suplementy po terminie przydatosci do spozycia
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Przeterminowane rok a wy mu mówicie, że wszystko ok jak się nie zbryliło lub jak było trzymane w zaciemnieniu ? Rozumiem kilka dni po terminie (choć sam nie tykam), ale pieprzone półtora roku ?
Pozdrawiam.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jeśli było zamknięte hermetycznie, a do tego nie było wystawione na działanie nadmiernego ciepła, nie miało jak się zepsuć. Nigdy nie jadłeś niby przeterminowanego jedzenia, np. tuńczyka w oleju czy dżemu, który sobie stał szczelnie zamknięty w lodówce? Bo ja tak i różnicy nie dało się zauważyć. Fakt, że była to raczej kwestia miesiąca, niż pół roku, ale nie widzę powodu, dla którego tutaj miałoby być inaczej.Rozumiem kilka dni po terminie (choć sam nie tykam), ale pieprzone półtora roku ?
Napisano Ponad rok temu
Gubrin mineło pol roku nie rok ani tymbardziej półtora
Sorx nie wysypiam się. Tak czy siak jeden **uj
Jeśli było zamknięte hermetycznie, a do tego nie było wystawione na działanie nadmiernego ciepła, nie miało jak się zepsuć. Nigdy nie jadłeś niby przeterminowanego jedzenia, np. tuńczyka w oleju czy dżemu, który sobie stał szczelnie zamknięty w lodówce? Bo ja tak i różnicy nie dało się zauważyć. Fakt, że była to raczej kwestia miesiąca, niż pół roku, ale nie widzę powodu, dla którego tutaj miałoby być inaczej.
Data przydatności przecież jest ustalana dla zamkniętego produktu, nie wystawionego na jakieś dziwne czynniki zewnętrzne (ciepło, mróz). Po coś jest to ustalane, a zepsuć może się nawet woda w butelce ... Owszem jadłem parę razy rzeczy z lodówki chwilę po terminie, ale to było parę dni, a nie miesiąc, pól roku czy rok, a i tak zdarzyło mi się tym podtruć.
Pozdrawiam.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Zgadza się. Termin przydatności jest terminem, przed którym z całą pewnością produkt się nie zepsuje, jeśli pozostanie zamknięty i będzie odpowiednio przechowywany. Nie znaczy to jednak, że po tym terminie od razu się zepsuje: jeden produkt owszem, a drugi będzie dobry przez jeszcze drugie tyle. Nieprzypadkowo użyte są słowa "Najlepiej spożyć przed", zamiast, powiedzmy, "Nie wolno spożywać po."Data przydatności przecież jest ustalana dla zamkniętego produktu, nie wystawionego na jakieś dziwne czynniki zewnętrzne (ciepło, mróz). Po coś jest to ustalane, a zepsuć może się nawet woda w butelce ... Owszem jadłem parę razy rzeczy z lodówki chwilę po terminie, ale to było parę dni, a nie miesiąc, pól roku czy rok, a i tak zdarzyło mi się tym podtruć.
Napisano Ponad rok temu
Zgadza się. Termin przydatności jest terminem, przed którym z całą pewnością produkt się nie zepsuje, jeśli pozostanie zamknięty i będzie odpowiednio przechowywany. Nie znaczy to jednak, że po tym terminie od razu się zepsuje: jeden produkt owszem, a drugi będzie dobry przez jeszcze drugie tyle. Nieprzypadkowo użyte są słowa "Najlepiej spożyć przed", zamiast, powiedzmy, "Nie wolno spożywać po."
nie pograzaj sie, nie wolno i juz
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
mleko UHT - pic czy unikac ?
- Ponad rok temu
-
Jak laczyc kreatyne z gainerem i białkiem?
- Ponad rok temu
-
Grzyb...
- Ponad rok temu
-
Waże 65kg 178cm.....
- Ponad rok temu
-
Cudowny lek na raka?
- Ponad rok temu
-
Artroskopia...