Straz miejska to szkodniki....
Napisano Ponad rok temu
Ci ktory sie bujaja na Krzywoustego w Szczecinie znaja chociaz z widzenia Darka, jest to chlopak ktory roznosi tam gazetki i prosi o drobne aby sobie dorobic do renty poniewaz jest poprostu chory...a tu straz miejska sie poprostu przypierdala do niego ze sprzedaje gazetki, a chlopak je rozdaje i prosi o drobne nikomu krzywdy nie robi jest bardzo mily i sympatyczny(mam nadzieje ze to nie brzmi pedalsko), malo tego!! zawijaja go na komende sposuja dane(tu w sumie rutyna) i najgorsze zabieraja gazetki ktore roznosil i 28 zloty ktore uzbieral i mial odlozone na jedzenie...najlepsze jest to ze dookola jest pelno najebanych zurkow i zadnego nie skasuja, pelno innych wykretow na krzywego sie szlaja i nic kasuja chlopaka ktory probuje sobie jakos radzic ;| osobiscie znam 2 straznikow miejskich i w sumie sa to tez **** nie chce juz przeklinac, uwazaja ze maja troche "wladzy" to moga sie kozaczyc i robic z siebie niewiadomo kogo...do niedawna chcialem w przyszlosci pracowac w policji ale jak widze co ten zawod robi z ludzi i myslac ze mial bym sie takim stac zmienilem perspektywy na zycie...
Napisano Ponad rok temu
A co ten temat ma wspólnego z samoobroną na ulicy i dlaczego założyłeś go tutaj, a nie w Knajpie, skoro to Cię boli?
Napisano Ponad rok temu
edit: a inna sprawa, że do straży miejskiej nie trzeba mieć praktycznie żadnych kwalifikacji, to też każdy Kowalki może nim zostać, dlatego pewnie znajdzie się tam najwięcej prostaków.
Napisano Ponad rok temu
a ja myslalem ze mozna tu opisywac sytuacje jaki zdazyly sie na ulicy i podobne??
do knajpy nie mam dostepu...jeszcze jakies watpliwosci??
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
nie wszyscy, ale zdecydowana większość, z jakimi miałem do czynienia.
Napisano Ponad rok temu
jestesmy chyba w Iraku bo mowili mu ze nielegalnie je sprzedaje...a on nie sprzedaje tylko prosi o pieniadze i w zamian daje gazetki...chlopak jest troche niedorozwiniety ale zajebisty gosci i doszli do wnosku ze moga mu wmowic wszystkoAle jakiś sensowny zarzut mu postawili? Jak nie, to mogą spadać na drzewo, żyjemy w państwie prawa a nie w Iraku.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
1. 12 godzina środek dnia policjant i straznik miejski chowaja sie za winklem i spisuja z zaskoczenia starą babe ktora przechodziła ulicą . Normalnie jak to widzialem to sie zaczalem smiac na srodku ulicy :-)
2. Przystanek na warszawskiej . W pobliskim parku siedzą sobie żule na murku a policjanci dziarsko spisują nastolatków . Problem w tym ze nie byli to wypakowani 18latkowie tylko przestraszeni 15-16latkowie o posturze patyczaków .
Napisano Ponad rok temu
Poza tym, może warto złożyć skargę do kogoś na wyższym szczeblu...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
...znaja chociaz z widzenia Darka, jest to chlopak ktory roznosi tam gazetki i prosi o drobne aby sobie dorobic do renty poniewaz jest poprostu chory...a tu straz miejska sie poprostu przypierdala do niego ze sprzedaje gazetki,
Bo pewnie chłopak nie ma pozwolenia. Niech sobie zrobi pozwolenie i po kłopocie.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
ps. mala pomylka nie ma renty juz bo zostala mu odebrana wiec jest to jego jedyny srodek utrzymania, nie wiem jak wyglada sprawa rodziny...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Tego raczej nie może być w protokole, bo jaka może być podstawa prawna takiego działania?a to ze zabral mu kase jest ponoc zapisane w protokole??
Złożenie skargi na sam fakt podjęcia interwencji spowoduje najpewniej powołanie sie na fragment kodeksu wykroczeń tyczący się "nachalnego żebractwa" i takiego stanowiska oni wszyscy będą bronic jak niepodległości.
Co innego zabranie mu kasy.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Bójka z użyciem noża (Małopolska)
- Ponad rok temu
-
Pajace!
- Ponad rok temu
-
Jak to bywa z kobietami...
- Ponad rok temu
-
akcja na Zabincu
- Ponad rok temu
-
Obrona w Krakowie
- Ponad rok temu
-
Które zakończenie jest bardziej satysfakcjonujące
- Ponad rok temu
-
hey to ja Azorek ;)
- Ponad rok temu
-
Tak sie bija bokserzy
- Ponad rok temu
-
ulica a muay thai - mit!
- Ponad rok temu
-
strach, schowanie dumy, a teraz czuje sie jak ciota...
- Ponad rok temu