Oficjalna strona Sensei Yoshimitsu Yamady
Napisano Ponad rok temu
Strona poświęcona jest głównie działalności Sensei Yamady w Europie, gdzie od wielu lat prowadzi seminaria oraz letnie obozy. Można tu znaleźć bieżące informacje o stażach oraz o szkołach współpracujących z Sensei. W najbliższym czasie zostanie umieszczona autoryzowana biografia Sensei Yoshimitsu Yamady oraz nigdy wcześniej nie publikowane zdjęcia z Hombu Dojo z prywatnego archiwum Sensei. Zapraszamy!
A teraz nieco mniej oficjalnie na temat naszego projektu...
Strona jest inicjatywą Sensei Jochena Maiera z Rosenheim, który co roku organizuje tygodniowy obóz w Bawarii w Bernau am Chiemsee z Sensei Yamadą. Zwrócił się on do nas z prośbą o zrobienie strony oraz umieszczenie jej na polskim serwerze. Praca trwała około dwa tygodnie, z przerwami na seminaria ;-) , a oficjalna premiera strony miała miejsce na obozie w Bernau, 1 września. W projekcie partycypują również inni uczniowie Sensei Yamady z Europy a strona nie jest związana z żadną organizacją aikido. Informacje o nich możecie znaleźć na podstronie "dojos". W przyszłości dział ten zostanie rozbudowany o obszerny opis oraz galerie zdjęć z każdej ze szkół. W zakładce "aikido" umieściliśmy podstawowe informacje na temat tej sztuki walki, lecz staraliśmy się uniknąć szablonu, który sprowadza informacje o aikido do biografii O-Sensei. Jest to więc historia, ale nieco inaczej. ;-) W dziale "sensei", niebawem znajdzie się obszerna biografia Sensei Yoshimitsu Yamady, nad którą pracujemy. Gdy tylko otrzymamy autoryzację od Sensei, biografia znajdzie się na stronie. W dziale "seminar" można znaleźć kalendarz obozów i seminariów z Sensei w Europie. Linki prowadzą do stron zawierających szczegółowe informacje na ten temat. W "gallery" niebawem ukarze się spora liczba zdjęć z prywatnego archiwum Sensei Yamady, które udało nam się zeskanować podczas ostatniego pobytu w Nowym Jorku. Część zdjęć jest z pewnością znana, ale kilka nigdy wcześniej nie publikowano. Szczególnie ciekawe są te z Hombu Dojo oraz z pierwszych lat pobytu Sensei w Nowym Jorku.
Mamy nadzieje, że strona będzie pomocna wszystkim ćwiczącym aikido, a w szczególności tym którzy podążają za Sensei w Europie.
Jeśli macie jakieś uwagi co do treści, wyglądu lub układu strony zapraszamy do dyskusji na forum lub napisania do nas:
Piotr Burnos: [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Marta Sobolska: [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Działa, tylko musisz zamienić kolejność członów (patrz e-mail).A moja przeglądarka wyświetla taki oto komunikat: Firefox nie może odnaleźć serwera [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]. Działa to cudo czy jednak nie?
Napisano Ponad rok temu
Oczywiście poprawny adres to: [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Przepraszamy ale w natłoku pracy takie rzeczy się zdarzają, tym bardziej że próbowaliśmy używać różnych nazw dla tej strony.
Przepraszamy i zapraszamy raz jeszcze.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jak to się mówi: każdy człowiek ma prawo komunikowania się swoim własnym, ojczystym, językiem bez zmuszania do nauki jakiegokolwiek innego języka. No, chyba, że nie zależy wam na polskojęzycznych internautach
Pozdrawiam.
Napisano Ponad rok temu
A ja mam takie pytanko: czy przewidujecie również polskojęzyczną wersję czy zamierzacie wymuszać używanie j. angielskiego? Bo ja na ten przykład wolę, aby strona reklamowana na polskim vortalu była w ogólnie zrozumiałym języku :twisted:
Jak to się mówi: każdy człowiek ma prawo komunikowania się swoim własnym, ojczystym, językiem bez zmuszania do nauki jakiegokolwiek innego języka. No, chyba, że nie zależy wam na polskojęzycznych internautach
Pozdrawiam.
czepiasz sie
Napisano Ponad rok temu
Jak zwykle :wink: .czepiasz sie
Napisano Ponad rok temu
Ueee 1971, to już przeterminowana.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Z nia warto pocwiczyc, zawsze jest duzo uciechy. Niezle wycwiczona, zapewniam. 8)E dojo w Barcelonie jakaś panienka prowadzi, nice
Ueee 1971, to już przeterminowana.
Kol.Przemku, ja jestem juz od dawna zonaty, jest mi obojetny temat urody napastnika ktorego mam zjednoczyc z tatami 8)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Kol.Przemku, ja jestem juz od dawna zonaty, jest mi obojetny temat urody napastnika ktorego mam zjednoczyc z tatami 8)
uff..troche sie naszukalem..ale jednak z pamiecia moja jest ok...na razie tyle znalazlem
Mialem przykladowo ogromna przyjemnosc cwiczyc ......... z pewna mloda poczatkujaca aikidoczka, .................... Skatowala mnie do nieprzytomnosci. Niezwykly timing, rytm, no wszystko co misie lubia najbardziej....
a bylo to pisane tutaj:
link
oto przyklad "obojetnosci na urode napastnika (pewnie takze jego plec ) itp.. :wink:
pozdro
Napisano Ponad rok temu
Jesli skatowanie do nieprzytomnosci, rytm i timing naleza do urody, to pewnie masz racjeMialem przykladowo ogromna przyjemnosc cwiczyc ......... z pewna mloda poczatkujaca aikidoczka, .................... Skatowala mnie do nieprzytomnosci. Niezwykly timing, rytm, no wszystko co misie lubia najbardziej....
a bylo to pisane tutaj:
link
oto przyklad "obojetnosci na urode napastnika (pewnie takze jego plec ) itp.. :wink:
pozdro
Napisano Ponad rok temu
pamietam ze bylo tez gdzies kiedys o "milych kanadyjkach..uczennicach sensei Yamady" :wink:
Napisano Ponad rok temu
a więc po kolei:
A ja mam takie pytanko: czy przewidujecie również polskojęzyczną wersję czy zamierzacie wymuszać używanie j. angielskiego? Bo ja na ten przykład wolę, aby strona reklamowana na polskim vortalu była w ogólnie zrozumiałym języku
Ideą było aby strona była dostępna dla jak największej liczby zainteresowanych, więc na początek wybór padł na język angielski. Oczywiście nie wykluczam innych wersji językowych, lecz to wymaga czasu. Dziękujemy za sugestie.
W chwili obecnej pracujemy nad galeria, która (mam nadzieję) będzie dostępna od soboty. Zdjęć jest dużo i wymagają sporo obróbki (niektóre z lat 30 XX wieku). Na razie umieścimy pierwszą partię, później w miarę postępu prac kolejne.
Co do Michelle... już nie mogę się doczekać jej koshinage ;-)
Pozdrawiam,
Napisano Ponad rok temu
W galerii można już znaleźć pierwszą partie zdjęć. Są to fotografie z kolekcji Sensei Yamady, który udostępnił nam swoje archiwa. Większość z nich jest podpisana, lecz co do niektórych nie jesteśmy pewni miejsc, osób i dat. Jeśli rozpoznajecie miejsca lub osoby prosimy o kontakt. Pomoże to w budowie cyfrowego archiwum aikido. ;-)
Podrawiam,
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Staz z C.Tissier Sensei w Montrealu
- Ponad rok temu
-
Staż z Christianem Tissier w Krakowie
- Ponad rok temu
-
AIKIDO w Wejherowie
- Ponad rok temu
-
Poznań - spotkanie na macie i nie tylko ;)
- Ponad rok temu
-
Budodharma
- Ponad rok temu
-
Jak daleko pozwolisz posunąć się swojemu nauczycielowi?
- Ponad rok temu
-
Seminaria
- Ponad rok temu
-
Zaproszenie do Wałbrzycha
- Ponad rok temu
-
Aikido w olkuszu
- Ponad rok temu
-
Czy dyskusja na forum zmieniła twoje poglądy na aikido?
- Ponad rok temu