Straz miejska to szkodniki....
Napisano Ponad rok temu
ale...
Coś co zostało ukradzione powinno być zwrócone poszkodowanemu.
A coś co zostało dane komuś z własnej woli ?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
a może zbrodni ?przestępstwa przestępstwa!
jak cokolwiek mu zabrali to powinni mu dać chyba kopię tego protokołu/pokwitowanie ?
Napisano Ponad rok temu
jak cokolwiek mu zabrali to powinni mu dać chyba kopię tego protokołu/pokwitowanie ?
powinni dać, ale nie wierze, że dali.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Straż Miejska w żadnym wypadku nie ma podstaw prawnych do konfiskaty mienia.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A wyegzekwowanie swoich praw od straży miejskiej (nie uogólniam, ale w Poznaniu kumpel miał niezłe przejścia) jest dość ciężkie. Prawdopodobnie wynika to faktu, iż taka Straż jako instytucja ma małe prawa, które są systematycznie odbieranie przez trybunał konstytucyjny (np. chłopaki już nie mogą zatrzymywać kierowców przekraczających prędkość, nie mogą wlepiać mandatów za złe parkowanie). Uzyskanie od nich zaświadczeń, procesy odwołań od mandatów, apelacji itp. trwają strasznie długo, bo chyba kreują się na nie wiadomo jak skomplikowaną instytucję. Właściwie to Straż może co najwyżej postraszyć posturą i podklejać się do patroli z Policją, jeżeli Strażnicy chcą się poczuć, że coś mogą. Bo sam patrol bez policjanta to poza rozmiarem pojedynczej jednostki, tudzież liczebnością (chociaż widziałem zestawy 3 osobowe, żal było patrzeć, do kogoś poniżej 70tki lepiej żeby nie uderzali, no inaczej narażaliby zdrowie) może robić za przewodników po mieście albo kazać sprzątać kupy po psach.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Poszlismy ze znajomymi na piwko
2 dni pozniej spimy juz sobie z zonka
Dupek nie dostal mandatu
I dlatego np. na policje mowi sie psy, h**e, ku*wy, su*i...
Bo jak cos sie naprawde dzieje to mysla o tym analnie (maja to w dupie) a byle dzieciaka za jazde rowerem po chodniku legitymuja i powietrze z opon spuszczja....
Dlugi post, eh ;/
Napisano Ponad rok temu
1.Nie wrzucaj wszytstkich do jednego worka -nie wszyscy pijący w parku zasługują na pouczenie --tak samo jak w policji pracują czasem ludzie ,których tam być nie powinno a są
2.trzepanie kieszeni to kontrola osobista a nie przeszukanie musisz sie jej poddać a park jest odpowiednim miejscem tak jak brama czy zaplecze sklepu
3.Ja wiem jak bym postąpił z kolesiem rozpierdalającym śmietniki i siejącym buzere na pewno nie trak tak jak Ci co ich opisałeś (uważam to szczyt frajerstwa )
4.Troche mnie to bawi ale zostawianie puszek w parku i motywowanie tego tym ,że ktoś je pozbiera to lekko głupie (mogłeś włożyć do śmietnika tam szkują puszek najczęściej)
Napisano Ponad rok temu
moj koles ostatnio dostal mandat za odlewanie sie przy komendzie na kaszubskiej w Szczecinie i policjanci byli zajebiscie wporzadku, dali bo wiadomo ze prawo jest takie samo dla kazdego(20 zloty dostal) ale nie okazali sie chamami co mi sie czesto przytrafialo, wiec samo CHWDP jest skierowane takze do konkretnych jednostek w policji, tylko niestety gowniarze o tym nie wiedza i jak przejezdza patrol dra glpie ryje...
a temu typkwi od smietnika co mogli zrobic?? jest jakis paragraf dla pijanych ludzi bijacych w smietnik??
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A tam to podobno kroją ludzi gorzej jak dresy :wink: . A jak rano się obudzisz z kacem, nie udowodnisz panom policjantom, że to oni ci zabrali komórkę/portfel etc., bo przecież "byłeś zalany w trupa i pewnie sam zgubiłeś" :wink: .mogli go wyslac do izby wytrzezwien.. choc mowiac szczerze i tak sa one tak przepelnione ze szkoda gadac
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Bójka z użyciem noża (Małopolska)
- Ponad rok temu
-
Pajace!
- Ponad rok temu
-
Jak to bywa z kobietami...
- Ponad rok temu
-
akcja na Zabincu
- Ponad rok temu
-
Obrona w Krakowie
- Ponad rok temu
-
Które zakończenie jest bardziej satysfakcjonujące
- Ponad rok temu
-
hey to ja Azorek ;)
- Ponad rok temu
-
Tak sie bija bokserzy
- Ponad rok temu
-
ulica a muay thai - mit!
- Ponad rok temu
-
strach, schowanie dumy, a teraz czuje sie jak ciota...
- Ponad rok temu