Masz 3 dodatkowe naszywki

Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Masz 3 dodatkowe naszywki
![]()
?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Zgadzam się w zupełności. Weź tylko pod uwagę, że trenując ciężko karate przez x lat, przegrywasz w konfrontacji z bokserem, który ćwiczył tyle samo lat, przy teoretycznym założeniu zbliżonych predyspozycji i warunków fizycznych.jak juz kiedys wspominałem to od trenujacego zalezy czy bedziesz sie wstanie obronic na ulicy . Wspominałem także ze tylko proste rzeczy ratują zycie . I tak juz zostanie i to nie zaleznie od stylu ktory trenujesz(chociaz sa wyjatki) czy bedziesz wstanie sie obornic zalezy od ciebie (i czasami od trenera) Bo tylko cieżką pracą można do czegoś dojść
Jesli ktos tak straszliwie chce uczyc sie tylko i wylacznie jak skutecznie zawalczyc i to jest jedyny cel w uprawianiu ulubionego karate, to lepiej moze w ramach danej szkoly wyodrebniac sekcje, gdzie adepci maja wybor: w jednej sekcji cwicza do walki i mniejsze znacznie maja dla nich inne walory karate, i druga sekcja to bardziej tradycyjne karate, gdzie jednak zachowanie zdrowia ma duze znaczenie i lepiej moze gorzej walczyc, ale robic to ciagle do np. 50 roku zycia, zamiast pozostac kaleka w wieku lat 30.
Napisano Ponad rok temu
Tak, tyle że wielu trenerów jest dosyć niechętnie nastawionych do zmian. Byłem parę razy na kyokushinie ochrzaniony za wysoką gardę czy nie wyprowadzanie ciosu z pod pachy...Za to częstymi wstawkami są różne "sposoby na boksera", nie wiem przez kogo wymyślane.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
:
Nawiązując do wypowiedzi pasjonata, prawdą jest, że intensywny boks zdrowia nie daje - przeciwnie, natomiast karate owszem. Tyle że topic był o skuteczności w walce, także wszelkie inne kwestie jak zdrowie, rekreacja, kultura zostawmy na boku.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu