Low kick w kyokushinkai?
Napisano Ponad rok temu

Napisano Ponad rok temu
budo_stempel-89 napisał
Witam. Mam takie pytanko czy w kyokushinkai jest low kick?
Nie trenuje kyokushinkai, ale jest z pewnoscia. Tzw. lowkick, to kopniecie okrezne na poziom gedan.
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Czy to jakaś podpucha? To tak samo jakbyś zapytał czy w Shotokanie są kata...
8O
Napisano Ponad rok temu
budo_giro napisał
stempel-89
Czy to jakaś podpucha?
Ja mysle, ze chlopak naogladal sie roznych walk w TV...Spodobalo sie, a jako, ze stwierdzil, ze "lowkick" to przepotezna technika :twisted: , chce sie zapisac tam gdzie jej ucza. :wink:
Napisano Ponad rok temu

Napisano Ponad rok temu

Napisano Ponad rok temu
budo_CichoCiemny napisał
Wątpie, żeby naoglądał się tego kopnięcia w TV, bo tam nie jest pokazywane zbyt często.
W TV najczesciej pokazywane jest K1 (przynajmniej w moim :wink: ).
Tam "lowkicki" sa bardzo czesto.
Co wiecej, czesto walki sie koncza przez TKO spowodowane wlasnie "lowkickami".
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu

Napisano Ponad rok temu
budo_stempel-89 napisał
ja ćwicze kick boxing i wcale sie nie naoglądałem filmów tylko mnie to interesowało czy jest tam low kick czy nie. Czysta ciekawość. Nój ojciec ćwiczył kyokushinkai 7 lat ale nie mam jak sie spytać teraz bo jest za granicą a nie zadzwonie żeby zadać pytanie: tato a czy w kyokushinkai jest low kick?

Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu

Napisano Ponad rok temu
A jakos nie moga ludzie przyjac do wiadomosci ze moze kogos poprostu interesowac jak jest gdzie indziej. Pozdrawiam i polecam wybrac sie na seksje Kyokushin i poprostu pocwiczyc

Napisano Ponad rok temu
Moim zdaniem najlepiej Low kick kopią zawodnicy Muay Thai
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
budo_Damianbox napisał
O przepraszam karate kyokushin to nie sport walki tylko sztuka walk- sztuka bycia
Moim zdaniem to nie jest sztuka walki. Po prostu sport walki, tak jak kick boxing, boks. Pzdr.
Napisano Ponad rok temu
budo_Gyaku Tsuki napisał
Trenujesz Kyokushin, że tak sądzisz? Kyokushin był, jest i będzie zawsze sztuką walki. To, że w niektórych klubach trenuje się tylko pod zawody o niczym nie świadczy.Moim zdaniem to nie jest sztuka walki. Po prostu sport walki, tak jak kick boxing, boks. Pzdr.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
budo_CichoCiemny napisał
Kyoku ma 100% racji i podpisuję się pod tym... Każdy kto twierdzi, że Kyokushin nie jest sztuką - albo kompletnie nie wie czym jest Kyokushin, albo co gorsza - nigdy nie miał z tą sztuką do czynienia i wypowiada się na temat o którym nie ma zielonego pojęcia.
Trenowałem jakiś czas kyokushinkai i kiedyś (w latach 80) uznawałem ten styl za sztukę walki. Z moich obserwacji dzisiaj wynika, że system ten został odarty z elementów podnoszących go do rangi sztuki. Ale nie odbieram nikomu prawa do pozostawania w sferze jego własnych marzeń :wink: Pzdr.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
FaceBook
10 następnych tematów
-
Kłopot:-ręka
- Ponad rok temu
-
Bassai Sho - aplikacje
- Ponad rok temu
-
Zado-juku
- Ponad rok temu
-
Teamat dla ludzi z "dłuższym" stażem...
- Ponad rok temu
-
Wasze ulubione Kata
- Ponad rok temu
-
Wygrana PZKF (w organizacji) przed sądem !
- Ponad rok temu
-
przedstawiciel kyokushin -francisco filho w pride!
- Ponad rok temu
-
International Union Kakuto Karate Koi no takinobori ryu
- Ponad rok temu
-
własny klub
- Ponad rok temu
-
Kyokushin w Irlandii ( Dublin )
- Ponad rok temu