Skocz do zawartości

Zdjęcie

Czy nie denerwuje Was podział na kb i mt?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
111 odpowiedzi w tym temacie

budo_pedagog
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 158 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Re: Czy nie denerwuje Was podział na kb i mt?
Wiecej niz stane,...Bede ..po mojemu do konca .."niech pekna noze naszych wrogów" PS .Mamy nowa jazde promuje ja minister Tajladii Muay Boran ...www.muayboran.org.pl swiatówka ;www.muaythai.it zaczynamy ale jest jazda .Niedługo przyjedzie do mnie Tonny Jia z Ong Baka bedzie fajnie ,a walki u nas ???tak to smutne....dzwon .Moj nowy numer 0791 020 080 .Własciwie dzwoncie wszyszcy ,nawet Sally może zaprezentować sie .....-ze swoja wiedz której nie UMIE a ocenia innych))).Pozdrowka Nieznajoma Znawczyni Wartości... :wink: :wink: :wink: :wink: :wink:
  • 0

budo_powerlifter
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 109 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

"Kickbokserzy nie umieją kopać. Nie umieją trzymać gardy. Tajbokserzy nie umieją kopać."

Prawda :)

Kopać i uderzać umie tylko sally! :)

Osoby ćwiczące na siłowni mają wielkie cycki i nie mają siły.

Siłę ma tylko sally!

Powoli zaczynam rozumieć i poszukam tutaj funkcji /ignore a przydałby się jakiś ban, na IP może.[/center]
  • 0

budo_g-man
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 345 postów
0
Neutralna
  • Zainteresowania:KB

Napisano Ponad rok temu

I jeszcze chce, żeby mu opisywać jak należy kopać :lol: Stary, weź się lecz...
  • 0

budo_seborth
  • Użytkownik
  • PipPip
  • 72 postów
0
Neutralna
  • Zainteresowania:Muay Thai

Napisano Ponad rok temu

G-Man może jeszcze załóz temat czy nie denerwuje was podział na Karate i Taekwondo? Kickbox i Muay Thai to dwie różne sztuki walki, MT sie diabelnie różni od KB począwszy od kroku, techniki ciosów, kończywszy na historii i tradycji. Dlatego denerwują mnie ludzie z takimi poglądami jak ty, i ogólnie całe PZKB które na siłe chce sie podpiąć pod MT, ale to sie niedługo skończy... powtarzam KB i MT to dwie różne sztuki walki i dyscypliny sportu.
  • 0

budo_sally
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 4333 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

powtarzam KB i MT to dwie różne sztuki walki i dyscypliny sportu.

tak ale to się niedługo skończy
:wink: :)
  • 0

budo_khunag
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 2091 postów
0
Neutralna
  • Zainteresowania:Kyokushin

Napisano Ponad rok temu

Jasne. Już to widzę.
  • 0

budo_g-man
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 345 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

G-Man może jeszcze załóz temat czy nie denerwuje was podział na Karate i Taekwondo? Kickbox i Muay Thai to dwie różne sztuki walki, MT sie diabelnie różni od KB począwszy od kroku, techniki ciosów, kończywszy na historii i tradycji. Dlatego denerwują mnie ludzie z takimi poglądami jak ty, i ogólnie całe PZKB które na siłe chce sie podpiąć pod MT, ale to sie niedługo skończy... powtarzam KB i MT to dwie różne sztuki walki i dyscypliny sportu.

Przykro mi bardzo, że Cię tak denerwuję :( Chciałbym Ci jakoś pomóc, ale nie bardzo wiem jak zwłaszcza, że Twoje argumenty dotyczące PZKB (które chce się na siłę podpiąć pod MT :lol: :lol: ) nie bardzo mnie dotyczą i interesują. Tymczasem ja z chęcią powalczę sobie w formule full contact za jej piękną technikę i w formule muay thai dla jej skuteczności.

Właśnie przez takich ludzi jak Ty powstają konflikty. Ćwicz i daj ćwiczyć innym. A skoro tak bardzo irytuje Cię, że ludzie będą walczyć w formule MT w sekcjach KB to chyba najwyższy czas nieco dojrzeć :evil: (I uwierz mi, nie napisałem wszystkiego co mi się ciśnie na usta jak słyszę takie wypowiedzi). Trochę szacunku wobec siebie nikomu jeszcze nie zaszkodziło :evil:
  • 0

budo_cypis
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 1272 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

G-Man może jeszcze załóz temat czy nie denerwuje was podział na Karate i Taekwondo?

Myślę, że trochę przesadzasz. Bardziej sensownie brzmiało by „czy nie denerwuje was podział na Karata Kiokushinkai, Oyama, Tradycyne, Shotokan, ...” lub „czy nie denerwuje was podział na Taekwondo ITF, WTF, GTF”.

powtarzam KB i MT to dwie różne sztuki walki i dyscypliny sportu.

tak ale to się niedługo skończy
:wink: :)

Uważasz, że byłoby to korzystne dla Muay Thai :?: Uzasadnij, proszę.

Przykro mi bardzo, że Cię tak denerwuję :( Chciałbym Ci jakoś pomóc, ale nie bardzo wiem jak zwłaszcza, że Twoje argumenty dotyczące PZKB (które chce się na siłę podpiąć pod MT :lol: :lol: ) nie bardzo mnie dotyczą i interesują.

Jeżeli to Cię nie interesuje to po .... co założyłeś ten temat :roll:
  • 0

budo_g-man
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 345 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Cypis widać, że nie czytałeś. Denerwują mnie trenujący, którzy stawiają grubą krechę pomiędzy tymi sportami i chcą sobie coś za wszelką cenę udowodnić. Sparring, który opisywałem był dobry, bo dzięki niemu kilka osób nabrało do siebie więcej szacunku i wyzbyło się skłonności do szczeniackich pyskówek apropos skuteczności itp.
Przenoszenie jakichś niesnasek pomiędzy organizacjami na zażarte kłótnie pomiędzy ćwiczącymi to już jest dla mnie paranoja. Tym bardziej, że argumentacja brzmi mniej więcej tak: "zostawcie nasze MT w spokoju, my i tylko my mamy prawo je ćwiczyć i używać do czegokolwiek nazwy MT" :roll: . Dziecinada, szczególnie z punktu widzenia trenującego.

Moim zdaniem należy zostawić MT ze swoją tradycją, rytuałami, muzyką i legendami w sekcji MT a w sekcje KB wzbogacić o formułę MT. Odpowiada to duchowi tego sportu, który ma asymilować wszystkie skuteczne/sportowe formy rywalizacji/techniki.

Prawdę mówiąc, bardzo mi ta tendencja odpowiada, ponieważ trening w różnych formułach będzie koncentrował się na różnych aspektach SW. I tak np. w full contact będzie się doskonalić wysokie kopnięcia nożne i technikę czysto bokserską a w formule MT klincz, łokcie, może nawet i rzuty. KB stanie się uniwersalnym i kompletnym stylem stójkowym, czyli osiągnie to, co w zamierzeniu miał osiągnąć. Technika, nie tradycja, i o to w tym chodzi.
  • 0

budo_maragda
  • Użytkownik
  • Pip
  • 45 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Ja myślę, że powinny być dwa odrębne zwiazki (jakoś kick boxing nie wchłonął TKD ani Shotokan, chociaż róznice między walką w tych stylach a semi w kicku są znikome), natomiast powinny ze sobą współpracować. Tak, żeby chętni zawodnicy mogli startować w obydwu organizacjach. Aktualna atmosfera jest skandaliczna i na pewno rozwojowi MT w Polsce nie służy. Mamy dwie organizacje uskuteczniające jakby konkurencyjne wobec siebie MT 8O i licytujące się, czyje lepsze i słuszniejsze...Przecież to jest kompletnie chore, a zawodnicy tylko tracą na przpeychankach panów prezesów. Szkoda.
  • 0

budo_skorpiob
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 876 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Najlepiej zeby bylo tak jak jest i nikt nikogo sie nie czepial. Kazdy by wybieral co mu sie podoba :wink:
  • 0

budo_cypis
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 1272 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Denerwują mnie trenujący, którzy stawiają grubą krechę pomiędzy tymi sportami...

Rozumiem Cię. Powiem nawet, że mnie też denerwuje „stawianie grubiej krechy pomiędzy tymi sportami”.

... powinny być dwa odrębne zwiazki (jakoś kick boxing nie wchłonął TKD ani Shotokan, chociaż róznice między walką w tych stylach a semi w kicku są znikome), natomiast powinny ze sobą współpracować. Tak, żeby chętni zawodnicy mogli startować w obydwu organizacjach.

Maragda, uważam dokładnie tak samo.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Ikona FaceBook

10 następnych tematów

Plany treningowe i dietetyczne

Forum: 2002 : 2003 : 2004 : 2005 : 2006 : 2007 : 2008 : 2009 : 2010 : 2011 : 2012 : 2013 : 2014 : 2015 : 2016 : 2017 : 2018 : 2019 : 2020 : 2021 : 2022 : 2023 : 2024