bieg a masa
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Vicek, a odnośnie tych 110kg wziąłes poprawke na wzrost? :-)
Napisano Ponad rok temu
A po co?Vicek, a odnośnie tych 110kg wziąłes poprawke na wzrost? :-)
ssj7 wcale tak bardzo się tu nie pomyliłssj7, Tobie chyba coś się pokręciło - po ok. 30 minutach biegu (lub innych aerobow) organizm zaczyna czerpać energię z tkanki tłuszczowej
Napisano Ponad rok temu
ssj7, Tobie chyba coś się pokręciło
ssj7 wcale tak bardzo się tu nie pomylił
zdecydujcie się, bo już sam nie wiem...jak bardzo się pomyliłem? tak trochę, czy bardziej? Zaraz sprawdzę o tym bieganiu w Mens Health, MH zawsze prawdę powie...
Napisano Ponad rok temu
O tym co spalamy decyduje tętno i czas. Do 70 % HR max spalamy przez pierwsze 20-30 minut glikogen, który jest zmagazynowany w wątrobie i mieśniach a pózniej tluszcz. Dopiero przy intensywnym wysiłku narażeni jesteśmy na stratę miesnia. Dystans jest sprawą drugorzędną - ważne jest rozsądne tempo biegu.
co do MH, szczerze radze - daruj sobie, bo to nie jest najlepsza "kopalnia wiedzy"
Napisano Ponad rok temu
O tym co spalamy decyduje tętno i czas. Do 70 % HR max spalamy przez pierwsze 20-30 minut glikogen, który jest zmagazynowany w wątrobie i mieśniach a pózniej tluszcz. Dopiero przy intensywnym wysiłku narażeni jesteśmy na stratę miesnia. Dystans jest sprawą drugorzędną - ważne jest rozsądne tempo biegu. :wink:
W takim razie HIIT nie dziala ? :wink:
co do MH, szczerze radze - daruj sobie, bo to nie jest najlepsza "kopalnia wiedzy"
Informacje wbrew pozorom sa tam najczesciej poprawne (bynajmniej w tych kilku odcinkach, ktore czytalem), czesto po prostu sa tam w miare nowe metody treningowe, a wiekszosc ludzi na silowniach nadal jedzie na standartowym dzielonym. Potem pluja oni na info z mh czy innych bardizej postepowych zrodel nawet ich nie sprawdzajac.
Pozdrawiam.
Napisano Ponad rok temu
Przychylam się również do tego co ViCeK napisał. Biegi przy dużej masie dają więcej szkody jak pożytku...Przy duzej masie odradzal bym biegania, z tego wzgledu ze sie nadwyreza stawy: kolanowy i skokowy dlatego opcja jest rower!
Napisano Ponad rok temu
powiedz to zawodnikom rugby wazacym po 100kg i biegajacym 100m w 10s.Przychylam się również do tego co ViCeK napisał. Biegi przy dużej masie dają więcej szkody jak pożytku...
poza tym zalozyciel tematu nie napisal nic o tym jak che biegac. dlugie dystanse, krotkie, sprinty? wolno, szybko, sprinty?
ja zgodzilbym sie z silverem, zalezy od tetna i czasu. widomo, hiit wali do 90-100%mhr, i dlatego 15 minut daje takie efekty jakie daje, wole 15 minut hiit niz 30 min z 60-70%mhr biegu.
Napisano Ponad rok temu
powiedz to zawodnikom rugby wazacym po 100kg i biegajacym 100m w 10s.
novocaine litosci
pokaz mi 100 kg zawodnikow rugby ktorzy maja 10 s na setke
to na biezni byliby oni szybsi niz sprinterzy
grasz troche w rugby
powiedz mi szkoci tak zapierdzielaja
to dlaczego rekord na 100 nalezy do amerykanow
Napisano Ponad rok temu
a co, chesz im to powiedziec?powiedz to zawodnikom rugby wazacym po 100kg i biegajacym 100m w 10s.
novocaine litosci
pokaz mi 100 kg zawodnikow rugby ktorzy maja 10 s na setke
to na biezni byliby oni szybsi niz sprinterzy
jebiesz sie szczegolow.
"100m with a fastest time of 10.68sec." no to niech ci bedzie, nie 10s ale i tak biegaja szybciej niz ty , rekord swiata jest 9,43s.
Napisano Ponad rok temu
"100m with a fastest time of 10.68sec." no to niech ci bedzie, nie 10s ale i tak biegaja szybciej niz ty , rekord swiata jest 9,43s.
kurde rekord swiata wynosi 9:43 8O
chyba ostatnio jestem do tylu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Więzozrost obojaczykowo-barkowy....
- Ponad rok temu
-
Corny i inne batoniki musli