czym suplementowac zeby nie przetrenowac
Napisano Ponad rok temu
za ponad miesiac mam wazny egzamin sprawnosciowo-techniczny. dlatego od jakiegos czasu zwiekszylem liczbe treningow, zarowno na sali jak i w domu. od lutego cwicze 4x w tygodniu. teraz dodalem ok. 1 pelnego treningu + domowe rozciaganie z rozgrzewka (chcialbym 3x, ale niekiedy nie mam juz sily).
od zeszlego tygodnia jeszcze (ostatni trening w sobote) bola mnie do dzis nogi. glownie miesnie ud, sciegna, ale takze lydki. i generalnie jestem ostro styrany. bez pomocy syntetykow nie dam rady sie chocby minimalnie zregenerowac pomiedzy treningami. sa one, co prawda, o srednim stopniu intensywnosci (bez tradycyjnej "zajezdni") ale przy ich sporej ilosci to i tak duzo... zmniejszenie liczby treningow nie wchodzi w gre. odpuszczenie teraz kilku dni takze nie. jak bedzie wolne (boze cialo) to sobie zrobie klka dni przerwy.
pol roku temu lykalem bcaa i carbo. bylo ok, ale mysle ze teraz potrzebowalbym czegos scisle regeneracyjnego. prosze zatem kogos znajacego dobrze temat o pomoc. najlepiej jeden produkt, gora dwa.
i prosilbym o uzasadnienie. moglbym bez wiekszego namyslu kupic sobie hmb, bcaa, carbo czy inna glutamine, ale licze na fachowosc jakiegos usera ktory zechce mi dopomoc.
mam nadzieje, ze da sie z powyzszego wywnioskowac czego moj organizm potrzebuje. z gory dzieki za rady. mam nadzieje, ze ktos pomoze.
pzdr
Napisano Ponad rok temu
Jedzenie jest najważniejsze oprócz snu.
2. Sen.
3. Carbo to zwykłe węglowodany - jakbyś jadł ryż to masz praktycznie to samo. BCAA (rozgałęzione aminokwasy) to produkt mocno reklamowany i raczej marketingowy - ale masz kasę to bierz. HMB to strata kasy.
4. Jakieś białko okołotreningowo na uzupełnienie diety.
5. Witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe omega-3.
Możesz dodać ZMA, ale "apteczne".
Widzę to właśnie w tej kolejności - najważniejsze u góry.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
natomiast nie zgodze sie co do oceny BCAA
w czasie wakacji gralem w kosza przez ~3 h co 2 dni ( do wyczerpania )
roznica w szybkosci regeneracji po tym jak zaczalem brac BCAA byla bardzo duza tak wiec ja sobie BCAA bardzo cenie
ale moze to sprawa mocno indywidualna ?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Bo działa,
Napisano Ponad rok temu
nie licz na suple, to dodatek - odpocznij od treningow jak czujesz ze Cie bierze, wysypiaj sie. Tylko upewnij sie czy to przetrenowanie czy len
nechrist pisze przeciez ze odpoczynek nie wchodzi w gre :twisted:
tez sie nosze z zamiarem kupienia teraz czegos. kiedys lykalem glutamine i czulem roznice. pozniej bcaa - tez poczulem ale mniej niz glute. jeszcze nie probowalem ZMA, wiec moze faktycznie... skoro polecacie. jaka firma najlepsza - najtaniej wychodzi?
Napisano Ponad rok temu
Pytanie czysto teoretyczne Czesto sobie robie kroplówki z glukozy po imprezach i taka mnie myśl ostatnio naszła ,czysto akademicka ;-)
Napisano Ponad rok temu
jaka firma najlepsza - najtaniej wychodzi?
Patrz mój post wyżej, lub:
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Pozdrawiam.
Napisano Ponad rok temu
Apteczne ZMA + BIOGENIX Glucetyl.
Bo działa,
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] + [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] + [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] bedzie ok?
jakie dawkowanie?
Zincas Forte - 1 tabletka
Filomag B6 - 3 tabletki
/przed snem? (jakas zaleznosc dawek ZMA od masy ciala? waze ok. 71 kg)
ktos jeszcze to stosowal? mi sie wydaje sensowne. jak nikt stanowczo nie odradzi, to w piatek sprobuje sie zaopatrzyc w powyzszy zestaw... do 17 czerwca czyms musze sie truc
pzdr
Napisano Ponad rok temu
Nie bardzo. Bierz jak pisałeś.
Co do dawkowania glucetylu to moze na początek przed i po treningu po 5 ? Później to już według potrzeb.
Pozdrawiam.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
no tak zamierzam, tylko o jakiej porze?? przed snem? po przebudzeniu???
Nie bardzo. Bierz jak pisałeś.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
i jeszcze jedno pytanie. warto by dorzucic do tego bcaa? (np anabolic bcaa treca?) nie przedobrze? chociaz zma to przeciez tylko mineraly i witamina...
pzdr
Napisano Ponad rok temu
mozecie mi wiedziec ile mg powinno sie lykac tego asparaginianu magnezu ? kupilem cos innego i w 1 tabletce mam 300 mg (20 mg jonow magnezu).
Pozdro,
sus
Napisano Ponad rok temu
Glucetyl juz do mnie jedzie. zma bez problemu w aptece.
i jeszcze jedno pytanie. warto by dorzucic do tego bcaa? (np anabolic bcaa treca?) nie przedobrze? chociaz zma to przeciez tylko mineraly i witamina...
pzdr
Daruj sobie, przetestuj to i w razie potrzeby kombinuj dalej. Ogólnie jestem przeciwnikiem stosowania 20 środków naraz, mija się to z celem bo organizm ma swoje ograniczenia (patrz branie kilku stacków kreatynowych naraz i efekty porównywalne z tymi na zwykłej krecie czy prostym stacku ).
Pozdrawiam.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
A pas neoprenowy?
- Ponad rok temu
-
TRENING SPRINTERSKI
- Ponad rok temu
-
Mam głupie pytanie ;/ ból jądra
- Ponad rok temu
-
Sztuki walki po kontuzji kolana
- Ponad rok temu
-
Czy siłownia poważnie przeszkadza w treningu SW?
- Ponad rok temu
-
Kontuzja
- Ponad rok temu
-
FitExpo 2007 Poznan + TTM 2007
- Ponad rok temu
-
Robienie masy a sporty walki.
- Ponad rok temu
-
poczatki..