JURAS WRACA NA MATY TAEKWON-DO ITF
Napisano Ponad rok temu
Niby tłumaczenie jest, że wcześniej nie było takiej wiedzy, źle coś interpretowano, itd...
No ale weźmy np. wejście do Guburyo. Teraz zaczynamy z prostą nogą, leciutko uniesioną stopą, po czym ugina się ona dopiero w momencie przysiadu na nogę podporową.
No z tego co ja widzę na filmiku z generałem to on wykonuje tak jak wykonywało się wcześniej czyli najpierw wyciąga ugiętą nogę i dopiero robi przysiad.
A najbardziej rozwalają mnie texty Jeduta:
"Niektóre rzeczy które wprowadził generał ja muszę niestety zmienić" <- What da fuck ?!
"Tak było w starej encyklopedii, w nowej jest inaczej" <- ma ktoś nową encyklopedię?
Napisano Ponad rok temu
no właśnie, rozwinąćA dokładniej co rozwinąć? Dlaczego tak powiedział, kiedy, w jakich okolicznościach?
co?Twój nick mi coś przypomina...
Napisano Ponad rok temu
A jak już jesteśmy w temacie kto się z czym nie zgadza to ja się nie zgadzam z wynikami. Nie zgadzam się z Wielkim szu Jedutem. I w ogóle PZTKD mnie wkurza :? Poszli już w autorytaryzm tak, że aż wytrzeszczu dostaję przy niektórych pomysłach. Co, może boją się, że ktoś jest za dobry i zagrozi ich wychowankom? Albo nie lubią klubu delikwenta :?nie zgadzam sie z kolega sternem co do sobotnich hosinsul, a przynajmniej nie co do wszystkich
Nowa encyklopedia? Nie wiedziałam nawet, że jest takowa.
Tjaa musi zmieniać to co wprowadził generał Bo ITF jest prywatną własnością i po śmierci generała jedna osoba może sobie zmieniać coś bez akceptacji reszty wg. widzi mi się.
A przy okazji ( bo mam dzień dobroci) to [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] Jest trochę zdjęć z niedzieli.
Napisano Ponad rok temu
Nie. Ale jeśli będę myślała o tym kiedyś to już wiem jak sobie poradzić, granie szeroko pojętej sierotki i piłowanie desek ma przyszłość. Tylko, że posunę się w swoim przypuszczeniu tak daleko, że w przeciwieństwie do pewniej niewiasty dam radę nadpiłowaną deskę rozwalić.naina podchodziłaś do egzaminu?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Nie słyszałem żeby tak mówił ale to do niego podobne. Na seminariach z Wimem Bosem taka oto sytuacja: Wim Bos coś tłumaczy, wszyscy siedzą i słuchają, a JJ stoi za nim (WB go nie widzi) i kiwa głową na nie, z jednoczesnym gestem reki. Sasung po prostu. Co za skromność! Kiedyś poprawiał Bosa przy świadkach i wtedy WB się tak wkurzył, że powiedział o nie dawaniu promocji tym, którzy będą powielać technikę Jeduta.A najbardziej rozwalają mnie texty Jeduta:
"Niektóre rzeczy które wprowadził generał ja muszę niestety zmienić"
Albo mówi o encyklopedii PWN, albo o tej którą sam napisał, a jeszcze jej nie wydał. Jest jeszcze jedna możliwość. Mówił o encyklopedii Koreańczyków, która ponoć jest wyczyszczona z "błędów", ale nie ma prawdopodobnie innego wydania poza tym w języku koreańskim."Tak było w starej encyklopedii, w nowej jest inaczej" <- ma ktoś nową encyklopedię?
Napisano Ponad rok temu
Zgadzam się z Tigeru że poprawianie Generała w układach to przegięcie, zwłaszcza że można wprowadzać zmiany w regulaminie walki sportowej, samoobrona jest terenem całkowicie nie zagospodarowanym gdzie można pokazać swoją kreatywność itp. Układy są spuścizną Generała i nie należy ich zmieniać. Znam Jeduta od lat i mam dla jego wiedzy duży szacunek ale układy w PZTKD mnie zmęczyły.
Ha!! Kiedyś Łoboda na seminarium z Generałem poprawiał samego Generała w układzie Chung Moo. Wyleciał za to z sali.
Napisano Ponad rok temu
Z tego co mówisz, Tadeusz, to nie jest to już dziwne ale wręcz krańcowo bezczelne. Nawet 6 letnie dzieci nie mają takich zagrywek Może gdyby zmieniły się osoby na stanowisku prezesa PZTKD to wtedy byłoby normalniej.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Generalnie przydało by się chłopakom troche pokory i otwartości
Najlepsze jest to, że każdy to widzi, a na seminariach wszyscy grzecznie przytakują :wink:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
"Tak było w starej encyklopedii, w nowej jest inaczej" <- ma ktoś nową encyklopedię?
15-tomowa encyklopedia była wydana bodajze w 83r.
natomiast wersja 1-tomowa doczekała się chyba 5-ciu wydań z czego ostatnie jest z 99r.
pozdr,
a.
Napisano Ponad rok temu
natomiast wersja 1-tomowa doczekała się chyba 5-ciu wydań z czego ostatnie jest z 99r.
pozdr,
a.
a skąd ją dorwać?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
pozdr,
a.
a skąd ją dorwać?
obie mozesz kupic na stronie [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
15-tomowa jest w wersji elektronicznej (4CD) i kosztuje 25 dolców plus przesyłka
1-tomowa kosztuje 100 plus przesylka
zapytaj sie swojego trenera zeby Ci pozyczyl, na pewno ktoras posiada.
pozdr,
a.
Napisano Ponad rok temu
pozdr,
a.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Prośba o pomoc w pisaniu pracy mgr. na temat Taekwondo :)
- Ponad rok temu
-
Start z TKD
- Ponad rok temu
-
Mistrzostwa Świata Quebec 2007 - pierwsze wyniki
- Ponad rok temu
-
Egzamin w WTF, pytanie.
- Ponad rok temu
-
Pytanie odnośnie ruchu w układzie (ITF)
- Ponad rok temu
-
Multimedialna szkoleniówka taekkyon za darmo!
- Ponad rok temu
-
Mistrzostwa Świata Quebec 2007
- Ponad rok temu
-
ręka :/
- Ponad rok temu
-
Centralne Zgrupowanie w Nowej Rudzie
- Ponad rok temu
-
Egzamin na stopnie mistrzowskie TKD ITF - 24.6.2007