieć, że do walki się przełamałem i pozbyłem strachu przed walkami dopiero po 15 latach ćwiczeń - nie uważam tego za sukces bo inni pewnie dużo szybciej nabyli tą umiejętność. No cóż: późno, bo późno ale zawsze.Ćwiczyłem jakieś 1,5 roku Eskrimę. Może tylko 1,5 roku
Dodam od siebie, że sparuję i ćwiczę z różnymi osobami od ponad 10 lat.
Napisano Ponad rok temu
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu