Aikido - realnosc prawdziwa
Napisano Ponad rok temu
Apropos realności i skuteczności...
Ja jedna delikatna sytuację juz miałem i dzieki aikido wyszedłem z niej cały i zdrowy, czego nie można było powiedziec o aroganckim młodzieńcu..( no i szczęśliwie jego dwaj koledzy się przestarszyli - efekt psychologiczny prima sort!!
Napisano Ponad rok temu
Hi Calm,Apropos realności i skuteczności...
Ja jedna delikatna sytuację juz miałem i dzieki aikido wyszedłem z niej cały i zdrowy, czego nie można było powiedziec o aroganckim młodzieńcu..( no i szczęśliwie jego dwaj koledzy się przestarszyli - efekt psychologiczny prima sort!!
opowiedz :-)
Napisano Ponad rok temu
Wracam sobie wieczorowa porą dość żwawo,a tu trzech młodzieńców zaczepia mnie mało kprzyjemnie i chce papierosa...jak na filmie pomyślałem sobie..ale kulturalnie mówię sorry chłopaki, nie mam...dwóch był spoko ale trzeci, zdaje się coś pod wpływem był bo najpierw porzucał mięsem a potem za klapę mnie uchwycił.(czy chciał mnie uderzyć druga ręką..nie wiem..nie pamiętam bo adrenalinę miałem juz sporą).i to był błąd..ponieważ zrobił to prawą ręka więc nauczony juz podstaw uchwyciłem swoja prawa za jego dłoń i założyłem mu piekna dźwignie na nadgarstek-klasyczne, choć pewnie średnio eleganckie w wykonaniu nikyo, sprowadziłem do parteru i na koniec dołozyłem siarczystego kopa (no mało w stylu aikido ale skutecznie). Gość zawył bo siły nie kontrolowałem, koledzy się spłoszyli, goscia pozbierali, skończyło sie na typowych "sorry..ok..no dobra ..spokojnie" itd itp....Jednym słowem o dzięki Ci O'Sensei i sensei Adamie z klubu .
No i po tym zdałem sobie sprawe że jedanak farta miałem, bo po pierwsze tylko jeden był agresywny, po drugie zaden nie wyciągnał noża ( a mojej okolicy to się dwa razy zdarzyło w ostatnim miesiącu), po trzecie chłopaki się przestraszyli, po czwarte udało mi się zrobic technike szybko i skutecznie
...i osobiście wolałbym juz nie testować aikido w najblizszym czasie ..ale jak zajdzie potrzeba...
Napisano Ponad rok temu
na chamstwo odpowiadamy siłom i godnościom osobistom, tak trzymać
pozdrówka, h-k :-)
Napisano Ponad rok temu
Randall, jak kiedys bede w okolicy to musze wstapic na trening.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
po stazu z shihan Tamura w Idstein w Niemczech
- Ponad rok temu
-
Aikido z Iaido
- Ponad rok temu
-
Aikido / Jujitsu Gdynia
- Ponad rok temu
-
seitei Aikido
- Ponad rok temu
-
Skuteczność w realnym starciu
- Ponad rok temu
-
Judoga do aikido.
- Ponad rok temu
-
Staż z G. Savegnago 8 DAN w Szczecinie (16.11-17.11.2007)
- Ponad rok temu
-
Zapisy....
- Ponad rok temu
-
STAŻ JUBILEUSZOWY W LUBINIE
- Ponad rok temu
-
Japan Week
- Ponad rok temu