ćwiczenia czworogłowego-efekty (?)
Napisano Ponad rok temu
Mam pytanko - czy przy takim treningu miesien urosnie mi o te ok 2 cm do 28 kwietnia (nastepna wizyta w CMC) :
-5 x 10 izometrycznych ( takich pozadnych do maksymalnego napiecia)
-cwiczenia z guma rehabilitacyjna (z oporem):
1 x 10 - jeden rodzaj cwiczenia
1 x 10 - drugi rodzaj cwiczenia
1 x 10 - trzeci rodzaj cwiczenia
-3 x 10 izometrycznych
-domowa krioterapia czyli zimny oklad z zelkow przez 15 min (robie to co 2 dni)
-5 x 10 izometrycznych
-cwiczenia z guma rehabilitacyjna :
1 x 10 - jeden rodzaj cwiczenia
1 x 10 - drugi rodzaj cwiczenia
1 x 10 - trzeci rodzaj cwiczenia
-3 x 10 izometrycznych
Cwiczenia oczywiscie robie w odstepach czasowych.
No i cwicze wedlug tego zestawu codziennie...
Bede bardzo wdzieczny za odpowiedzi
Napisano Ponad rok temu
a na poważnie - jak chcesz przyrostów, to zadbaj o prawidłowe odżywianie żeby miało z czego rosnąć
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
1) bedziesz sie obrzerał słodyczami i fast foodami - noga się zwiększy ale nie bedzie to mięsień
2) zaczniesz brac cos w stylu kreatyna, albo nitrobolon i ostro pocwiczysz przed tym konkretnym dniem (pompa potreningowa), jesli to jest potrzebne tylko "jednorazowo". ale chyba troche za wczesnie u Ciebie na takie zabawy.
ale cwicz, lepsze to niz opieprzanie sie
edit:w ogole to jak chcesz budowac cos porzadnego to najlepiej na silowni i pamietaj ze jak dlugo i intensywnie trenujesz jeden miesien kazdego dnia to mozna go przepalic (zmniejsza sie zamiast rosnac). ale nie jestem pewien czy tak jest tez z nogami, bo w sumie one są (albo raczej powinny byc) przyzwyczajone to ciągłego wysiłku (chodzenie itp)
Napisano Ponad rok temu
no i mi w gipsie miesien zanikl.... i teraz jest roznica miedzy jednym miesniem a drugim tak ok 1 cm... no i teraz cwicze go zeby poprawic stan kolana bo lepszy miesien to lepsze, stabilniejsze kolano
a najprawdopodobniej czeka mnie artroskopia wiec musze wzmocnic ten miesien zeby sie do niej przygotowac...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
czy to dobry trening jak na czworoglowy (bez wiekszego obciazania, bo po kontuzji)
Nie
zbyt wiele powtórzeń, zbyt wiele dni treningowych, mięśnie potrzebują regeneracji
Napisano Ponad rok temu
plus dobra dieta i nie widze problemu zeby te 2 cm nie poszly do przodu. Uda dosc szybko rosna. Acha i trening raz w tygodniu !!!rob poprostu przysiady i tyle...nie pelne tylko do poziomu kiedy uda sa prostopadle do ziemi ...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
na treningi nie chodze bo nie moge... mam zamiar wrocic po wakacjach...
a jaka jest ta odpowiednia dieta?
Napisano Ponad rok temu
Google.pl Przedewszystkim musisz dostarczyc organizmowi nadwyzki kalorii, dobrze przyswajalnego bialka i tluszczy. Jezeli nie mozesz wykonywac cwiczen obciazajacych kolana, to obwodu uda nie powiekszysz, koniec tematu.przysiadow narazie jeszcze nie moge bo zbyt slaby miesien jest i przysiady wtedy okropnie obciazaja kolano...
na treningi nie chodze bo nie moge... mam zamiar wrocic po wakacjach...
a jaka jest ta odpowiednia dieta?
Napisano Ponad rok temu
no to jest jakies obciazenie ...
Napisano Ponad rok temu
Sluchaj, to nie ma byc jakies obciazenie, ale konkrenty ciezar, ktory bedzie w stanie pobudzic twoje miesnie do rozbudowy. Guma rehabilitacyjna sluzy, jak sama nazwa wskazuje do rehabilitacji, a nie budowania masy miesniowej. Wylecz do konca ta kontuzje, a potem zabierz sie za porzadny trening na silowni i diete. Inaczej masy nie zbudujesz.pisalem na samym poczatku ze robie cwiczenia guma rehabilitacyjna czyli z oporem ...
no to jest jakies obciazenie ...
Napisano Ponad rok temu
na trening na silowni musze sie jeszcze przygotowac wzmacniajac miesien cwiczeniami izometrycznymi, elektrostymulacja, mazazem, cwiczeniami z gumami ( teraz przezucam sie na obciazniki) potem przechodze na rowerek a potem jak uzgodnijel z fizjoterapeuta powaznie myslimy o silowni...
:-)
Napisano Ponad rok temu
a co do żarcia to co jakiś czas ktoś ładnie wypisuje podstawowe zasady dobrej diety (ostatnio chyba Gubrin gdzies to pisal, wiec jak go poprosisz to moze ci napisze, albo poszukaj jego postow )
pozdrooo
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
cwiczenia 1,3,4,6 narazie z woreczkami po 0,5 kg
a i jeszcze zaczne brac jakas glukozamine...
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
problem z sauna
- Ponad rok temu
-
Instynkt? :)
- Ponad rok temu
-
Czy owoce tuczą?
- Ponad rok temu
-
Najlepsze białko?
- Ponad rok temu
-
soczewki a sauna i kriokomora ?
- Ponad rok temu
-
Opaska magnetyczna (kolano)
- Ponad rok temu
-
Prosze o pomoc!! Czy ktos sie zna na pisaniu diety?
- Ponad rok temu
-
Wybity palec badz kostka
- Ponad rok temu
-
Chondromelacja - Arthryl
- Ponad rok temu
-
Odżywka a może suplement i o co w ogóle chodzi?
- Ponad rok temu