Muzyka pod Kata
Napisano Ponad rok temu
Poszukuję utworów (tytułów i wykonawców lub najlepiej linków) nadających się na podkład muzyczny przy robieniu kata.
z góry dziękuję
ADeM
Napisano Ponad rok temu
Rozumiem, że ktoś chce zatańczyć ruchami z karate, ale stary nie grzesz i nie szukaj czegoś takiego tutaj.
Napisano Ponad rok temu
zapominasz ze sa rozgrywane zawody w formach przy muzyce, co prawda z karate ma to niewiele wspolnego, Mimo wszystko VB jest dla wszystkich. Nie tylko dla ortodoksyjnych wojownikow.
Napisano Ponad rok temu
Ja Ci mogę polecić takich wykonawców jak:
-Enya;
-Era;
-Hans Zimmer - OST z "Ostatniego Samuraja" czy "Gladiatora".
-Children of Bodom ;
Napewno wśród tego znajdziesz jakiś miły kawałek.
Napisano Ponad rok temu
A więc bardzo proszę o podanie tytułów.
ps. Chodzi mi raczej o muzykę spokojniejszą.
Napisano Ponad rok temu
A mógłby ktoś podać jakieś linki przez prywatną wiadomość?
Napisano Ponad rok temu
PS . Moim zdaniem najlepsza muza , to by bylo jakies techno Ale nie mocne
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
MeikyoAN
zapominasz ze sa rozgrywane zawody w formach przy muzyce, co prawda z karate ma to niewiele wspolnego, Mimo wszystko VB jest dla wszystkich. Nie tylko dla ortodoksyjnych wojownikow.
Nie zapominam, ale chociaż nie jestem ortodoksyjny uważam, że nie ma to nic wspólnego z karate. Zrozumiałbym, gdyby miało to stanowić element pokazu, ale obawiam się, że zrobienie dobrego pokazy kata z odpowiednio dobraną muzyką to raczej nie jest poziom naszego młodego kolegi (vide pokazy w hali Bercy). Jeśli natomiast zacznie skupiać się na robieniu układów tanecznych typu "kung-fu dancing" to karate jako MA pójdzie w kąt. Trochę szkoda.
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam !
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
„Formy przy muzyce” to jedna z dyscyplin sportowych w sportach walki. I uważam, że bardzo efektowna. To bardzo fajna wizytówka i reklama sportów walki. Może warto popatrzeć na występy zawodników startujących w formach przy muzyce, a dopiero potem wypowiadać krytyczne opinie.
ADeM zobacz sobie pokazy Jeana Frenette. On robi bardzo fajne kata przy muzyce. Był nawet mistrzem świata w tej konkurencji sportowej. Robi też fajne kata z bronią, ale nie znalazłem ich w necie.
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Tak sobie czytam wypowiedzi w tym temacie i się zastanawiam czy aby karate nie zaczyna zastępować niektórym z dyskutantów religii?
Ostatecznie mamy wolność wyznania :wink: , więc i my "mohery MA" mamy chyba prawo do wypowiedzi?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
shidokan lub budokai Karate w Tarnowskich górach?
- Ponad rok temu
-
Kumite w stylach tradycyjnych
- Ponad rok temu
-
Mistrzostwa Polski PFKK - Gdańsk 2007
- Ponad rok temu
-
Zawody i seminaria Shorin-Ryu, 21-22.04.2007
- Ponad rok temu
-
Jan Kallenbach
- Ponad rok temu
-
Kyokushin
- Ponad rok temu
-
Kata Tekki - użyteczność?!
- Ponad rok temu
-
Seido a Oyama - czy dojdzie do polaczenia
- Ponad rok temu
-
A. Szpakowski
- Ponad rok temu
-
ZAPRASZAMY NA TRENINGI DOSEIDO DOJO ŻARY!!!!!!!!!!!!!
- Ponad rok temu