tzn co? magiczna 50 zrobilem z 20kg, pierwszy raz ja robilem.novocaine jesli moge wiedzeic to na jakich ciezarach to robisz?
Cała prawda o obwodach
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
i na jakich ciezarach pracujesz podczas treningu wlasciwego??
pzdr
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] x5 (piec lewa reka, piec prawa)
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] x5 (piec lewa, piec prawa)
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] x10
1 minuta odpoczynku
powtorzyc 5 razy
waga taka, zeby bylo ciezko ale zebys dal rade. dla mnie to bylo 20kg.
co do reszty, wage bierzesz zaleznie od ilosci powtorzen, dla kazdego bedzie inna. ja w tej chwili (4x6) na przysiad biore 110, wyciskanie stojac 55 / lezac 75, martwy 120, zarzut 65. nie sa to jakies super ciezary. ale po kazdej serii przysiadow dysze ciezko
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
zalezy. przy prawdziwym snatchu masz tak duzy ciezar, ze musisz "zanurkowac pod sztange", ze tak to nazwe. przy sztangielce nie bedzie takiego ciezaru, ale tez jedna reka nie poderwiesz tak wysoko, wiec troche trzeba zejsc - jednak nie tak gleboko jak normalnie. jesli nie musisz schodzic pod sztangielke (czyli robic przysiad), to znaczy, ze jest za lekka i ciagniesz reka, a nie nogami-plecami (posterior chain - lydki, uda, tylnie uda, prostowniki, plecy, barki) i musisz zwiekszyc wage.Czy przy snatchach (tak się to odmienia? ) trzeba robić ten przysiad?
technika jest tu dosc wazna i trzeba pamietac, ze to wlasnie "lancuch tylni" pracuje, a nie rece. reka to tylko taki sznurek, na koncu ktorego zamocowana jest sztangielka i ktory sie usztywnia gdy sztangielka jest nad glowa.
nie wiem, czy jasno to napisalem
Napisano Ponad rok temu
Będę musiał popracować nad tym przysiadem, bo na razie ni ch... mi nie wychodzi, nawet z mniejszym obciążeniem. Chyba mam zbyt sztywne barki.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
snatch x5 (piec lewa reka, piec prawa)
swing x5 (piec lewa, piec prawa)
burpee x10
1 minuta odpoczynku
powtorzyc 5 razy
i ziajalem sie ale nie czulem sie potem bardzo zmeczony cwiczylem na 16 kg hantlu bo wiekszego zrobic nie moge ;/ ze tak zapytam jakie miesnie tym planem moglbym rozwinac?:> bo ja to lewy jestem sorry;]
Napisano Ponad rok temu
to jest przede wszystkim trening kondycyjny. ma byc wykonany w jak najkrotszym czasie, z jak najkrotszymi przerwami. miesnie pracuja glownie nogi, plecy - jak to przy snatchach i swingach.zrbilem cale to magiczna 50:
snatch x5 (piec lewa reka, piec prawa)
swing x5 (piec lewa, piec prawa)
burpee x10
1 minuta odpoczynku
powtorzyc 5 razy
i ziajalem sie ale nie czulem sie potem bardzo zmeczony cwiczylem na 16 kg hantlu bo wiekszego zrobic nie moge ;/ ze tak zapytam jakie miesnie tym planem moglbym rozwinac?:> bo ja to lewy jestem sorry;]
Napisano Ponad rok temu
Ostatnio dla zwiekszenia trudnosci zmniejszylem przerwy do 40-45 sekund pomiedzy rundami. I na koniec musialem przelezec pare minut na dywanie zanim wstalem .
Full Throttle Conditioning juz mam. Zestawy cwiczen ktore ma w ksiazce to jakis horror. Chyba nie dla normalnych ludzi.
pozdrawiam,
ms
Napisano Ponad rok temu
o ty ;]Full Throttle Conditioning juz mam. Zestawy cwiczen ktore ma w ksiazce to jakis horror. Chyba nie dla normalnych ludzi.
ja czekam az beda Longsleeve koszule w moim rozmiarze, zamowie za jednym razem.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
gorna? hmm zwroc uwage na technike, czy sie nie garbisz.zwracam honor bo teraz po tym wczorajszym treningu to mnie cala gorna czesc plecow tak napier... ze az musialem isc na basen sie troche rozluznic. Acz kolwiek szkoda ze nie moge sobie ciezszczego hantla zrobic:(
Napisano Ponad rok temu
ja czekam az beda Longsleeve koszule w moim rozmiarze, zamowie za jednym razem.
Ja zrobilem dokladnie tak samo - wzialem FTC, longsleeve'a (rozmiar M) i jeszcze beanie. Taki grudniowy prezent
pozdrawiam,
ms
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
po pierwsze, to jest interwal. praca/przerwa/praca/przerwa/... to interwaly.Też wczoraj wypróbowałem 50 Rossa. Faktycznie, można się przy tym zmęczyć (już dawno się tak nie spociłem na treningu w domu ), ale to jednak nic w porównaniu z interwałami.
dwa, zgaduje, ze mowisz o sprintach interwalowych, i tu sie zgodze, sprinty sa zabojcze 8O
ja czekam na L, nie wiem kiedy bedzie... o dvd sie nie pytam, bo na forum rossa dosc jest juz opinii :twisted:
Napisano Ponad rok temu
No, racja. Do tej pory sprinty to były jedyne interwały, jakie robiłem, więc dla mnie interwały = sprinty interwałowe.po pierwsze, to jest interwal. praca/przerwa/praca/przerwa/... to interwaly.Też wczoraj wypróbowałem 50 Rossa. Faktycznie, można się przy tym zmęczyć (już dawno się tak nie spociłem na treningu w domu ), ale to jednak nic w porównaniu z interwałami.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Wszystko co wiemy o mięsie
- Ponad rok temu
-
koniec sezonu rowerowego?
- Ponad rok temu
-
Morsy
- Ponad rok temu
-
dieta hmmm czy jest taka?
- Ponad rok temu
-
Syntetyczne witaminy, a zdrowie człowieka
- Ponad rok temu
-
drazek- cos nowego
- Ponad rok temu
-
duszenia klepac czy nie?
- Ponad rok temu
-
kobiety na silowni
- Ponad rok temu
-
Jakie polecacie środki na regenerację stawów?
- Ponad rok temu
-
Obwody pod MMA
- Ponad rok temu