Pytania do was :)
Napisano Ponad rok temu
Moim problemem jest moje zdrowie mam 193 wzrostu i waze 77kg moja waga jest strasznie nie stabilna wacha sie o jakies 5 kg raz waze 83-84 a raz 77kg chodzilem do lekaza itp no i jak to lekaz nic ciekawego nie powiedział wiec postanowiłem to wziasc w swoje rece cwicze juz około 2 miechow uzywam kreatyny i suplementow białkowych ale mam do was pytanie ogolnie moja sylwetka niczym nie imponuje bo wsumie czym miała by imponowac po 2 miesiacach jestem dosc szczupła osoby czy myslicie ze powinienem trenowac tak aby w tym momencie zwiekszyc swoja mase miesniowa a potem ja kształtowac czy odrazu wziasc sie do roboty ogolnie tez wlaczylem do swojego treningu trening izometryczny czy to jest dobry pomysł?
i robie sobie trening silowy we wtorek czwartek i sobote czy to jest dobre połaczenie ?
Chcem ogolnie ukształtowac swoje ciało nie jak kulturysta ale chcem byc poprostu sprawny fizycznie za jakis czas mam zamiar trenowac sztuki walki wiec dlatego cwicze i mam do tego zapał i napewno dopre swego
Napisano Ponad rok temu
najpierw SW potem, może, dołóż siłownię - jeżeli w walce okaże sie , że Ci siły brakuje, a technika nie nadrobisz
Napisano Ponad rok temu
Pierdolenie o szopenie z tym nadrabianiem technika. W BJJ pokonywałem silniejszych jesli w parterze byli kompletnie zieloni a lepszy ode mnie kolega (niebieski pas) nie mógł nawet przetoczyć początkujacego koksa który opanował podstawy parteru. Jaką to technike trzeba by mieć by nadrabiać braki siły i ile lat na nia pracować. Siłe robisz o wiele szybciej a potem uczysz sie techniki.Pierdol siłownie jeżeli twoim celem sa SW.
najpierw SW potem, może, dołóż siłownię - jeżeli w walce okaże sie , że Ci siły brakuje, a technika nie nadrobisz
Podstawowe powiedzenie:
po co ci technika jak masz siłe"
Learner - ogólnorozwojówka to zajebisty pomysl - nawet najlepszy technik nie da rady jak w walce opada z sił.
Trening na siłce we wtorek czwartek i sobote to zajebiste połączenie. W pozostałe dni radziłbym pobiegać, popływać albo pojeżdzić na rowerze. Najlepszym wyjsciem jest triathlon albo chociaż biathlon czyli jedziesz na rowerze przypinasz go gdzieś i biegasz potem powrór na rowerze.
Nie wypowiem sie co do treningu izometrycznego bo go nie stosowałem. Jesli chodzi o trening ogólnorozwojowy to tu masz artykuly na ten temat:
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Zarówno w chwytanych jak i uderzanych sportach walki kondycja i wytrzymałość silowa sa podstawą. Michalczewski przed każdą walką kilka tygodni spedzal w Zakopcu gdzie biegal i cwiczył na siłce. Zawodnicy polskiej kady bokserskiej w tych okresach biegają 16 km dziennie a potem robią obwody - worek (pierdolić technike) skakanka, walka z cieniem, bieg bokserski. Judocy sa znani ze swoich treningów wytrzymałościowych. Wszedzie cechy kondycyjne to podstawa jesli powaznie traktujesz swój sport.
