Ale wiem czemu ty nie jezdzisz na staze innych organizacji - po prostu twoje techniki tam nagle przestaja dzialac
1) - aikido nie działa, tak samo na mnie nie podziałają techniki owych "innych".
Kwestia konwencji jak to wcześniej opisywałem. Sam wiesz że ćwiczy się formy kata, nie może być mowy o rywalizacji, zatem jakie "działanie" w ogóle?
2) W zakresie moich technik znajduje się kilka prostych rzutów i podcięć z judo, kopnąć potrafię od ap nerio bandal i innch czagi po klasycznego low z piszczela czy front kicka, parę fajnych kombinacji z garści też puszczę, ostatecznie wejdę w nogi do dosiadu i będę napire.. aż się ścierwo ruszać przestanie. To działa, sprawdzałem w konfrontacji.
3) Piszesz smuty jak ci wygodnie, a faktem jest że za cieńki w uszach bolek jesteś żeby faktycznie podeprzeć swoje bajanie wspólnym treningiem.
Mnie wali czy moje aikido działa czy nie (wręcz przeciwnie, wiem że nie działa i cały czas to udowadniam), mogę wstawić film o tym że "Szczepan się nie przewrócił", pytanie czy Ty możesz pozwolić sobie na to że Randall po morderczej aplikacji krawędziowego kanadianaiki stoi i dłubie w zębach?
Wykręcasz się i tyle.