![:)](http://forum-kulturystyka.pl/public/style_emoticons/default/smile.png)
mate - wydaje mi się, że piszesz bzdury na swojej stronie, przecie suplement to nie jest dodatek do diety tylko uzupełnienie jej braków, choć to raczej dywagacje logiczno-językowe :-)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Supplement - zajrzyj do slownika angielsko polskiego. Jak chcesz komentować to nie na budo stary. Na mojej stronie pod kazdym artykulem jest miejsce na komentarz.mate - wydaje mi się, że piszesz bzdury na swojej stronie, przecie suplement to nie jest dodatek do diety tylko uzupełnienie jej braków, choć to raczej dywagacje logiczno-językowe :-)
Napisano Ponad rok temu
jak to są podstawowe suplementy, to co z białkiem, węglami, tłuszczami, witaminami i minerałami ?
![]()
mate - wydaje mi się, że piszesz bzdury na swojej stronie, przecie suplement to nie jest dodatek do diety tylko uzupełnienie jej braków, choć to raczej dywagacje logiczno-językowe :-)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
zastanawiam sie, czy oleju lnianego nie mozna uznac za odzywke tluszczowa? w koncu ma 80g tluszczu na 100g, takie proporcje jak odzywka bialkowa.Co do tluszczy - nie spotkalem sie jak dotad z odżywką tłuszczową
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
nie nazwałbym tego najazdem, po prostu nie zgadzam się z twoim zdaniem, dodałem nawet emotikona na końcu wypowiedzi, to ty i S.o.s. prezentujecie święte oburzenieSory za of top
mck* - co to w ogole odpierdalasz, najeżdzasz na mnie ze na mojej stronie pisze bzdury
suplement - uzupełnienie, dodatek (patrz słownik jez. pol PWN) i nie mam ochoty się nad ty rozwodzić i się do nikogo nie przypierdala, co najwyżej to wy do mnieprzypiedalasz sie do mnie ze zgodnie ze slownikiem nazwałem suplement dodatkiem a sam piszesz ze to dywagacje jezykowenie majace wiekszego znaczenia,
na jakiej podstawie to wywnioskowałeś?nie odróżniasz odżywki od suplementu
to miej zażalenia do autorów słownika, powołałem się także na definicję odżywki z której niezbicie wynika, że odżywką jest to każdy produkt bogaty w określony składnik to może być tak samo kreatyna , hmb jak i zwykłe białkona koncu powolujesz sie na definicje ze slownika PWN ktora odnosi sie do tylko do witamin i składników mineralnych
przed chwilą była mowa o definicji suplementacji, coś szybko skaczesz między tymi pojęciami, zresztą co ma podział na rodzaje suplementów do naszej dyskusji?a nie wspomnina o tym ze suplementy dzielą sie na 6 grup:
Imo suplement to jest w takim samym stopniu dodatek jak i uzupełnienieDla mnie to sa pieprzone dodatki do diety a nie zadne uzupelnienia jej braków.
Ja na ten przykład się stosuje do definicji jęz. PolskiegoNazywaj sobie suplement czym tam chcesz, ja mam swoje podejscie i swoja definicje co naswietlilem w jednym z powyzszych postów
Żeby nie być dłużnym: Następnym razem zanim napiszesz komuś, że najeżdża na ciebie i co odpierdala poinformuj go, że masz własne podejście i definicję i nie stosujesz się do tych przyjętych w języku Polskim, unikniesz nie potrzebnych dyskusji.Mam tylko jedna rade: nast razem zanim napiszesz komuś ze pisze bzdury przygotuj sie lepiej merytorycznie do dyskusji.
Napisano Ponad rok temu
Bzdura : odzywka jak sama nazwa wskazuje jest to zamiennik żywności oparty o głowne skladniki pokarmowe: białka, węglowodany, tłuszcze, witaminy i minerałyodżywką jest to każdy produkt bogaty w określony składnik to może być tak samo kreatyna , hmb jak i zwykłe białko
To że definicja którą podales jest niedokładna. Zreszta obie sa niedokladne sam zobacz:przed chwilą była mowa o definicji suplementacji, coś szybko skaczesz między tymi pojęciami, zresztą co ma podział na rodzaje suplementów do naszej dyskusji?
Imo suplement to jest w takim samym stopniu dodatek jak i uzupełnienie
wydaje mi się, że piszesz bzdury na swojej stronie, przecie suplement to nie jest dodatek do diety tylko uzupełnienie jej braków, choć to raczej dywagacje logiczno-językowe
Następnym razem zanim napiszesz komuś, że najeżdża na ciebie i co odpierdala poinformuj go, że masz własne podejście i definicję i nie stosujesz się do tych przyjętych w języku Polskim, unikniesz nie potrzebnych dyskusji
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Autor twoich definicji tez wział je z sufitu. Nastepnym razem mozesz powołać sie na moje - nawiasem mówiac kiedys przeczytałem je w ulotce firmy Olimp. Smacznego.mate, ja przynajmniej powołuje się na coś, a ty swoje teorie bierze z sufitu 8)
Napisano Ponad rok temu
Nie. Bez obydwu można się przy dobrej diecie obejść. Nie znaczy to, że jakiekolwiek ich składniki są zbędne - po prostu pobieramy je wówczas z pokarmu. Czyli nie jest to żadne kryterium.odzywka-preparat uzupelniajacy diete w niezbedne skladniki pokarmowe
suplement-preparat uzupelniajacy diete w skladniki bez ktorych mozna sie w dobrej diecie obejsc
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Dobra dieta to taka, która uwzględnia metabolizm oraz aktywność fizyczną osoby, dla której jest pisana, i dostarcza wszelkich składników odżywczych, jakich organizm potrzebuje do sprawnego funkcjonowania. A że niełatwo taką rozpisać to inna sprawa. Ja się tego nie podejmuję.Co to jest dobra dieta? Rozpisz mi taka przy ktorej dostarczasz 2-3 gramy bialka na kg wagi ciala. Niech ta dieta nie przekracza powiedzmy 1500 kalorii. Takie mam kryteria.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Co to jest dobra dieta? Rozpisz mi taka przy ktorej dostarczasz 2-3 gramy bialka na kg wagi ciala. Niech ta dieta nie przekracza powiedzmy 1500 kalorii. Takie mam kryteria.
Jesli dieta nie spelnia tych wymogów to dla mnie nie jest dobra.
Napisano Ponad rok temu
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu