Chondromelacja - Arthryl
Napisano Ponad rok temu
Przez te kilka lat nabrałem nieco dystansu wobec "cudownych" zaleceń lekarzy i wolę zapoznać się z kilkoma opiniami, zanim zakupię ten lek. Dodać muszę, że jest bardzo drogi jak na studencką kieszeń (20 saszetek ok. 80 zeta a 1 kuracja to 40 saszetek i musi być powtarzana po trzymiesięcznej przerwie).
Napisano Ponad rok temu
ponieważ generalnie to nie ma lekarstw które byłyby w stanie diametralnie poprawić stan twojej chondromacji patelle. (generalnie to możesz równie dobrze jeść gotowane świńskie uszy, wierz mi szkoda kasy)Najczęściej jest to problem związany z tzw.kątami antetorsyjnymi(no nieważene)kości udowej względem kości piszczelowj, formy Twojej rzepki( 3 zdjęcia rentgenowski rzepki, przy różnym kącie zgięcia stawu kolanowego to pierwszy krok), generalnie statyki Twoich nóg oraz balansu mięśniowego (M. quadriceps femoris Vastus lat. et mad.) W zależności od stadium, masz kilka opcji operacyjnych, od nawiercania masy chrzęsnej, przecinania troczków, repozycji (przesunięcia punktu przyczepu ścięgna rzepki )lub samej transplantacji wychodowanej w Szwajcarii Twojej masy chrzęstnej.
Zainteresuj się trochę bardziej swoimi kolanami , bo świetlaną przyszłość Ci wróżę.(Koszt transplantacji ok. 15 000 Euro) Mamy specjalistów w Łodzi, Białymstoku i chyba Poznaniu.
Sorry rozpisałem się :wink:
Napisano Ponad rok temu
A próbowałeś brać chrząstkę rekina ?? Ja ostatnio miałem problemy drobne z kolanem i najpierw brałem Arthron Complex, potem Jointment Performance i w sumie jakiegoś oddziaływania nie czułem, potem zacząłem brać właśnie chrząstkę rekina (walmark 750mg 30 kapsułek kosztuje koło 35 ) i coś się poprawiło, ale nie wiem do końca czy to tylko sam specyfik czy też dłuższa przerwa w treningach.
Napisano Ponad rok temu
Już się dowiedziałem o Arthrylu, podobno obecnie to najlepszy lek na rynku, zobaczymy. Dam znać za 40-50 dni.
A co do chrząstki rekina to mam chyba gdzieś w domu Trochę pomagało, ale za słabe na regularny trening.
Napisano Ponad rok temu
bolało mnie całe kolano, po dwóch tygodniach (jedzenia tych prochów i ćwiczeń tych na rehabilitacje codziennie i oczywiście odpuszczeniu sobie treningów) USG wykazało tylko niewielką zmianę w przyśrodkowej części kolana, teraz znów minęły jeszcze dwa tygodnie i w przyszłym zrobie USG kontrolne to napisze, ale jak narazie nic nie boli, a nogi bardzo mi sie wzmocniły przez te ćwiczenia (wielkie dzieki komuś kto je tu wrzucił)LINK do tematu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
przeszukiwalem kiedys z kilka godzin rozne fora i trafilem na ten link ;]
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Od przyszłego tygodnia zaczynam treningi, zobaczymy co i jak.
Napisano Ponad rok temu
polecam wszystkim te leki i cwiczenia
te odwazniki może też fajne,kiedys spróbuje ale narazie cięzko, bo po treningu, zanim zrobie te na rehabilitacje i porozciągam się (te cwiczenia sa świetną rozgrzewką do rozciągania, prawie robie już turecki ) to jest 3 w nocy...
napisz G-Man jakie efekty.
w kazdym razie ciesze się i przestrzegam wszystkich: leczyć się samemu i nie wierzyć lekarzom
pozdro.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
bralem arthryl i pomogl mi, pozniej przerzucilem sie na animal flexa universala i jeszcze lepiej sie poczulem
Jakie dawkowanie? co ? jak? gdzie? za ile?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Pytania do was :)
- Ponad rok temu
-
Ganglia
- Ponad rok temu
-
sól (NaCl) a sport
- Ponad rok temu
-
kółka gimnastyczne
- Ponad rok temu
-
Jaki jest trening na zwiększenie wytrzymałości fizycznej????
- Ponad rok temu
-
Łyżwy
- Ponad rok temu
-
dlaczego właściwie niegazowana?
- Ponad rok temu
-
ochraniacze kolan
- Ponad rok temu
-
Alkohol i jego wpływ na efekty treningu sztuk walki