Czy nie denerwuje Was podział na kb i mt?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Nie mogę wykluczyć że umiesz kopać, bo skąd mam to wiedziec, ale szczerze w to wątpie bo gdybyś umiał zauważył byś że kickboxerzy nie kopią a wierzgają, więc pozwala mi to przypuszczac z dużą doza pewności że nie masz pojęcia o technikach nożnych
Napisano Ponad rok temu
Wierzgają może początkujący ponieważ mają za małą ruchomość w stawach i rozciągnięcie, ale to jest charakterystyczne zjawisko dla wszystkich sportów kopanych. Jak masz pisać takie pierdoły to najlepiej nie pisz w ogóle! :?
Napisano Ponad rok temu
Wierzgają może początkujący ponieważ mają za małą ruchomość w stawach i rozciągnięcie, ale to jest charakterystyczne zjawisko dla wszystkich sportów kopanych. Jak masz pisać takie pierdoły to najlepiej nie pisz w ogóle! :?
dobrze. wymień więc wszystkie kopnięcia których nauczyłes się na KB i z grubsza opisz ich technikę.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
przestań się burzyć, trochę jeżdże na zawody, znam wielu kickboxerów i widze (nie mówie o semi bo zaraz sie ktoś przyczepi a na semi się nie znam :wink: )
Kickboxerzy nie umieją kopać, nie mają techniki nóg, w najlepszym razie wierzgają, to nie są kopnięcia.
ale głupoty wypisujesz.. widziałem kolesi którzy trenowali przez rok kb i jakoś nie mieli problemów z PRZYDATNYMI w walce kopnięciami nie wiem czego ty od nich oczekujesz :roll:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
ale głupoty wypisujesz.. widziałem kolesi którzy trenowali przez rok kb i jakoś nie mieli problemów z PRZYDATNYMI w walce kopnięciami nie wiem czego ty od nich oczekujesz :roll:
w takim razie wymień te kopnięcia (z opisem techniki ich wykonania)
a tej poniżej wrzucam ignora, bo już kiedyś coś podobnego (nie wiem czy czasem nie to samo) zdołało mnie wkurzyć na tyle że mi ostrzezenie dali, nie chce zeby znow mnie poniosło..
Napisano Ponad rok temu
Sally, czy ci panowie tu słabo kopią?
Napisano Ponad rok temu
Ciesze się że nazywasz rzeczy po imieniu kickboxing to kickboxing a nie jakieś muay thaie :wink:
Panowie kopią pięknie okrężne kopnięcie (z którego notabene słynie właśnie kickboxing czasami nazywany potocznie tajskim )
Jeszcze z bardziej znanych kickboxerów dobrze kopiących można by dodać Ramona Dekkersa
Pozdro.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Przykro mi ,że Ci sie nie podoba a tak jak powiedziałem wczesniej najlepiej kopie kung fu prosto w jaja albo w DEBILNY mózg jakis internetowych parobków od sience kick fiction!!
nie, najlepiej kopie TKD, a tajski najlepiej kopie okrężne. Ja jeszcze nie kopie tak jak kopac się powinno,ale wciaż się uczę. za to swietnie sobie zdaje sprawę jak te kopnięcia mają wyglądac prawidłowo.
nie chce mi sie szukac na stronce, wrzuć tu link do technik
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Albo wpadnij na obóz bedziemy mogli gadać o kopaniu 2 tygodnie przez 6 godzin dziennie!!Jarosławiec 15-30 lipiec 2007 cena 850zł.(TKD ICTF CAMP)
wakacje mam już zaplanowane ale dziękuję za zaproszenie, może w przyszłym roku.
Zdarzają się zdolni piłkarze, śliczne goro chagi z wyskoku :
ale generalnie trening piłkarza czy rugbisty ma na celu kopanie piłki nie przeciwnika, ma to pewne elementy wspólne ale nie wszystkie. np brakuje im trudniejszych technik w tym łączonych, poruszania się w walce a przedewszystkim obron. piłka to nie wszystko...
Niestety life is brutal i chcieć (nawet bardzo) nie zawsze znaczy móc...
TKD kładzie nacisk na efektownośc raczej w obrębie swojej dyscypliny (ich walka jako taka nie interesuje zbytnio) natomiast sama technika kopnięc której ucza jest efektywna, nawet jedynie efektywna (mam na myśli oczywiscie kopnięcia trudniejsze tzn bardziej skomlikowane niż front), poza może okręznym które w taju jest lepiej dopracowane (bo tego sie nie kopie stopą jak w TKD)
piszesz ze piłkarz czy ragbista umie kopnąc, koń też potrafi ale na ringu nie zawalczy.
jeżeli chcesz uczyć jednego kopnięcia bo (niby) jest najbardziej efetywne (jak robią kickboxerzy koncetrując się jedynie na wierzgnieciu okręznym bocznym - wykonywanym najcześciej niepoprawnie na zakręconej stopie) to tak jak byś twierdził że zamiast boksu wystarczy nauczyć kogos cepa, no bo szybciej, prościej i jak chce to uderzy..i nawet skutkuje... pod warunkiem że zajdzie przeciwnika od tyłu, tak zeby go ten wcześniej nie zauważył
Napisano Ponad rok temu
dobrze. wymień więc wszystkie kopnięcia których nauczyłes się na KB i z grubsza opisz ich technikę.
