Kwiat: Logicznym jest,ze teraz to jest jeden wielki burdel w wiekszosci naszych instytucji..Sluzba zdrowia,sady,policja itp itd.Glownie dlatego,ze wraz z nowa ekipa rzadzaca wszystko musi byc robione na nowo,na zamysl nowej wladzy.Dlatego ciagle jest taki burdel.Wiadomo,ze wprowadzenie kary smierci musialoby sie wiazac z powaznymi zmianami i ustabilizowaniem naszej gospodarki i zycia politycznego.
Czasami mam wrazenie,ze idac tokiem rozumowania przeciwnikow kary smierci mozna by negowac wysokie kary wiezienia..Sam fakt,ze nasi super przestepcy,ktorzy leza maja naprawde luksus :wink: Ps3 w niektorych wiezieniach to nie jest szok :wink: .
Co do nadzoru..Sedziowe bez oficjalnej nominacji sedziowskiej(nie pamietam jak to sie nazywa)sa sprawdzani..Co do sedziow z nominacja,no coz...Nie ma do konca takiego nadzoru,ale nigdzie na swiecie nie ma :wink: . Jesli ktos juz jest sedzia to logicznym jest,ze musi jakies tam wymagania spelniac.
Wydaje mi sie,ze kara smierci zrobi wiecej dobrego niz zlego.Nie wiem jak Ty,ale nie widzi mi sie zeby moje podatki szly na kogos z dozywociem,ktory ma lepsze warunki niz niejedne dzieci z patologicznych rodzin/domow dziecka
Co do skarg do trybunalu...To jest przede wszystkim tendencja do naciskow politycznych na sedziow,vide p.Ziobro...To taki przyklad :wink: .Musimy zapewnic wiecej luzu sedziom