Panowie, moze wstrzymajmy sie z wypowiedziami na podstawie jednego - i to wyraznie nie obiektywnego artykulu - cholera wie jak to było i może zostawmy policji i prokuraturze ocene tego wydarzenia...
zwróćcie tylko uwage ze w artykule jest napisane że w zdarzeniu brały udział 4 osoby (2 polakow i dwoch holendrow) i 4 osoby trafiły pocięte do szpitala, niezły to musiał być 'amok' że najwyraźniej pociał i kumpla i siebie
swoją drogą jak przeczytałem ten Dziennikowy artykuł to wyobraziłem sobie jak - w równie bezstronnej stylistyce - moglby wygladac w innych gazetach
Nigdy Więcej:"Dwóch pijanych rasistów obrzuciło wyzwiskami i rzuciło sie na młodego, czarnoskórego DJ-a, chłopak uratował życie swoje i kolegi tylko dzięki temu że miał przy sobie scyzoryk którym sie umiejętnie obronił"
GW:"Czarnoskóry chłopak został najpierw obrzucony obelgami a później zaatakowany przez dwojkę pijanych mężczyzn pod jednym z Wrocławskich klubów. W samoobronie użył noża. Zaatakowany rowniez - prawdopodobnie - znajdował się pod wpływem alkoholu"
Rzeczpospolita:"Dwójka podchmielonych chłopaków wychodząc z jednego z klubów, zaczepiła słownie pijanego, czarnoskórego obywatela Holandii. Ten, w odpowiedzi, rzucił się na nich w furii i dotkliwie pociął ich nożem. Istnieją przesłanki że sprawca jatki był również pod wpływem narkotyków"
Nasz Dziennik:"Kolejny, po Simonie Molu, Murzyn dokonał zamachu na życie Polaków. Tym razem w bardziej bezpośredni sposób. Dwóch chlopców odprowadzających koleżankę z potańcówki, zostało zaatakowanych przez uzbrojonego w nóż, pijanego i naćpanego Holendra. Chłopcy broniąc życia koleżanki zostali bardzo ciężko ranni."
nie zycze sobie zrownywania skinoli z neonaziolami
A co, przez to ze sa NS Skinheads to juz nagle przestają byc skinami? a takie NSBM-y tez nie sa metalami?
Nie badz taki przewrazliwiony... zreszta sam wiesz ze wiekszosc polskich SH, a jeszcze z 10 lat temu zdecydowana wiekszosc, to są nazi-cwele... i taki obraz sie utrwalil w społeczenstwie. Big Cyc tez
nie Tobie i Twoim kolegom czapke kazał w wkładać
Zresztą ziomuś, juz nie badz taki dumny obronca skinowskiej dumy bo ja jeszcze mam w archiwum gg jak mi mowiles ze to w sumie tylko taki styl i w ogole łysolkiem się nie czujesz