W audycji emitowanej w radiowej "Trójce" 26 lipca 2008 na temat broni palnej podano informację, że samo tylko wyjęcie broni zapobiegło popełnieniu przestępstwa od 500 tys. do 2 mln przypadków. Wg badań kryminologa Gary'ego Kleck'a z Uniwersytetu Stanowego Floryda uzbrojeni obywatele USA bronią siebie i swojej własności przeciwko bandytom około miliona razy rocznie. W 98 % tych przypadków wystarczy wyjąć broń lub oddać strzał ostrzegawczy.
czterech pocietych we wrocku
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Heh... zdrowo się uśmiałem, czytając niektóre posty . Tak 3mać, w końcu chodzi o to, by nawet do poważnych problemów nie podchodzić na serio, inaczej nie poradzimy sobie w życiu ...Wtedy już nie będzie "ostrzegawczy", no chyba, że przez "strzał ostrzegawczy" rozumiemy postrzelenie w nogę/rękę z groźbą, że następna będzie w łeb... :roll:
Napisano Ponad rok temu
Wtedy już nie będzie "ostrzegawczy", no chyba, że przez "strzał ostrzegawczy" rozumiemy postrzelenie w nogę/rękę z groźbą, że następna będzie w łeb... :roll:
Strzał ostrzegawczy w bandytę Potem, niczym Harry Callahan, podejść do zbira, wymierzyć w niego rewolwer i tak przemówić: Wiem o czym myślisz: "Strzelił sześć razy czy tylko pięć?" Szczerze mówiąc, w tej całej zabawie straciłem rachubę. Ale zakładając, że to Magnum.44, najpotężniejsza broń krótka na świecie, może elegancko odstrzelić ci głowę... musisz sobie zadać pytanie: "Czy mam dziś szczęście?" Masz, śmieciu?
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
I niech mi ktoś jeszcze powie, że dziewczyny boją się odrzutu!
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
jak wywolac walke??
- Ponad rok temu
-
Najważniejsza cecha fizyczna na ulicy...
- Ponad rok temu
-
Banda wyrostków zaczepia dwóch uczniów wracających ze szkoły
- Ponad rok temu
-
Szok
- Ponad rok temu
-
kanar jak zlotowa?
- Ponad rok temu
-
Akcja pod sklepem