A sprawa duchowa w walce jest najwazniejsza ojcze,

Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jin_kazama, skąd u Ciebie taka mądrość w wieku 16 lat :roll:Tak, 16 lat [...] A sprawa duchowa w walce jest najwazniejsza ojcze,
najwazniejszy jest duch, potem technika...
Napisano Ponad rok temu
ja sie odwazylem pocwiczyc ze Szczepanem jak byl w Polsce i bylo milo
jak sie jeszcze kiedys uda to tez chetnie pocwicze, choc to oczywista strata pieniedzy jak kazdy inny staz zreszta
Kurna, to ja tez sie pochwale - cwczyłem ze Szczepanem i żyję![]()
![]()
![]()
Ł. (odwazny jak Wojtek, co chciał byc stażekiem)8)
BTW Poziom mojego postu dorównał ogólnemu poziomowi dyskusji wiec rekalamacji za OT nie przyjmuje
Napisano Ponad rok temu
Znów o przekazie i zaufaniu. Zaufanie prowadzi do dogmatyzacji i przyjęcia, krytycyzm do odrzucenia. Ja ufam tylko sobie, i to też nie za często. Wolę określenie kalkulacja, bilans możliwych zysków i strat zawiera wszystko. Zaufanie jest dla tych co nie chcą ryzykować.
Jak ktoś mówi "nie używajcie rozumu, zaufajcie, otwórzcie serca itp." to od razu wiadomo że to szaman, klecha albo inny guru. Rozum jest największą przeszkodą dla każdej ciemnoty.
. .
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Z jakiego powodu świat zachodu odrzuca wiedzę i doświadczenia azjatyckie ? Podczas gdy oni oceniają nas bez takiej ignorancji i z szacunkiem nawet dla wroga ?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jestem rzemieślnikiem aikido
co ja teraz zrobię :roll: jak się czujesz z myślą że na 95% nie osiągniesz nigdy mojego poziomu jako czujący artysta?
Świat zachodu nie odrzuca, wręcz przeciwnie, bierze co się da, co mu jest przydatne. Tak jak Ty. To generalnie pragmatyzm w czystej postaci, w niektórych przypadkach (akupunktura, sziatsu itp) zawadzający o instrumentalizm.
Gdybyś rozumiał jaka przepaść jest miedzy tymi porządkami, nie argumentowałbyś za starym. Wyszliśmy z tradycyjnych epok i powrotu nie ma. Czasy guru i szamanów, wioskowej starszyzny i innych wyroczni minęły.
8)
Napisano Ponad rok temu
Pozwolę się nie zgodzić, szczególnie w świetle nowoczesnych technologii które opracowywane są zazwyczaj na wschodzieTo cywilizacja zachodnia zaczęła nadawać tempo rozwoju świata. Tak jest do dnia dzisiejszego.
Napisano Ponad rok temu
pozwalam :wink: Jednakże Garry, jakąż to nową technologię wprowadził ostatnio wschód? Jedynie co robią to kopiują i ulepszają to co już ktoś wymyślił na zachodziePozwolę się nie zgodzić, szczególnie w świetle nowoczesnych technologii które opracowywane są zazwyczaj na wschodzie
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Sniadanie - musi być pożywne, nietoksyczne (za bardzo), szybkie i łatwe w przygotowaniu, ekonomicznie musi cię być stać na to śniadanie od wypłaty do wypłaty, miło jak da się zjeść i z talerza nie ucieka.@ Randall
b ) kalkulacją, rachunkiem zysków i strat
Nie kreują, wpływają natomiast na to gdzie się obracamy, z kim mamy wspólny temat z kim nie. W znacznym stopniu determinuje to nasze środowisko. Na dłuższą metę zacznie to kształtować nasze mniemania o świecie, siła uogólnień.2. Czy uważasz, że pasja i hobby kreują naszą rzeczywistość i w jaki sposób ?
Rozważam co dzięki temu sukcesowi mogę osiągnąć.3. Kiedy odnosisz sukcesy w życiu bez znaczenia zawodowym czy prywatnym
jakiego typu masz skojarzenia ? Celowo używam alternatywnego pytania..
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu