kobiety na silowni
Napisano Ponad rok temu
a zeby nie offtopowac
to mysle tez ze dziewcznyny czesto nie zaczynaja treningu silowego bo czest osa poprostu za watle, i nie chce im sie tego zmieniac i wola na rowerku se pobiegac, no i rozmawiajac z wieloma dziewczynami to wlasnie jak cwicza to jakies cwiczenia typu brzuszki bieganie, w obawie przed straszna masa i meisniami ktorych sie obawiaja, a taka prawda zeby miec zgrabny i ladny tyleczek to tez troche warto siolwo porobic bo bieganie az tak nie wyrabia (zesz sie rozpisalem)
pzdr
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam
K_P
Napisano Ponad rok temu
z Tego co pamietam to wszyscy mamy miesnie a to czy je widac wyraznie czy nie jest spowodowane otłuszczeniem ciała im mniejszy współczynnik otłuszczenia Tym bardziej widac miesniorki.Ciekae czemu np. Biegacze sa niezle wyrzezbieni, pewnie Cwicza na siłe, albo jeszcze lepiej na maseto miesnie, a nie ich brak robia "rzezbe"
:wink:
Napisano Ponad rok temu
Biegacze też wykonują ćwiczenia fizyczne - na wytrzymałość. TO plus bieganie (brak tłuszczu) prowadzą do ładnej rzeźby. Samo bieganie sprawi, że będziesz co najwyżej wyglądał jak z Oświęcimia.z Tego co pamietam to wszyscy mamy miesnie a to czy je widac wyraznie czy nie jest spowodowane otłuszczeniem ciała im mniejszy współczynnik otłuszczenia Tym bardziej widac miesniorki.Ciekae czemu np. Biegacze sa niezle wyrzezbieni, pewnie Cwicza na siłe, albo jeszcze lepiej na mase
Napisano Ponad rok temu
oczywiscie masz racje. upraszczalem; na mysli mialem to, ze jak nie ma tluszczu - to sie jest chudym. jak sie nie ma tluszczu i ma sie miesnie - to jest rzezba. np kolarze.z Tego co pamietam to wszyscy mamy miesnie a to czy je widac wyraznie czy nie jest spowodowane otłuszczeniem ciała im mniejszy współczynnik otłuszczenia Tym bardziej widac miesniorki. :wink:to miesnie, a nie ich brak robia "rzezbe"
drugi z kolej punkt dyskusji, po propagowaniu wolnych ciezarow, to krytyka maszyn.
- izoluja miesnie - cialo dziala jako calosc. nawet jesli robimy cwiczenie na poszczegolny miesien, np bicpes :wink: to robiac to hantla/sztanga bierze udzial cale cialo (np korpus, jesli stoimy). na maszynie tego brakuje. brak funkcjonalnosi
- ograniczona mobilnos - nie wiem jak wy, ale mi na niektorych maszynach cwiczenie po prostu sprawialo bol. moj ruch musial podazac wytyczonym torem, co np dla moich ramion nie bylo wygodne. nie wiem jak tu sie znajda kobiety, ale czy na ich rozmiar sa robione maszyny? czy raczej pod wiekszych facetow.
- ruch w jednej plaszczyznie - argument majacy po trochu z dwoch poprzednich. poprzez izolacje miesni i ograniczeniu mobilnosc splycamy ruch do tylko jednej plaszczyzny, zamiast cwiczyc w 3.
- nie da sie robic zarzutu na maszynie :wink:
wczoraj sie na silce bawilem i zabraklo mi jednego obciaznika do wymaksowania wyciagu linka do klaty :wink:
iskierka; to jest maks, czy na serie? jesli maks, to bardzo ladnie, jesli serie, to swietnie. ja nie wiem ile robie na max, ale na serie (x4) robie swoj ciezar ciala na razie.
swoja droga, nie interesuje mnie ile kto wyciska - powiedz jaki masz przysiad albo martwy ciag, to mozemy rozmawiac
kubus: BWx2? [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]. mi na razie brakuje 20kg do x2 w martwym a trenuje z gosciem co mojmartwy bierze na zarzut :wink:
Napisano Ponad rok temu
niestety nie robię ani przysiadów ani martwego ciągu z uwagi na rozsypujace sie kolana (dawne kontuzje, które często sie odnawiają zwłaszcza przy większych obciążeniach np. po noszeniu na baranach w czasie traningu patnera nikt nie jest ze stali
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Jakie polecacie środki na regenerację stawów?
- Ponad rok temu
-
Obwody pod MMA
- Ponad rok temu
-
Masaż
- Ponad rok temu
-
Bielizna termoaktywna
- Ponad rok temu
-
Pomoc w suplementacji