Low kick w kyokushinkai?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Witam. Mam takie pytanko czy w kyokushinkai jest low kick?
Nie trenuje kyokushinkai, ale jest z pewnoscia. Tzw. lowkick, to kopniecie okrezne na poziom gedan.
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Czy to jakaś podpucha? To tak samo jakbyś zapytał czy w Shotokanie są kata...
8O
Napisano Ponad rok temu
stempel-89
Czy to jakaś podpucha?
Ja mysle, ze chlopak naogladal sie roznych walk w TV...Spodobalo sie, a jako, ze stwierdzil, ze "lowkick" to przepotezna technika :twisted: , chce sie zapisac tam gdzie jej ucza. :wink:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Wątpie, żeby naoglądał się tego kopnięcia w TV, bo tam nie jest pokazywane zbyt często.
W TV najczesciej pokazywane jest K1 (przynajmniej w moim :wink: ).
Tam "lowkicki" sa bardzo czesto.
Co wiecej, czesto walki sie koncza przez TKO spowodowane wlasnie "lowkickami".
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
ja ćwicze kick boxing i wcale sie nie naoglądałem filmów tylko mnie to interesowało czy jest tam low kick czy nie. Czysta ciekawość. Nój ojciec ćwiczył kyokushinkai 7 lat ale nie mam jak sie spytać teraz bo jest za granicą a nie zadzwonie żeby zadać pytanie: tato a czy w kyokushinkai jest low kick?
Śmieszna argumentacja. A tak na marginesie skoro ćwiczysz kick boxing to po co szukasz sekcji kyokushinkai. Kiedy ludzie ćwiczą więcej niż jeden sport walki to zazwyczaj szukają styli które w jakimś stopniu się uzupełniają, np. karate (lub kick boxing) i bjj (który uczy chociazby parteru). A kick boxing jest podobny właśnie do kyokushinkai. To trochę jak masło maślane
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A jakos nie moga ludzie przyjac do wiadomosci ze moze kogos poprostu interesowac jak jest gdzie indziej. Pozdrawiam i polecam wybrac sie na seksje Kyokushin i poprostu pocwiczyc
Napisano Ponad rok temu
Moim zdaniem najlepiej Low kick kopią zawodnicy Muay Thai
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
O przepraszam karate kyokushin to nie sport walki tylko sztuka walk- sztuka bycia
Moim zdaniem to nie jest sztuka walki. Po prostu sport walki, tak jak kick boxing, boks. Pzdr.
Napisano Ponad rok temu
Trenujesz Kyokushin, że tak sądzisz? Kyokushin był, jest i będzie zawsze sztuką walki. To, że w niektórych klubach trenuje się tylko pod zawody o niczym nie świadczy.Moim zdaniem to nie jest sztuka walki. Po prostu sport walki, tak jak kick boxing, boks. Pzdr.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Kyoku ma 100% racji i podpisuję się pod tym... Każdy kto twierdzi, że Kyokushin nie jest sztuką - albo kompletnie nie wie czym jest Kyokushin, albo co gorsza - nigdy nie miał z tą sztuką do czynienia i wypowiada się na temat o którym nie ma zielonego pojęcia.
Trenowałem jakiś czas kyokushinkai i kiedyś (w latach 80) uznawałem ten styl za sztukę walki. Z moich obserwacji dzisiaj wynika, że system ten został odarty z elementów podnoszących go do rangi sztuki. Ale nie odbieram nikomu prawa do pozostawania w sferze jego własnych marzeń :wink: Pzdr.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Kłopot:-ręka
- Ponad rok temu
-
Bassai Sho - aplikacje
- Ponad rok temu
-
Zado-juku
- Ponad rok temu
-
Teamat dla ludzi z "dłuższym" stażem...
- Ponad rok temu
-
Wasze ulubione Kata
- Ponad rok temu
-
Wygrana PZKF (w organizacji) przed sądem !
- Ponad rok temu
-
przedstawiciel kyokushin -francisco filho w pride!
- Ponad rok temu
-
International Union Kakuto Karate Koi no takinobori ryu
- Ponad rok temu
-
własny klub
- Ponad rok temu
-
Kyokushin w Irlandii ( Dublin )
- Ponad rok temu