![Zdjęcie](http://forum-kulturystyka.pl/public/style_images/FK/profile/default_large.png)
ćwiczenia do akrobacji
Napisano Ponad rok temu
Na razie próbuję z mostka na głowie przerzucić nogi w tył(do odwróconego mostka) ale i tak nie wychodzi.
może wznosy nóg leżąc? tylko, że to powinna być raczej siła dynamiczna a nie wytrzymałość...
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Pierwsze co ćwiczyłem to ze stania schodzenie do mostka, potem wstawanie do przodu, potem przerzut nóg do tyłu. Do tego ostatniego to sobie też robiłem takie ćwiczonko, że w mostku podnosiłem do góry to jedną, to drugą nogę. Czy coś pomogło w szczególności, to trudno mi powiedzieć. W końcu jakoś mi styknęło i to zrobiłem. Potem już nie było większych problemów.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Tu liczy sie technika. Przy salcie w tyl podobnie, kazda przecietnie sprawna osoba jest w stanie je zrobic, o ile sie przelamie i bedzie miec odpowiednia technike. Oczywiscie im jestes silniejszy, dynamiczniejszy tym ladniejsze, wyzsze lub z jakimis udziwnieniami bedziesz mogl zrobic.
Jezeli sam kombinujesz to wlasnie mostek i przerzucanie nog, [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] ale i tak w ktoryms momecie bedziesz musial sie przelamac i lepiej zrobic to na materacu i to miekkim. Bo mozna sobie zrobic krzywde i to powazna.
Jakie cwiczenia? Ogolnorozwojowka. Cwicz wszystkie partie miesni, sila, szybkosc, rozciaganie. Nie zaniedbuj niczego. To zaowocuje.
Napisano Ponad rok temu
1. [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] / [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] .
2. [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] / [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
3. [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
4. [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] / [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
5. [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] / [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Trening ten należy przeplatać ze zwykłym treningiem siłowym (Full Body Workout) o zmniejszonej intensywności.
Bardzo ważna jest tutaj porządna rozgrzewka oraz technika. Wszystkie ćwiczenia powinno się najpierw robić samym gryfem przed lustrem by dopracować technikę ruchu. Dopiero potem można przejść do ćwiczenia z normalnym obciążeniem.
Tam gdzie jest kilka ćwiczeń możemy je przeplatać ze sobą co trening/dwa.
Pozdrawiam.
Napisano Ponad rok temu
![:)](http://forum-kulturystyka.pl/public/style_emoticons/default/smile.png)
![:D](http://forum-kulturystyka.pl/public/style_emoticons/default/biggrin.png)
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
FaceBook
10 następnych tematów
-
zacinajaca sie szczeka
- Ponad rok temu
-
aminostar
- Ponad rok temu
-
Ból ścięgien
- Ponad rok temu
-
Prosze o trening
- Ponad rok temu
-
problemy ektomorfika
- Ponad rok temu
-
suplementy po terminie przydatosci do spozycia
- Ponad rok temu
-
mleko UHT - pic czy unikac ?
- Ponad rok temu
-
Jak laczyc kreatyne z gainerem i białkiem?
- Ponad rok temu
-
Grzyb...
- Ponad rok temu
-
Waże 65kg 178cm.....
- Ponad rok temu