Biegi z ranca
Napisano Ponad rok temu
ja jak biegam to po to, zeby poprawic wytrzymalosc aerobowa.
swistak, co rozumiesz przez kondycje? bieganie przez 30-40 minut to nie kondycja, to wytrzymalosc. kondycja jest jak masz walke i rundy, i potrafisz 5x3min maksymalnego wysilku, a nie 30 minut powolnej zabawy. LSD (long-slow distance ;]) running sluzy glownie do budowania bazy wytrzymalosciowej. jak chcesz kondycje to interwaly, burpees, etc. 3min zmiennego, mocnego wysilku, 1min przerwy x5, czy cos w tym stylu. ja tak robie od miesiaca i burpee challenge lepszy o 3 minuty :wink: 7%? zazdroszcze
Napisano Ponad rok temu
Okej, a to w takim razie zrobienie treningu kondycyjnego ala' ross, czy sprinty/interwaly naczczo jest lepsze/gorsze od tego zrobionego po jedzeniu?Zakladajac ze tluszczu mam bardzo malo, to czy robiac kondycje rano, bez jedzenia, nie zaczne sobie "palic miesni"?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
interwalowo mozna robic wszystko, od biegania, przez ciezary do gry w bierki
mozna zbudowac baze z wytrzymalosci, ale nie jest to konieczne. mi sie nie chce :wink:
a czy bieganie rano, czy wieczorem. nie wiem, nie widzialem zadnych badan. stawial bym na prywatne preferencje. biegaj, kiedy ci wygodnie. bokserzy np biegaja rano, bo wieczorem maja teningi na sali.
ogolna zasada jest taka, ze nie je sie na dwie (a nawet trzy niektorzy mowia) godziny przed treningiem. jesli rano, bez jedzenia, masz sily i biegasz zaraz ( <30min) po obudzeniu, to nie widze powodu zeby jesc. ja nie jem w kazdym razie. spalac miesni nie bedziesz, bo masz (powinienes miec) glikogen zmagazynowany z kolacji/poprzedniego dnia. ogolnie chodzi o to, ze nie cwiczy sie zaraz po jedzeniu - krew masz albo w miesniach, albo w przewodzie pokarmowym.
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
NitroBolon - różnice
- Ponad rok temu
-
Boląca szczena
- Ponad rok temu
-
Zawroty głowy?