kanar jak zlotowa?
Napisano Ponad rok temu
ale widze, ze powstaje nowa grupa zawodowa, ktora za wszelka cene chce wyprzedzic taksiarzy w rankingu chamstwa
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
napsikać im w te przebrzydłe mordy całą zawartość gazu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Kanarów na mojej linii znam z twarzy i nie są to jakieś buce .
Raz była śmieszna akcja jak takie młodsze łebki z mojego klubu wywołały niezłą bijatykę z kanarami . Sami wysiedli i podjechali następnym a burda trwała jeszcze chyba ze 3 przystanki .
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A jakie miałem mieć podejście? Nie chciałem się z nimi bić, nie byłem wulgarny
ale jednak 100zł piechotą nie chodzi.
Proszę o odpowiedź na moje pytanie.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisałem, że "zdarzyło mi się jechać bez biletu" nie, że nigdy nie kasuje bo "kasowanie biletu to frajerstwo".
A jakie miałem mieć podejście? Nie chciałem się z nimi bić, nie byłem wulgarny
ale jednak 100zł piechotą nie chodzi.
Proszę o odpowiedź na moje pytanie.
Gdyby to był prywatny autobus to na miejscu właściciela bym cię zmusił do zapłacenia.
A skoro jest państwowy, to pasażerowie którzy płacą za bilet (czy też podatnicy- wszystko jedno)- płacą za ciebie- więc nie widzisz problemu. Dorośnij dzieciaku.
Wracając do tematu- mam nadzieje że pójdą za kraty.
Napisano Ponad rok temu
a za probe ucieczki grozi sad grodzki
Napisano Ponad rok temu
Czesław: Nie poddaję wątpliwości tego, że należy kasować bilety. Pytałem o coś innego. Częściowo z ciekawości :wink: .
Napisano Ponad rok temu
Tu się zgadzam, kanar powinien być skuteczny i jezeli ktoś próbuje być agresywny czy uciec kanar ma prawo w pierwszej sytuacji się bronić w drugiej go złapać...Trudno się dziwić, że zatrudniają chamów z koksowni, skoro średni młodzieniec ma takie podejście jak Boro, albo jeszcze gorsze a pół społeczeństwa twierdzi, że kasowanie biletow to "frajerstwo". Kulturalny profesorek, którego szczytem perswazji jest "poproszę bilecik" wiele nie zdziała jak mu przeciętny dresik splunie w twarz, albo studencik powie "miałem, ale mi ukradli". W Gdańsku była właśnie taka sytuacja, wszyscy lali na dziadków z ZKM, dopóki nie weszła prywatna firma i nie posiała takiej grozy, że teraz wszyscy kasują. Pierwszego dnia ich działalności nałapali chyba 30 tysięcy osób, w kazdym razie jakąś gigantyczną liczbę i było słychać święte oburzenie
Dzisiaj tuż po napisaniu posta miałem kontrolę w autobusie(chyba zrządzenie losu), ale to nie problem bo mam bilet miesięczny i zakodowany na legitce. Facet najpierw mnie grzecznie porposil o okazanie, a jak mu dałem portfel do przejechania czytnikiem to mnie grzecznie porposił o okazanie całego dokumentu i było ok. No problem.
Wracając do tej sytucji - w Faktach widziałem nagranie -mam nadzieję, że za to bekną...
Napisano Ponad rok temu
Z tego co wiem zatrzymanie obywatelskie można zastosować w przypadku popełnienia przestępstwa, a jazda na gapę to tylko wykroczenie. Niech ktoś sprostuje jeśli się mylę.
z tego co mi ktos kiedys mowil to zatrzymać moga tylko w autobusie, pozanim nie, dlatego że biletu moga ządac tylko od pasazera znajdującego się w autobusie a nie na przystanku. Ale nie wiem na pewno, w kazdym razie jak dla mnie naruszenie mojej nietykalności osobistej poprzez jakiekolwiek przytrzymywanie jest nie do pomyślenia.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Kanar - bileciki do kontroli
Pasazer - nie mam
kanar - to dokumenty
pasazer - tez nie mam
kanar - a masz cos kasy, tak z pięc zeta chociaz
Napisano Ponad rok temu
i taki jest w porządku, a nie typowy co się sam o wp..ol prosikanar - a masz cos kasy, tak z pięc zeta chociaz
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Akcja pod sklepem
- Ponad rok temu
-
Odszkodowanie za pobicie
- Ponad rok temu
-
SW na ulicy, a prawo...
- Ponad rok temu