Pierdol siłownie jeżeli twoim celem sa SW.
najpierw SW potem, może, dołóż siłownię - jeżeli w walce okaże sie , że Ci siły brakuje, a technika nie nadrobisz
Pierdolenie o szopenie z tym nadrabianiem technika. W BJJ pokonywałem silniejszych jesli w parterze byli kompletnie zieloni a lepszy ode mnie kolega (niebieski pas) nie mógł nawet przetoczyć początkujacego koksa który opanował podstawy parteru. Jaką to technike trzeba by mieć by nadrabiać braki siły i ile lat na nia pracować. Siłe robisz o wiele szybciej a potem uczysz sie techniki.
Podstawowe powiedzenie:
po co ci technika jak masz siłe"
Learner - ogólnorozwojówka to zajebisty pomysl - nawet najlepszy technik nie da rady jak w walce opada z sił.
Trening na siłce we wtorek czwartek i sobote to zajebiste połączenie. W pozostałe dni radziłbym pobiegać, popływać albo pojeżdzić na rowerze. Najlepszym wyjsciem jest triathlon albo chociaż biathlon czyli jedziesz na rowerze przypinasz go gdzieś i biegasz potem powrór na rowerze.
Nie wypowiem sie co do treningu izometrycznego bo go nie stosowałem. Jesli chodzi o trening ogólnorozwojowy to tu masz artykuly na ten temat:
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]Zarówno w chwytanych jak i uderzanych sportach walki kondycja i wytrzymałość silowa sa podstawą. Michalczewski przed każdą walką kilka tygodni spedzal w Zakopcu gdzie biegal i cwiczył na siłce. Zawodnicy polskiej kady bokserskiej w tych okresach biegają 16 km dziennie a potem robią obwody - worek (pierdolić technike) skakanka, walka z cieniem, bieg bokserski. Judocy sa znani ze swoich treningów wytrzymałościowych. Wszedzie cechy kondycyjne to podstawa jesli powaznie traktujesz swój sport.