Kolega Mistyk ma problemy egzystencjonalne!
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
… karate nie nadaje się do prawdziwej walki… nie powiem przeciwnikowi "Tylko pamiętaj! Nie wolno uderzać pięściami w twarz, stosować chwytów, sprowadzać do parteru, robić dźwigni, duszeń… Karate jest kompletnie nieprzydatne w realnej walce, bo treningi są strasznie ubogie…uważam, że karate jest dla ciot, dzieci i dziewczyn, ewentualnie staych dziadów…
Odpowiem tu na Twoje pytanie z innego tematu bo w tamtym nie zdążyłem.
Już pierwsze Twoje zdanie o tym, że karate jest nieskuteczne i nie nadaje się do prawdziwej walki to bzdura! Piszesz coś o tym, że jest za dużo ograniczeń: czy Ty w ogóle znasz jakiś inny styl oprócz kyoka? Polecam przyjrzeć się np. karate shidokan i ciekaw jestem czy nie zmienisz zdania co do skuteczności karate. To, że miałeś strasznie ubogie treningi to wina trenera a nie stylu! Jak będziesz miał pecha to trafisz do sekcji najbardziej wszechstronnego SW i też będziesz miał nudne treningi. A Twoje podsumowanie, że karate jest dla ciot, dzieci, i dziewczyn było tak bezsensowne, że aż nie chce mi się tego komentować. Znam paru karateków i wierz mi, że na pewno nie są to cioty i na 100% nie powiedziałbyś im tego prosto w oczy.
Napisano Ponad rok temu
OK, co do stylów walki to widziałem w akcji WSZYSTKIE style poza sambo, jet kune do i combat 65. A trenera na karate mam najlepszego w mieście :wink: . Lipność karate mogę udowodnić, pooglądaj sobie filmiki na You Tube, co brazylijskie jiu-jitsu i wiele innych styli robi z karate . A co do mówienia prosto w twarz, to z tym akurat nie mam problemów, ja zawsze mówię wszystko wprost :-)
Napisano Ponad rok temu
edit: jak coś to combat 56 :wink:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
pooglądaj sobie filmiki na You Tube, co brazylijskie jiu-jitsu i wiele innych styli robi z karate
gdybys zaczął od tego w jakich regulach interesuje cię walka - byloby prościej.
BTW: widzialem na youtubie jak koles z 5 metrów siła ki rozwalał innych, Może to byloby dla Ciebie
Napisano Ponad rok temu
Temat zamykam, o skuteczności sobie poszukajcie starych tematów (tak jak ktoś poradził przez google), o karate też.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Jakie są najskuteczniejsze sztuki walki?
- Ponad rok temu
-
urodzeni zwycięzcy?
- Ponad rok temu
-
Siłownia + SW (Jakie proporcje ??)
- Ponad rok temu
-
Badania lekarskie przed zawodami
- Ponad rok temu
-
Praca w ochronie a walka
- Ponad rok temu
-
trening z ciężarami i nie tylko - pod kątem SW
- Ponad rok temu
-
Jaki jest najbardziej urazowy sport walki ?
- Ponad rok temu
-
Kurs instr. rekreacji ruchowej,a kurs instr. sportu?różnice?
- Ponad rok temu
-
Sztuka Walki-Sport Walki rozwijący adepta najbardziej...
- Ponad rok temu
-
Międzynarodowy Festiwal Sportów Walki
- Ponad rok temu