Na stronie PZKB masz wymienione wszystkie techniki uczone w KB. Poza tym jakże bym śmiał opisywać swoje nędzne kickboxerskie wierzganie tak wielkiemu masterowi forumowemu jak Ty?
Ciekaw jestem ile jeszcze rewelacji od Ciebie usłyszę. Jak na razie 2 beściaki:
- Kickboxerzy nie umieją kopać :roll:
- (proszę państwa, zdecydowany faworyt ) nie umieją się bronić przed kopnięciem okrężnym bo trzymają ręce za blisko szczęki .
Sally, czekam na kolejne posty Zabawny jesteś
TKD kładzie nacisk na efektownośc raczej w obrębie swojej dyscypliny (ich walka jako taka nie interesuje zbytnio) natomiast sama technika kopnięc której ucza jest efektywna, nawet jedynie efektywna (mam na myśli oczywiscie kopnięcia trudniejsze tzn bardziej skomlikowane niż front), poza może okręznym które w taju jest lepiej dopracowane (bo tego sie nie kopie stopą jak w TKD)........jeżeli chcesz uczyć jednego kopnięcia bo (niby) jest najbardziej efetywne (jak robią kickboxerzy koncetrując się jedynie na wierzgnieciu okręznym bocznym - wykonywanym najcześciej niepoprawnie na zakręconej stopie) to tak jak byś twierdził że zamiast boksu wystarczy nauczyć kogos cepa, no bo szybciej, prościej i jak chce to uderzy..i nawet skutkuje... pod warunkiem że zajdzie przeciwnika od tyłu, tak zeby go ten wcześniej nie zauważył Smile
Teraz już wiem na pewno. Wielkie g... wiesz zarówno o KB jak i MT. To jest koniec dyskusji bo szkoda na Ciebie czasu.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Każdy umie cepa, o to biega właśnie, a na techniczne poprawne uderzenie czasu trzeba..i techniki, a tej się niestety samemu nie wymyśli i trzeba się od kogoś nauczyć..Nigdy nie zaczynaj z ludzmi ,którzy UMIA cepa (podst.technika na wsi i zadymach wiejskich i jakos genetycznie wpisana w nasze homosamiens ruchy w sytuacjach krytycznych TAK WALCZYMY!! chyba ze..jestesmy itd)))
Ja się zgadzam ze historia sztuk walki jest piękna, ale to ewaluuje i z wyszkolenia żołnierzy wyodrębnił się sport z realną walką nie mający za wiele wspólnego
Dlatego uważam ze celem kopnięcia/uderzenia owszem jest osiągnięcie celu ale ten cel rozumiem znacznie szerzej niż Ty w tym poście. Każdy cios może zabić, nie ma różnicy czy będzie poprawny czy nie, jeszcze skuteczniej zabije decha czy kawałek metalu. Dlatego nie uważam żeby było to jedynym celem. Oczywiście technika musi być podporządkowana praktyce ale praktyka nie może wyznaczać nauczanych technik.
Walka na ringu nie ma być walka uliczną, ma prezentować poziom, sport jest sportem dlatego ze wymaga długotrwałego wysiłku, pracy nad sobą i nad techniką, walka na ringu to ma być prezentacja wielu technik a nie jedynie tych najprostszych. Dlatego ja osobiście nie przywiązuje aż tak wielkiej wagi do osiągnięć (w sensie wyników), jakkolwiek bardzo wysoko cenie udział w sportowej rywalizacji, innymi słowy dla mnie liczy się nie tyle osiągnięty efekt (porażka /zwycięstwo) ile to jak walczysz i co sobą w tej walce prezentujesz.
Na ulicy tego nie ma, wprost być nie powinno, tam celem jest jak najszybsza eliminacja przeciwnika, w walce sportowej nie o to chodzi, dlatego ulica nie jest wyznacznikiem sportowych umiejętności (to dwie całkowicie od siebie niezależne dziedziny moim zdaniem bez żadnego wpływu, tzn. uprawianie sportu jest bez wpływu na umiejętności na ulicy, natomiast doświadczenie jakiekolwiek na ulicy dobrze wróży zawodnikowi jednak żeby odnosić sukcesy musi przyłożyć się tyle samo jak gdyby nie umiał nic ) ale walka oparta na zbyt małym zasobie technik i w prosty sposób pojmowana skuteczność nie może wyznaczać poziomu zawodnika.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Boks w Lodzi
- Ponad rok temu
-
Worek bokserski - gdzie kupić
- Ponad rok temu
-
Diego Chico Corrales nie żyje [*]
- Ponad rok temu
-
Zdjęcia, Tapety itp.
- Ponad rok temu
-
K-1 Rules
- Ponad rok temu
-
Taśmy bokserskie - wiązanie
- Ponad rok temu
-
Oscar De La Hoya vs Floyd Mayweather Jr.
- Ponad rok temu
-
COPACABANA (W-WA) nowy nabór od 14 maja
- Ponad rok temu
-
KICKBOXING KONTRATAKUJE !!!!!!! start około 600 zawodników
- Ponad rok temu
-
KiBo-transmisje z zawodów na żywo: kto zainteresowany?
- Ponad rok temu