Napisano Ponad rok temu
Jeżeli w danym dniu jest czas tylko na jedną aktywność fizyczną niech będzie nią bieganie Kondycja to podstawa i najtrudniej ją wyrobić a jeszcze trudniej utrzymać. A co do siłki, fajnie być dużym
Napisano Ponad rok temu
A co do tego czy masz kształtować czy zwiększać masę to sam sobie odpowiedz, czy chcesz wyglądać czy mieć po prostu siłę no i też nie przesadzaj bo jeżeli za dużo masy zrobisz to potem na SW będziesz się ruszał jak kłoda
A po za tym to tak na dobrą sprawę to jeżeli chcesz ćwiczyć SW, to zacznij chodzić już teraz na treningi a siłownię potraktuj jako dodatek do tego i wtedy będziesz miał najlepsze rezultaty tak na mój gust. Bo w sumie już po dwóch miesiącach jakąś tam siłę masz, więc tak szybko nie polegniesz, a jak nawet będziesz słabszy od większości to szybko nadrobisz (szczególnie jak masz zamiar chodzić na grapling jakiś)
Napisano Ponad rok temu
Ogolnie moj trening silowy to nie wszystko 2 razy w tyg chodze na basen no i biegam se 2 razy w tyg z piłeczka do kosza tak dla relaksu ale na codzien sie rozciagam bo szpagacik tez chcem umiec chodz z tym ciezko powiedzcie mi czy rozciaganie połaczyc najlepiej z rozbudowa miesni nog? czy jendak najpierw rozciagac sie ?
W tym momencie chce rozwijac swoje miesnie tak aby mi słuzyły a nie przeszkadzały tak jak to maja koksy wiem ze pewnie bede musiał wyciskac 7 poty ale jestem gotow do poswiecen a zamiast sie patrzec w TV 2 godz dziennie to lepiej isc na silke i se pocwiczyc
Aha no i dzis kupiłem se ksiazke Sztuka Kształtowania Ciała czy ktos z was juz to czytał i czy moze sie wypowiedziec na temat tej ksiazki moim zndanie ma duzo cennych rad :)jak ktos bedzie chciał moge scana zrobic
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
stwierdzenie ze miesnie przeszkadzaja jest mitem, znam koksa co trenuje zapasy i jest w tym niezly a salta wali lepiej niz nie jeden sucharW tym momencie chce rozwijac swoje miesnie tak aby mi słuzyły a nie przeszkadzały tak jak to maja koksy
Co do rozciagania to najlepiej przed cwiczeniem miesni nóg zrobić rozciaganie dynamiczne, potem własciwy trening (mięsni nóg) a potem rozciaganie statyczne na koniec treningu. Z tym ze to tyczy sie gdy bierzesz male ciezary na nogi i robisz duzo powtórzeń. Jest trenujesz na mase albo na sile (duze ciezary malo powtorzen) to z tego co wiem lepiej po treningu robic rozciaganie dynamiczne
Napisano Ponad rok temu
latwiej wtedy o kontuzje, miesnie sa juz lekko zmeczone i "ponaciagane"...rozciaganie najlepiej po silowni, przed silownia nie bedzie raczej efektu w postaci rozciagniecia miesnia bo zaraz po rozciaganiu cwiczone miesnie sie kurcza przez trening silowy
jesli rozciaganie przed treningiem to jedynie bardzo male w ramach rozgrzewki
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Po pierwsze kurwa - Mate pisze sie z dużej literyale co do Twojego kumpla, mate, to salta robi dlatego że jest zapaśnikiem a nie koksem. Może gdyby nie był skoksowany to byłby jeszcze sprawniejszy?
Po drugie nikt nie twierdzi ze bycie koksem pomaga - temu koleżce akurat nie przeszkadza.
Moze bylby jeszcze sprawniejszy gdy byl gimnastykiem i zamiast spedzać czas na silce spedzal by go na przyrządach. :wink:
Napisano Ponad rok temu
Zeby nie móc sie podrapać po uchu trzeba kurwa nie mieć ucha hahahazeby sie nie moc podrapac po uchu trzeba ?
Napisano Ponad rok temu
zeby sie nie moc podrapac po uchu trzeba miec mega wielkie lapy a nie takie jakie prawdopodobnie ma ktos dopakowany trenujacy SW...z reszta kto trenujacy SW dazy do takiej masy i lapy 50 cm??
znam jednego takiego
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Ohhh yeah BIG DUDE
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Ganglia
- Ponad rok temu
-
sól (NaCl) a sport
- Ponad rok temu
-
kółka gimnastyczne
- Ponad rok temu
-
Jaki jest trening na zwiększenie wytrzymałości fizycznej????
- Ponad rok temu
-
Łyżwy
- Ponad rok temu
-
dlaczego właściwie niegazowana?
- Ponad rok temu
-
ochraniacze kolan
- Ponad rok temu
-
Alkohol i jego wpływ na efekty treningu sztuk walki